Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 október 03 vasárnap - 16:36:52     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
Választás

TÁJÉKOZTATÓTisztelt Választópolgárok!


Tájékoztatjuk a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a szavazóköri jegyzőkönyvek 2-es számú példányát 2010. október 4-én 18.00 óráig, 5-én és 6-án 16.00 óráig a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságán (21-es számú irodahelyiségében) tekinthetik meg.

Abony, 2010. október 03.


Dr. Németh Mónika s.k.
HVI vezetője
2010 október 02 szombat - 11:51:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató a belvízről

Befejeződött a gát építése az Abonyi Lajos út végén. Percenként 4200 litert emelnek át a szivattyúk a Piócás dűlőbe.

Belvíz

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!


Egy nap alatt 15 cm apadt a vízszint. Lehúzódott a víz a Károly Róbert út házai körül. Reméljük, hogy a vízszint a szivattyúzás megszüntetésekor nem fog gyorsan kiegyenlítődni.

 


Olvasd tovább...
2010 október 02 szombat - 11:49:34     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Folytatódik a rendelőintézet építése

Rendelőintézet

Kérem a galéria megtekintéséhez kattintson a képre!


2010. szeptember 20-án aláírásra került az alapfokú járóbeteg szakellátó rendelő építésének kivitelezésére a szerződés. A gyorsított közbeszerzési eljárásra hét vállalkozás került meghívásra, melyek közül négyen vitték el a dokumentációt, majd három tekintette meg a félbe maradt építkezést és ketten adtak be árajánlatot. A tárgyalásos eljáráson már csak egy cég, a Genép korábbi alvállalkozója a Polvill Kft. vett részt. A cég 161 millió Ft összegben október 30-ra vállalta a beruházás befejezését. Ennek érdekében vállalta, hogy a korábbi generálkivitelező által megrendelt nyílászárókat, liftet, burkolóanyagokat átveszi és beépíti. Így a városnak lehetősége van határidőre elszámolnia a pályázati pénzekkel.


Olvasd tovább...
2010 október 01 péntek - 08:56:33     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat

PÁLYÁZAT
Felnőtt háziorvosi feladatok ellátására
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet Abony Városban a 7. számú háziorvosi körzetben a felnőtt háziorvosi feladatok ellátására.
A pályázó feladatát vállalkozási formában, területi ellátási kötelezettséggel, meghatározott körzetben kell ellátnia.
A körzet lakosainak száma      1755 fő.
Finanszírozott beteglétszám: 1291 fő
Szolgálati lakás megoldható.


Olvasd tovább...
2010 szeptember 30 csütörtök - 11:51:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

E-On


Ezúton értesítjük Önöket, hogy Társaságunk a zavartalan és biztonságos villamos energia ellátás   érdekében, a közcélú hálózatán munkát végez, ami miatt az alábbi helyszíneken és időpontban az áramszolgáltatás szünetelni fog.

Áramszünet információ
 
A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében

2010. október 4-én 11.00 órától várhatóan 15.30 óráig Abonyban, az Újszászi úton a 2. és 3. számoktól végig, a Vasvári, Klapka, Bolyai, Vörösmarty, Fadrusz, Katona, Kinizsi, Lenkei, Gaál M. (a Penny Marketnél nem!), Cserép, Szabadság, Árpád, Zrínyi, lukács, Szeretet, Koszta, Ibolya, Magyar B., Esze T., Blaskovics utcákban, a Vak B. u. 23-29., 20-24., Attila u. 1-21., 2-24., Honvéd u. 34-48., 19-39., Szegfű u. 42-42/a. sz. alatt, a Darabos dűlőben áramszünet lesz.

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt kérjük megértését!

A tervezett üzemszünetekről internetes oldalunkon tájékozódhat:http://www.eon-hungaria.com/
 

E.ON Tiszántúli Áramhálózati  Zrt.
2010 szeptember 27 hétfő - 13:41:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Bursa Hungarica

Bursa Hungarica Önkormányzati ÖsztöndíjA Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíj, olyan felsőoktatási szociális támogatórendszer amely az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé kívánja tenni a felsőoktatást. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetként három forrás szolgál:

1. Települési önkormányzat támogatása


A pályázat létrehozásának célja, hogy szociális támogatási rendszerben azon a szinten történjen a döntéshozás, ahol a legtöbb ismeret birtokában képesek a rászorultságot elbírálni. Ennek megfelelően az Önkormányzat által kiírt Bursa Hungarica pályázat helyben kerül elbírálásra. A támogatás összegét pályázónként állapítja meg az Önkormányzat.


2. Megyei Önkormányzatok által nyújtott támogatás

A Megyei Önkormányzat tetszőleges összeggel kiegészítheti a települési Önkormányzat által támogatott pályázó számára megítélt ösztöndíjat.
Az 1.) és 2.) pont együttes megnevezése   „Önkormányzati ösztöndíjrész”

3. Intézményi támogatás   („intézményi ösztöndíjrész”)  

Az Oktatási Minisztérium a támogatáshoz oly módon járul hozzá, hogy az Önkormányzati ösztöndíjrésszel megegyező mértékű támogatást nyújt a sikeres pályázók részére.

Az Önkormányzatok számára a felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj pályázati rendszerben való részvétel önkéntes.

 „A” tipúsú pályázó: hallgatói jogviszonyban állók.

     Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév (2010/2011. tanév második, illetve a 2011/2012. tanév első féléve).
Az ösztöndíj folyósításának kezdete: 2011. április    

„B” tipusú pályázó: aki a következő tanévtől kezdődően fog felsőoktatásban tanulni.

Az ösztöndíj időtartama: 3x10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév.
Az ösztöndíj folyósításának kezdete: 2011/2012. tanév első féléve


Olvasd tovább...
2010 szeptember 24 péntek - 09:57:40     Önkormányzati választások 2010.      Hozzászólás0

Választás

TÁJÉKOZTATÓ


Tájékoztatjuk a Tisztelt Választópolgárokat, hogy választással kapcsolatban a hétvégére tekintettel 2010. szeptember 25-én és 26-án az alábbi telefonszámokon ügyeletet biztosítunk:

2010. szeptember 25. - 06-30/ 218-9678
2010. szeptember 26. - 06-70/ 626-2118


Helyi Választási Iroda
Oldal:  1 2 3 ... 350 351 352 ... 390 391 392
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények