Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 október 27 szerda - 09:32:36     Meghívók      Hozzászólás0

Játszóház
2010 október 25 hétfő - 15:26:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
Véradás

Véradási tájékoztatóA Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kihelyezett véradó napot tart
 
2010. november 2.-án 9-14 óra között
a ZENEISKOLÁBAN.

Beteg embertársaink nevében szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér.
A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.


Pető Istvánné
Városunk Fejlődéséért Egyesület
2010 október 25 hétfő - 15:18:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
Zeneiskola

2010. ERKEL-év


200 évvel ezelőtt született Erkel Ferenc, a magyar nemzeti opera megteremtője. Ez alkalomból megemlékezéseket tartanak országszerte.

A mi zeneiskolánk is többféleképpen ünnepli a nagy magyar zeneszerző munkásságát:

Beneveztünk egy Pest megyeiek számára kiírt Erkel vetélkedőre. A verseny október 4-én került megrendezésre Budakeszin, az Erkel Ferenc Művelődési Házban. Iskolánkból 2 csapat indult és készült fel Erkel életéből, zenei munkásságából.Két nagy közismert operája – Bánk bán és Hunyadi László – kiemelt témái voltak a versenynek. Mindkét opera történetét - valamint 10-10 zenei részletet - részletesen kellett tudniuk a gyerekeknek.


Olvasd tovább...
2010 október 25 hétfő - 15:15:17     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó
2010 október 25 hétfő - 06:15:44     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza

M e g h í v ó
 

Tisztelettel meghívom


2010. október 28-án (csütörtök) du. 16.00 órakor  

tartandó Képviselő-testületi ülésére.  

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme


A meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 október 25 hétfő - 06:14:51     Meghívók      Hozzászólás0

 
Városháza

Meghívó


Tisztelettel meghívom


2010. október 25-én (hétfő) du. 18.00 órakor

tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésére.    

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 október 21 csütörtök - 08:41:53     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tábor

Nagyításért kattintson a képre

2010 október 18 hétfő - 08:50:06     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatás

Az elmúlt évtized rendkívüli időjárása a település jelentős részében – a város földrajzi helyzetéből adódóan - komoly belvízkárokat okozott, amely veszélyezteti a lakosság, az intézmények és a vállalkozások vagyonát. A kertváros háztáji gazdaságai (veteményesek, állatállomány sérülékenysége miatt) részben, vagy teljes egészében kárt szenvedhetnek, amelyek az ott élő embereknek és családoknak komoly szociális és gazdasági kárt okozhatnak.

A belterületi csapadékvíz megfelelő elvezetésével ezek a veszélyek minimalizálódhatnak vagy megszűnhetnek. Éppen ezért, a további károkozások megelőzésére, Abony Város Önkormányzata megterveztette a város átfogó csapadékcsatornázását, azaz a belvíz-elvezető és csapadékvíz-elevető hálózat nagyarányú fejlesztését, rekonstrukcióját.
 
A fejlesztés első üteme - melyet az Abony Város északkeleti részének csapadékvíz-elvezetése és gyűjtése (KMOP-3.3.1/B-10-2010) című pályázat foglal magába - Abony Város egyik erősen belvíz sújtotta településrészén, a Kiss Ernő út - Szolnoki út – Mária Terézia utca – Lázár Vilmos utcák által határolt területen valósulna meg. Ennek keretei között sor kerülne mintegy 6900 méter csapadékcsatorna fejlesztésére, valamint egy 26000 m ³ belvíztározó és egy átemelő megépítésére.

Abony ÉK-i városrész belvízrendezése és tájrehabilitációja

Műszaki leírás


Csatornahálózat helyszínrajza

Ingatlanigénybevételi helyszínrajz
2010 október 18 hétfő - 07:00:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Városháza

M e g h í v ó


Tisztelettel meghívom
2010. október 21-én (csütörtök) du. 18.00 órakor

tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban
2010 október 15 péntek - 09:10:41     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó
 
(Forrás: mukomu.lapunk.hu)
2010 október 14 csütörtök - 13:23:47     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Futóverseny
2010 október 14 csütörtök - 13:13:28     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A Karitász Szüreti Bálja


Szüreti bál


A Karitász abonyi csoportja egy évben három alkalommal szervez mulatságot, melyek rendszerint jótékonysági célt szolgálnak. Tavaszi bál, Szüreti bál és Szilveszteri mulatság.
Az elmúlt hét végén Szüreti Bálba invitáltuk azokat, akik egy kis kikapcsolódásra vágytak rohanó világunkban. Meghívásunkat sokan elfogadták, mert közel 240 fő jött el. Elmondhatjuk, hogy a központi ebédlő helyiségét is lassan kinőjük. Bízunk benne, hogy hamarosan elkészül a Plébánia kertjében az új Közösségi Ház, mely alkalmas lesz többek között ilyen események lebonyolítására is.
A hajnalig tartó jó hangulatról Dányi Balázs és zenekara (tagjai: Dányi Balázs, Lendvai Zoltán, Vízner Gábor és Tóth István) gondoskodott. Igyekeznek a résztvevők igényeinek megfelelő zenét játszani.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 349 350 351 ... 391 392 393
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények