Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 március 11 péntek - 10:35:20     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a lakosságot aPolgármesteri Hivatal ünnepi ügyfélfogadási rendjéről

Tályékoztató

2011.március 14. hétfő
ZÁRVA

2011. március 16. szerda
8.00-18.00

2011. március 17. csütörtök
Nincs ügyfélfogadás

2011. március 18. péntek
8.00-12.00

2011. március 19. szombat
8.00-11.00


Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatala
2011 március 10 csütörtök - 13:29:42     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

2010. március 10-én a Montágh Imre Általános Iskola tanulói és tantestülete ünnepi megemlékezést tartott.

Az alkalomhoz illően díszített tornaszobában a műsor alatt projektoros vetítés mutatta be a forradalom és szabadságharc legfontosabb eseményeit. Versekkel, a forradalomról szóló írások részleteivel idéztük fel az 1848. március 15-én történteket, emlékeztünk a szabadságharc hőseire, áldozataira.
2011 március 09 szerda - 12:04:27     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Hirdetmény
HIRDETMÉNY
bírósági ülnökök jelölésérőlA Magyar Köztársaság Alkotmányának 46. § (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben.

A Köztársasági Elnök 30/2011. (II. 18.) KE határozatával a bírósági ülnökök megválasztását 2011. március 7. és 2011. április 30. közé eső időtartamra tűzte ki.

A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 1997. évi LXVII. törvény (a továbbiakban: Bjt.) rendelkezik az ülnökjelölés és választás szabályairól.

A Bjt. 122. § (1) bekezdése alapján ülnöknek az a büntetlen előéletű, választójoggal rendelkező magyar állampolgár választható meg, aki 30. évét betöltötte, de 70. életévét el nem érte.

A Bjt. 123. § (1) bekezdése értelmében az ülnököket a bíróság illetékességi területén lakóhellyel és választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, a bíróság illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és a társadalmi szervezetek – kivéve a pártokat – jelölik.

A (2) bekezdés szerint a fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bíróság pedagógus ülnökeit a bíróság illetékességi területén működő alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületei jelölik.

A (4) bekezdés szerint a munkaügyi bíróság ülnökeit elsősorban a munkavállalók és munkaadók érdek-képviseleti szervei jelölik.


Olvasd tovább...
2011 március 09 szerda - 11:55:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

NAV

Felfüggesztheti-e az adóhatóság annak az adózónak az adószámát, aki a számviteli beszámolót elektronikus úton nem helyezi letétbe?

Igen. Az adózónak be kell nyújtania a beszámolót, kötelező könyvvizsgálat esetén a független könyvvizsgálói jelentést, az adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozatot, a közzétételi költségtérítés megfizetéséről szóló igazolást, valamint az elektronikus űrlapot.

Hogyan kell a számviteli beszámolót benyújtani?

Az EB (elektronikus beszámoló) jelű elektronikus űrlap az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapjáról tölthető le (www.kim.gov.hu), és a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer (www.magyarorszag.hu) útján nyújtható be.


Olvasd tovább...
2011 március 08 kedd - 10:19:13     Meghívók      Hozzászólás0

Rendezvény
2011 március 07 hétfő - 14:02:09     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Gyalogtúra
2011 március 04 péntek - 11:22:55     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

A Bihari János Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
tisztelettel meghívja
Önt és kedves családját

HORVÁTH JÓZSEF
festőművész, tanár

EMLÉKÉRE RENDEZETT

kiállítás megnyitójára.

A tárlatot megnyitja Heiling György festőművész tanár

Időpont: 2011. március 11-én 16.00 óra

Helyszín: Bihari János Zeneiskola hangversenyterme

A kiállítás anyagát összegyűjtötte, rendezte: Szikszay Sándor
2011 március 04 péntek - 10:37:34     Városi rendezvények      Hozzászólás0

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
E-On


Gallyazás miatt maximum 30 perces

ÁRAMSZÜNETEK

várhatók

2011. március 11-én 8-12 óráig

Abony déli részén
2011 március 04 péntek - 07:46:05     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat
Pályázati felhívás jegyzői állás betöltésére

A pályázatot meghirdető szerv: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.évi XXIII. törvény ( továbbiakban Ktv.) 8. és 10. §-a alapján pályázatot hirdet Abony Város Önkormányzata jegyzői állásának betöltésére:

Munkahely: Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala      
                                          2740 Abony, Kossuth tér 1.

A vezetői beosztás időtartama: határozatlan időre szóló kinevezés, 6 hónap próbaidő kikötésével.

Ellátandó feladatok: Polgármesteri Hivatal vezetése, jegyzői feladatok ellátása

Jogállás, illetmény és juttatások:
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra Ktv. rendelkezései és belső szabályzat az irányadók.


Olvasd tovább...
2011 március 03 csütörtök - 09:30:22     Meghívók      Hozzászólás0

Koncert
2011 március 03 csütörtök - 07:52:37     Városi rendezvények      Hozzászólás0

INTERSPORT KUPA – 4. forduló

Sport

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
U11 Korosztályos Teremlabdarúgó Bajnokság

Abony, Városi Sportcsarnok - 2011. február 27. vasárnap


Immár negyedik alkalommal gyűlt össze ugyanaz a nyolc kis társaság, hogy végső döntést hozzon, ki nyeri el az INTERSPORT által támogatott bajnokságunk első helyét. Szépszámú érdeklődő foglalt helyet a sportcsarnok lelátóin, hangosan bíztatva a jó iramú, változatos mérkőzéseket játszó csapatokat. Csakúgy, mint az előző három forduló során, most is sok-sok szép megoldásnak lehettünk szemtanui. Az külön érdekessé tett minden találkozót, hogy a kiegyensúlyozott erőviszonyoknak köszönhetően egy mérkőzés sem volt előre lefutott, többször előfordult, hogy az addig a tabellán hátrább lévő csapat legyőzte a jóval előrébb lévőt. Most vasárnap főképp a szolnokiak és a jászberényiek csillogtak, hiszen mindkét csapatnak az összes mérkőzést sikerült megnyernie. Ez döntőnek is bizonyult a végső sorrend tekintetében. A Szolnoki Máv FC fiataljai, megerősítve az előző fordulóban visszavett első helyüket, nagyszerű teljesítménnyel nyerték meg a viadalt. Mögöttük a jól hajrázó Jászberényi SE végzett a második helyen, míg a harmadikat az SC Hírös-Ép Kecskemét csapata szerezte meg. Az abonyiak a 3. forduló után még a 4. helyet foglalták el a tabellán. Sajnos hadilábon álltak a szerencsével, így hiába a sok kapufa és a rengeteg kimaradt lehetőség, a lelkes jó játékuk ellenére nem sikerült mérkőzést nyerniük ezen a napon.

A győztesek és a helyezettek az INTERSPORT ajándékait kapták meg. Az eredményhirdetés során számos különdíj is gazdára talált, amelyek mellé szintén értékes ajándékok jártak, a szegedi LAZI Könyvkiadó és a FOURFOURTWO Magazin jóvoltából. A díjakat Veidinger Ákos úr, az Intersport képviselője, Romhányiné, Dr. Balogh Edit Abony Város Polgármestere, Gulykáné Gaál Erzsébet Képviselőasszony, az Önkormányzat Kulturális és Sportbizottságának Elnöke és Bakos Róbert úr, a Robivill Kft ügyvezetője adta át. Gratulálunk a csapatoknak és a különdíjasoknak is.

A rendezők ezúton fejezik ki köszönetüket a Támogatóknak, minden résztvevőnek, a gyerekeket felkészítő edzőknek, hogy együtt emelték magas színvonalúra ezt a rendezvényt. Bízunk benne, hogy bár ez volt az első ilyen torna, de nem az utolsó, és sikerül hagyományt teremteni, hogy újra együtt sportolhassanak Fiaink.

Különdíjak:


Olvasd tovább...
2011 március 02 szerda - 13:30:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Áprilisi adózási határidők

NAV


Április 12., kedd

A kifizető, munkáltató eddig vallja be és fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót. Szintén eddig fizeti meg a járulékokat: az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci- és a nyugdíjjárulékot, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, a korkedvezmény-biztosítási járulékot, az EKHO-t, a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 0/10/20 % járulékot.   Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig vallja be és fizeti meg az egészségügyi szolgáltatási járulékot. (1158 és 1108)

A biztosított őstermelők is a 1158-as számú adóbevallást adják be elektronikus úton a negyedévente fizetendő járulékaikról.

Az egyéni vállalkozó április 12-ig fizeti be az előleget, akár az általános szabályok szerint, akár átalányadóval adózik. Az evás vállalkozások is most fizetik be a negyedéves előleget.Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 347 348 349 ... 395 396 397
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények