Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 szeptember 14 hétfő - 07:22:34     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Tisztelt Abonyi Lakosok!
 
Abony város fő közlekedési útjai: Szelei út Vasút út Kécskei út felújítását végezzük. Ezek állami közutak, amelyek jelen időszakban a Magyar Közút Kht. kezelésében állnak.
A megjelölt utak felújításával kapcsolatban a Magyar Közút Kht. munkatársa Kerekiné Feld Ildikó várja a felmerülő kérdéseket lakossági fórum keretében minden csütörtökön 9.00-10.00 óráig.
A lakossági fórum helyszíne: Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri szoba.
2009 szeptember 14 hétfő - 05:43:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre
2009 szeptember 11 péntek - 06:19:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Pest Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft értesítése szerint a 27/1996. (X.30.) BM rendelet 3-7. § - a értelmében előírt kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás körébe tartozó feladatokat a település közigazgatási határain belül  

2009. szeptember 16-tól – 2009. október 10-ig
 
arcképes igazolvánnyal ellátott dolgozók látják el, valamint díjat szednek.

 

Abony város területén dolgozó kéményseprők névsora:
Cseh Zoltán, Csapó László, Czakó István, Kállai Mihály, Pozsár Attila, Sólyom György, Kozák Zoltán, Magyar László, Bodzsár Zoltán, Török Gábor, Pálinkás Ferenc, Gabona György.
 

Az igazolványon fel van tüntetve a név, cégnév, fénykép, 2009. érvényességi év, és egy körpecsét, amin a céglogó szerepel.

Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
2009 szeptember 08 kedd - 09:55:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az oktatási és kulturális miniszter döntése alapján a

- Somogyi Imre Általános Iskola 2.568.000 Ft,
-a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola Alapfokú MŰvészetoktatási Intézmény 2.620.000 Ft összegŰ támogatásban részesült.

 Az elnyert támogatás felhasználható:
  • a pályázattal érintett közoktatási intézmény vagy intézményegység nevelőtestülete, pedagógus közössége - a közoktatás minőségbiztosításáról és minőségfejlesztéséről szóló 3/2002. (II. 15.) OM rendelet 9. §-ának (1) bekezdésében meghatározott - minőségfejlesztési szervezetének munkájában részt vevő pedagógusai kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítésre és járulékaira,
  • az érintett intézmény vagy intézményegység teljes munkaidőben munkaviszonyban vagy közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott pedagógusainak legalább 30 órás akkreditált továbbképzés díjának maximum 80%-ig
  • az intézményi mérés-értékelés adatainak elemzésében, feldolgozásában részt vevő pedagógusok számára az adatelemzést támogató szakmai-módszertani felkészítés díjának 100%-ig történő finanszírozására.

2009 szeptember 08 kedd - 08:31:03     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

2009. szeptember 5-én (szombaton)   a Szent István Plébánián családi napot tartottunk.


A családi nap délután 3 órakor András atya megnyitójával vette kezdetét. Erre az időpontra már nagyon sokan gyŰltek össze kicsik és nagyok, szülők-nagyszülők.



Olvasd tovább...
2009 szeptember 07 hétfő - 10:58:09     Meghívók      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom

2009. szeptember 10-én (csütörtök) du. 18.00 órakor
    tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.  


Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.

2009 szeptember 07 hétfő - 09:04:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Október 12., hétfő:

”¢ A kifizető, munkáltató által levont személyi jövedelemadó és a tb-járulékok, a korkedvezmény-biztosítási járulék, az egészségügyi szolgáltatási járulék, az egyszerŰsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO),
 az egészségügyi hozzájárulás, a munkaadói, a munkavállalói, a START-járulékok, valamint a vállalkozói járulék befizetése
”¢ Az egyéni vállalkozó által benyújtandó 0958-as számú, és a kifizető, munkáltató által benyújtandó 0908-as számú bevallás-adatszolgáltatás, amelyek a magánszemélyek fenti személyi jövedelemadó és járulékkötelezettségeiről, bejelentendő adatairól szólnak

Október 15., csütörtök:
 
”¢ Az ÁFA törvényben meghatározott új közlekedési eszközt értékesítő adózó adatszolgáltatása
 

Október 20., kedd:
 
”¢ A társasági adó havi és negyedéves adóelőlegének befizetése

”¢ A 0901-es számú havi és negyedéves bevallás benyújtása (benne a kulturális járulék, az innovációs hozzájárulás, a rehabilitációs hozzájárulás)

”¢ A havi és negyedéves ÁFA, a játékadó bevallása és befizetése

”¢ A fogyasztói árkiegészítés, a költségvetési támogatás igénylése
 

Október 30., péntek:


”¢ A környezetterhelési díj előlegének befizetése a 0950 nyomtatványon  

 
APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága
2009 szeptember 07 hétfő - 07:49:58     Meghívók      Hozzászólás0
2009 szeptember 04 péntek - 05:40:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0
A Képviselő-testület 2009. augusztus 27-i ülésén döntött többek között a „Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztése és kapacitásának bővítése” c. és KMOP-2009-4.5.2/B kódjelŰ pályázati kiíráson való részvételről.  



Abonyban a gyermeklétszám alakulását tekintve szükség lenne további szociális és oktatási intézmények létrehozására. A születések után nagy gondot jelent az anyáknak a munkahelyre történő visszatérés, az Abonyban mŰködő Szivárvány Bölcsőde férőhelye kevésnek bizonyul. Az Önkormányzatnak saját bevételeiből új intézmény építésére nincs lehetősége. A pályázati támogatás azonban a projekt elszámolható összes költségének maximum 90 %-át tenné ki. A „Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztése és kapacitásának bővítése” c. pályázati kiírás keretein belül lehetőség nyílna új bölcsőde intézmény megépítésére.

Az új bölcsőde kialakítására a Pingvines Óvoda mellett (Bethlen G. u. 3.) lenne lehetőség. A tervezet szerint 40 férőhellyel nő az intézménybe felvehető gyermekek száma.  

A pályázat benyújtható 2009. szeptember 1-től 2009. december 1-ig.

A Képviselő-testület a pályázat elkészítésével a Pa-Ku Consulting Bt-t, míg az engedélyes terv elkészítésével a Horizont 4 Tervező és Szolgáltató Kft-t bízza meg.

Abony Városi Önkormányzat
2009 szeptember 02 szerda - 09:41:05     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Pályázati kiírás

Társadalmi szervezetek 2009. évi önkormányzati támogatására    

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki 2009. évi önkormányzati támogatás igénylésére az alábbi társadalmi szervezetek részére:

-                   Abony város közigazgatási területén bejegyzett székhellyel rendelkező társadalmi szervezetek

-                   társadalmi szervezetek részére, amelyeknek bejegyzett országos vagy regionális szervezetük a Abony város közigazgatási területén önálló szervezeti egységgel rendelkezik


Olvasd tovább...
2009 szeptember 02 szerda - 06:13:55     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Hosszú évtizednyi várakozások után végre a Vasút út - Kécskei út felújítása is megkezdődik szeptemberben. A Vasút út „macskaköve” felszedésre kerül, majd beton alap után aszfaltborítást kap. A csapadékvíz elvezetés is megoldódik. Mivel keskeny az út, árkok kialakítására nincs lehetőség, az esővíz zárt csatornarendszerben az úttest alatt kerül elvezetésre. Az elöregedett vízvezeték cseréje is megtörténik a Nagykőrösi-Rákóczi út közötti szakaszon.



A munkálatok idejére szeptemberben és októberben forgalomkorlátozásra kell számítani. Lesz olyan időszak, amikor az utca teljes szélességében lezárásra kerül. A Vasút utca tehermentesítése érdekében augusztus végétől az útépítés befejezéséig a Kálvin utca forgalomkorlátozását átmenetileg feloldjuk. A személygépjármŰ forgalom az Arany János utca, Kálvin utcán át a Kossuth tér és Hunyadi utca irányába lesz lehetséges 20 km-es sebességkorlátozás mellett.

Megértésüket és türelmüket kérem.

Segítő közremŰködésüket köszönöm.



Romhányiné Dr. Balogh Edit        
polgármester                                          
Oldal:  1 2 3 ... 341 342 343 ... 355 356 357
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif




tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények