Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 március 25 szerda - 15:09:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató!

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása iránti kérelmek benyújtási határideje április 30.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a fenti határidő jogvesztő hatályú, tehát az azt követően benyújtott kérelmek esetében a támogatás már nem állapítható meg, ezért kérjük a határidőt szíveskedjenek figyelemmel kísérni !

Abony Város Polgármesteri Hivatala
2009 március 25 szerda - 15:06:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2009.március 28-án szombaton, a
polgármesteri hivatalban pénteki nap szerint - 8,00-12,00 óráig - tartunk ügyfélfogadást.

Abony Város Polgármesteri Hivatala
2009 március 25 szerda - 14:49:51     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A képgaléria megtekinthető a képre kattintva

Dunakeszin a XI. Országos Gitárveerseny Területi válogatóján Pintér Zoltán gitár szakos növendékünk szerepelt szép sikerrel.

Felkészítő tanára: Melczer Zoltán

Március 20-án Cegléden 5 csoport vett részt a IV. Pest Megyei Kamarazenei Fesztivál és VersenyenOlvasd tovább...
2009 március 25 szerda - 10:13:07     Városi rendezvények      Hozzászólás0


Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját

2009. március 27-én 18,00 órára

a Bihari János Zeneiakola nagytermében tartandó zongorahangversenyre.

Közreműködnek: Szikszay Sándorné növendékei:
Donkó Emese
Juhász Julianna
Spolmin Petra.

A hangverseny előtt és után (egy hétig) Szikszay Sándor és Szikszay Sándorné goblein képeiből nyílik kiállítás.
2009 március 25 szerda - 10:03:06     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Ismét bemutatásra kerül a Nagyabonyi Színkör előadásában 2009. április 4-én 17,00 órakor (szombat) a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulájában

Nóti Károly: A nyitott ablak c. zenés-táncos bohózata.

Támogatói jegyek válthatók 1000,- Ft-os áron a zeneiakola irodájában, valamint a Sportcsarnokban, Könyvtár, Gyulai Iskolában, Somogyi Iskolában és a Pék ABC-ben.


Szeretettel várunk mindenkit!
2009 március 24 kedd - 13:19:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0
2009 március 19 csütörtök - 12:49:23     Hivatali hírek      Hozzászólás0

H i r d e t m é n y


Abony Város Polgármesteri Hivatal Jegyzője értesíti

az Albertirsa-Szolnok 400 kV-os távvezetékkel határos ingatlanok tulajdonosait,
hogy az Országos Villamosvezeték Zrt. a fent megnevezett távvezetéken
2009. márciusától október hóig
karbantartási, felújítási munkát végez.


Olvasd tovább...
2009 március 17 kedd - 09:57:54     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezése a Föld Órája akció, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása.

2009. március 28-án harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt, melynek keretében arra kérjük az abonyi lakosságot, hogy 20:30-21:30 közötti időintervallumban kapcsolják le otthonaikban vagy munkahelyükön a világítást, így bolygónk 1000 városában fognak egyidőben elsötétülni a fények, reményeink szerint 1 milliárd ember fog csatlakozni a kezdeményezésshez világszerte.

Abony Város Önkormányzata
2009 március 17 kedd - 09:09:15     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0


Tekintse meg a március 15-ről készült képgalériát. Fotók: Szilágyi Tamás
Oldal:  1 2 3 ... 356 357 358 ... 361 362 363
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények