Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 május 02 hétfő - 14:06:15     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Pályázat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Kossuth tér 4. I./4. szám alatti 54 m2 alapterületű 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 fürdőszoba helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbe adására nincs lehetőség!)
                                              Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
                                              Bérleti díj:26.919,- Ft/hó

Bérbeadás feltételei:Olvasd tovább...
2011 május 02 hétfő - 12:06:27     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Pályázat

 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Vasút út 2. szám alatti 86 m2 alapterületű 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 kamra, 1 fürdőszoba helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbe adására nincs lehetőség!)
                                              Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
                                              Bérleti díj: 41.710,- Ft/hó

Bérbeadás feltételei:


Olvasd tovább...
2011 április 29 péntek - 08:42:05     Meghívók      Hozzászólás0

Az Internet veszélyei és kockázatai - Meghívó az abonyi könyvtárba

Meghívó

Manapság már szinte nem is lehet létezni internet nélkül. Ez nem is lenne baj, ha az internet biztonságos lenne, de sajnos nem az.

Manapság a "cukros bácsi" nem feltétlenül az iskola környékén ólálkodik, hanem megjelenhet a cybertérben is. Erre sok szülő nincs felkészülve. Így fontos azt is megbeszélni, hogy milyen szituációkkal találkozhatunk az internet világában.

Fülöp Hajnalka újságíró az internetezés veszélyeiről tart előadást 2011. május 03-án 17:30-kor az abonyi könyvtárban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!
2011 április 29 péntek - 05:47:06     Meghívók      Hozzászólás0
Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját

2011. május 03-án (kedden)
 17,00 órára

a

Bihari János Zeneiskola  
hangverseny termében
megrendezésre kerülő
Moszkvai Zeneakadémia növendékeinek
hangversenyére.

2011 április 28 csütörtök - 06:42:35     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Megkezdődtek az útfelújítások

Munkálatok


Az április hónappal nem csak a jó időnek, de a járható utaknak is eljött az ideje az abonyi lakosok életében. Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a március 31 – ei testületi ülésen döntött a rekonstrukcióra szoruló utakról és a munkálatokat elvégzendő cégek megbízásáról. A város önerőből finanszírozza a felújítások költségét, melyeket két abonyi kft végez, a Makadám Group Kft és a Ga-Bau Kft. A rendelkezésre álló önerő az alábbi utak vonatkozásában azok profilozására, padkázására, zúzottkővel történő kátyúzására, árkolási munkálataira elegendő. Bizakodva állunk a jövő előtt, hogy rövid időn belül megoldódik a jelenlegi felújításból kimaradó rossz utak állapotának rendbe tétele.

A felújítandó utak: Aulich L., Berzsenyi D., Bodócs köz, Dobó I., Egressy G., Endre, Gaál M., Hunor, Kiss E., Klapka Gy., Mogyoró, Munkás, Semmelweis, Szabolcska, Tabán, Toldi M., Tompa M., Vécsey K., Wesselényi, Zoltán, Zrínyi M., Mária T. (Kazinczy és Lázár M. között)

Néhány utca azonban új vízvezetéket is kap. Abony Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a KEOP-1.3.0/2F/09-2009-007 kódjelű Ivóvíz minőségjavító és ivóvízhálózat rekonstrukciós munkáinak megvalósítása című projektre. A pályázat megnyerésével több utca ivóvízvezetéke, több mint 5 km hosszan cserélődik ki. Az ívóvízhálózat rekonstrukciójában szerepelnek a Berzsenyi D., Dobó I., Egressy G., Gaál M., Szabolcska, Toldi M., Tompa M., Zoltán utak, melyeket csak a nyár végén a csővezetékek cseréje után lehet majd felújítani.
A munkálatok folyamatairól igyekszünk tájékoztatni a lakosságot írásban és képek formájában is.

Reméljük, sok lakos örömére szolgál, hogy jó néhány kátyúval kevesebb lesz a városban, még ha nem is végleg. Az útfelújítási munkálatok alatt kérnénk a lakosságot, hogy legyenek közreműködőek és megértőek a járhatóbb utak és élhetőbb városunk érdekében.
2011 április 26 kedd - 10:57:19     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza

Tisztelettel meghívom

2011. április 28-án (csütörtök) du. 14.00 órakor

tartandó Képviselő-testület ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.

A nyílt ülés előterjesztései megtekinthetők IDE kattintva.
2011 április 26 kedd - 06:13:19     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó
2011 április 21 csütörtök - 12:10:02     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Megszépül az Arany János úti óvoda         Nap


Az Arany János úti óvoda falai mára már eléggé elkoptak az óvodai évek alatt. Ezzel leginkább az ott dolgozók, az oda járó gyermekek és szüleik szembesülnek nap, mint nap.   Ennek okán a szülők összefogtak és felkerestek olyan cégeket, akik közintézmények javára ajánlanak fel festékeket, építőanyagokat és az Önkormányzat segítségével megszépítik az ovit. A pályázat anyagát Abony Város Önkormányzat Településfejlesztési osztálya készítette el a szülők közreműködésével, mely sikerrel zárult. A megkeresett cégek közül a Trilak Festékgyártó Kft ajánlotta fel a felújításhoz szükséges anyagokat, melyeket április 20 –án adták át az óvoda vezetőjének Sátorné Tóth CsigaMelindának és a településfejlesztési osztály vezetőjének Valaczkainé Varga Erzsébetnek. A felújítási munkálatok közmunka program keretében a nyári szünetben elkészülnek és reméljük, hogy szeptemberben az óvodába érkezők örömmel veszik birtokba a megszépült épületet.
Ezúton szeretnénk megköszönni a szülők kezdeményezését és a Trilak Festékgyártó Kft felajánlását.
A kapcsolódó galériához kérem kattintson a képre!
 
Ovi
 
2011 április 20 szerda - 09:01:18     Városi rendezvények      Hozzászólás0Az Abonyi Krónika korábban vetített részeit a MédiaCenterben tudják megtekinteni.
TV műsor
2011 április 19 kedd - 12:13:15     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Pingvines Bőlcsöde


A Pingvines Óvoda és leendő bölcsőde 2011. április 27-től beíratást szervez, a várhatóan 2011. szeptember 1-én induló bölcsődei csoportokba.
Bölcsődébe a gyermek 20 hetes korától 3. életévének, fogyatékos gyermek az 5. életévének betöltéséig, illetve annak az évnek a december 31-ig vehető fel, amelyben a gyermek a 3. életévét, fogyatékos gyermek az 5. életévét betölti.
A felvételi igényt az óvoda irodájába kell leadni. 2740 Abony, Bethlen G.u.3-5.
Hétköznapokon: 8-tól 12-ig
Kérjük, az előjegyzésre hozza magával:
-      a gyermek születési anyakönyvi kivonatát
-      TAJ számát
-      A gyermek lakcímkártyáját
2011 április 15 péntek - 08:53:52     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
Oldal:  1 2 3 ... 358 359 360 ... 411 412 413
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények