Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2012 február 09 csütörtök - 13:12:21     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza
 
M e g h í v ó


Tisztelettel meghívom

2012. február 13-án (hétfő) du. 16.00 órakor


tartandó Képviselő-testület ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2012 február 08 szerda - 09:35:23     Hivatali hírek      Hozzászólás0

TV műsor
2012 február 06 hétfő - 15:56:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre


Eszenyi Timike gyógykezelésének segítésére a Kék Madár Jóléti Alapítvány, kezdeményezéséhez csatlakozott a Karitász Szervezet Abonyi Csoportja és a Városunk Fejlődéséért Egyesület. Az általuk szervezett jótékonysági esten a hóakadály, a hófúvás ellenére   a Szent István Közösségi Ház kétharmad része megtelt vendégekkel és érkeztek   az előadók is. Nem számított a zord időjárás, hiszen ez az este egy kicsi lány életének a megmentéséhez, az összefogásról   szólt.  
A fellépő vendégek az első hívó szóra jöttek, amikor felkértük őket. Ez mind azt jelképezi, hogy a bajban most is és ha úgy hozza a sors, akkor máskor is össze kell fognunk, együtt kell a bajban lévőn segítenünk. Ez a szombati este ennek az összefogásnak volt szép példája.

Győri Enikő a Kék Madár Jóléti Alapítvány   titkára köszöntötte a vendégeket   és egyben bemutatta Timikét, a szülőket és a testvéreit. Az alapítvány nevében megköszönte mindenkinek a támogatást, a segítséget, a szervező munkát, az előadóknak a közreműködését, illetve azt, hogy a közösségi házban lehetőséget kaptunk a rendezvény megtartására.


Olvasd tovább...
2012 február 06 hétfő - 11:06:20     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSAbony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony, Lovassy u. 3. sz. (2253/2 hrsz.) alatti kivett beépítetlen terület művelési ágú ingatlant beépítési kötelezettség mellett.
A földterület nagysága: 2.849 m2

A pályázati kiírás átvehető:       2012. február 06-tól – 2012. május 31-ig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).


Olvasd tovább...
2012 február 06 hétfő - 10:58:29     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat
P Á L Y Á Z A T I     F E L H Í V Á S


Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező:


1. Abony, Kossuth tér 2. II/1. szám. alatti 55 m ² alapterületű, 2 szoba, 1 előszoba, 1 konyha, 1 fürdőszoba, 1 WC, 1 erkély, 1 kamra, 1 db tároló helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbe adására nincs lehetőség!)
                                              Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
                                              Bérleti díj: 28.573,- Ft/hó

2. Abony, Kossuth tér 3. III/2. szám alatti 56 m2 alapterületű, 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 fürdőszoba, 1 WC, 1 tároló helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbe adására nincs lehetőség!)
                                              Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
                                              Bérleti díj: 29.092,- Ft/hó

3. Abony, Kossuth tér 3. III/4. szám alatti 56 m ² alapterületű, 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 fürdőszoba, 1 WC, 1 tároló helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbe adására nincs lehetőség!)
                                              Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
                                              Bérleti díj: 29.092,- Ft/hó


Olvasd tovább...
2012 február 03 péntek - 07:44:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Felhívás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban nagy mennyiségű csapadék várható, ami előreláthatóan a hideg idő miatt tartósan meg is marad. Kérjük önöket, hogy fokozottan figyeljenek idős, egyedül élő rokonaikra, valamint lakókörnyezetükre, a felmerülő problémákat elsősorban öngondoskodással és összefogással próbálják megoldani, és ha ez nem sikerül, kérjenek segítséget a lentebb feltüntetett telefonszámok valamelyikén.

Kérjük, hogy az alábbiakra fokozottan figyeljenek:

- Képezzen tartalékot ivóvízből, tartós élelmiszerből és legyenek otthon alapvető gyógyszerei, kötszerek (csecsemők részére tápszer)

- szerezzen be szükség esetére tartalék tüzelőt, vagy alternatív fűtési lehetőséget

- víztelenítse a kerti csapokat, nehogy elfagyjanak a csövek és a víz elárassza ingatlanát

Esetleges hóvihar esetén:

- maradjon a lakásban, engedje le a redőnyöket, csukja be a spalettákat

- ha lakását a lehullott hó elzárja a külvilágtól a lentebb feltüntetett telefonszámon értesítse a hatóságot és készüljön fel arra, hogy esetlegesen hosszabb ideig kényszerül a lakásban maradásra.

- ne végezzen balesetveszélyes tevékenységet, mert rossz idő esetén előfordulhat, hogy a mentők sem tudják megközelíteni a lakását.

- lehetőség szerint fogyasszon magas energiatartalmú ételeket és meleg italokat.

- a hideg elleni védekezés céljából soha ne fogyasszon alkoholt, mert a kezdeti élénkítő hatása után csökkenti a helyzetfelismerő-, és ítélőképességét, fizikai teljesítőképességét fáradtságot okozhat, ami veszély esetén az életét is veszélyeztetheti.

Átmeneti áram és energia kimaradás esetére:


Olvasd tovább...
2012 február 01 szerda - 11:41:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Térfigyelő kamera

Tisztelt Lakosság!

2012. február 1-től Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala megkezdi a térfigyelő rendszer üzemeltetését. A térfigyelő rendszer kezelő-központja 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám alatt található, a Polgármesteri Hivatal épületében. A kezelő központban a Közterület-felügyelet diszpécserei látnak el 24 órás szolgálatot.

A diszpécser elérhetősége: +36-30-702-3985
Kérjük a diszpécsert csak indokolt esetben hívják!


A kamerák telepítési helyei a következők:


Olvasd tovább...
2012 január 20 péntek - 11:51:39     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza
M e g h í v ó


Tisztelettel meghívom

2012. január 26-án (csütörtök) du. 16.00 órakor


tartandó Képviselő-testület ülésére.


Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.

2012 január 18 szerda - 12:50:13     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza
M e g h í v óTisztelettel meghívom

2012. január 18-án (szerda) du. 17.00 órakor


tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2012 január 18 szerda - 10:15:45     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Játszóház
2012 január 16 hétfő - 16:09:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató
Tisztelt abonyi Lakosok!

Abony Város településrendezési terveinek módosítása és felülvizsgálata (Településszerkezeti Terv, Szabályozási Terv és Helyi Építési Szabályzat) indul 2012 januárjával.
Az utolsó rendezési terv módosítás, 2007 óta eltelt időszak társadalmi-gazdasági változásai mellett a jogszabályi környezet változása miatt, továbbá településünk kiegyensúlyozott fejlődésének érdekében szükséges a – hatályos jogi szabályozásnak is megfelelő – településrendezési tervek módosítása, felülvizsgálata.
A 2007-ben Településfejlesztési koncepcióban és 2009-ben Integrált Városfejlesztési Stratégiában rögzített településfejlesztési elhatározások műszaki, jogi kereteit a településrendezési tervekben kell részletesen kidolgozni, illetve a korábban készült településrendezési tervek tartalmát a fejlesztési koncepcióban és stratégiában rögzített elképzelésekhez kell igazítani.
A társadalmi-gazdasági környezetben az utolsó településfejlesztési elhatározások óta bekövetkezett változások újabb településfejlesztési elképzelések, igények felmerüléséhez vezethettek, amik a most induló településrendezési terv felülvizsgálat és módosítás – koncepcióba és stratégiába illeszkedő – témái közé kerülhetnek.

2012. január 25-én (szerdán) 10:00 és 16:00 óra között a tervezési munkával megbízott Kiszelovics és Társa Kft. tervező mérnök munkatársaival fogadónapot tartunk a városi főépítész irodájában, majd azt követően várjuk a Városháza Dísztermében 17:00 órakor kezdődő fórumra.

Lehetőséget kívánunk biztosítani, hogy a felülvizsgálatra és módosításra kerülő településrendezési terveket befolyásoló terveiről, elképzeléseiről, érveiről, észrevételeiről, illetve véleményéről személyen is tájékoztathassa a városi főépítészt, a munkával megbízott tervezőt, valamint kérdéseire választ kapjon.

A hatályos településrendezési eszközökbe (Településfejlesztési koncepció, Integrált Városfejlesztési Stratégia, Településszerkezeti Terv, Szabályozási Terv és Helyi Építési Szabályzat) a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési és Üzemeltetési, valamint Hatósági és Építésügyi Osztályán, illetve a főépítészi fogadónapon a főépítészi irodán van betekintési lehetőség.

Településünk fejlődése érdekében nyújtott együttműködő segítségét megköszönöm!
Oldal:  1 2 3 ... 356 357 358 ... 424 425 426
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények