Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 június 14 kedd - 07:27:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Lakossági Fórum
Szerettel várok minden érdeklődőt 2011. június 16-án 18.00 órakor a Somogyi Imre Általános Iskola aulájában tartandó lakossági fórumra.

Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester

2011 június 09 csütörtök - 11:07:45     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

Nagyításért kattintson a képre!
2011 június 09 csütörtök - 08:15:33     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
2011 június 09 csütörtök - 08:13:29     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat
P Á L Y Á Z A T I         F E L H Í V Á SAbony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony, Lovassy u. 3. sz. (2253/2 hrsz.) alatti kivett jelenleg lakóház, udvar, értékesítés időpontjában kivett beépítetlen terület művelési ágú ingatlant szociális vagy idősek otthona létesítése céljából beépítési kötelezettség mellett.
A földterület nagysága: 2.849 m2

A pályázati kiírás átvehető:       2011. június 15-től – 2011. szeptember 2-ig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).


A pályázati ajánlat benyújtásának időpontja: 2011. szeptember 7.-én 10 óra.

Olvasd tovább...
2011 június 09 csütörtök - 08:10:18     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Sétavonat

2011. június 11-én délelőtt 10 órától sétavonatozásra indulhatnak akár Önök is! A vonat óránként indul az abonyi buszpályaudvarról és ide is érkezik meg. Az utazás kb. 20 perces lesz és a következő utcákat érintve halad a jármű.

Buszpálya - 40-es út - Jókai út - Hunyadi út - Luther Márton út - Vasút út - Buszpálya


Az utazás ára - mely 500 Ft/fő - egy teljes kört jelent!


Minden érdeklődőt, kicsit és nagyot szeretettel vár a Sétavonat!
2011 június 09 csütörtök - 08:07:17     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Idén már negyedszer kerül megrendezésre az Abonyi Nyugdíjas Nap. Aki teheti és szeretné jól érezni magát, jöjjön el a Városai Sportcsarnokba 2011. július 9-én (szombat).

Sztárvendég: Tamás Gábor énekes, dalszövegíró


Belépő: 500Ft, melyet elővételben a könyvtárban is meg lehet vásárolni!


A rendezvényre szeretettel várunk mindenkit!

 
Nyugdíjas Nap
2011 június 07 kedd - 05:50:52     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Kocséri Vágta
2011 június 06 hétfő - 11:03:40     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Önkéntesen a tiszta Magyarországért      

Teszedd

Sikeresen zárult a május 21-i "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért" hulladékgyűjtési akció, a városban. Magyarország történetének eddigi legnagyobb önkéntes akciójában 800 helyszínen mintegy 162 ezer önkéntes vett részt. A mozgalomban Abony város is részt vett civil személyekkel és helyi társadalmi szervezetekkel, sportegyesületekkel, alapítványokkal összefogva.

Szombat reggel 8 órakor gyülekeztek az önkéntes résztvevők az Önkormányzat előtt, hogy minél több eldobált szemetet gyűjtsenek össze. Összesen 156 résztvevő gyűjtögette a szétszórt szemetet Abonyban és vonzáskörzetében a vízparton, szántók, legelők mellett a városközpontban, mely végül több mint 100 zsák szemetet eredményezett egy délelőtt folyamán. A szükséges kesztyűket, szemetes zsákokat és láthatósági mellényeket az Önkormányzat biztosította, ezzel is hozzájárulva a kezdeményezéshez. Az összegyűjtött zsákok az Abokom Kft telephelyére lett szállítva melyeket a Remondis Kft juttatja el a feldolgozás helyszínére. Abony Város polgármestere Romhányiné dr. Balogh Edit mellett részt vett az önkéntes mozgalomban Parti Mihály alpolgármester, Murvainé Kovács Rita, Gulykáné Gál Erzsébet Képviselő - testületi tagok a Polgármesteri Hivatal dolgozói, P. Tóth Tibor (Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság), valamint a város társadalmi szervezetei közül az alábbi intézmények, egyesületek, mozgalmak: Abonyi Horgász Egyesület, Abonyi Fúvózenekari Egyesület, Óvodás Gyermekekért Alapítvány, Somogyi Imre Általános Iskola, , Kék Madár Egyesület, Coop Hungary Zrt dolgozói, Abonyi KID Footbal klub, Abonyi Kézilabda Klub férfi szakosztálya, POWER Karate Sportegyesület, Fergeteg Triatlon SE, Városi Sportcsarnok dolgozói.  
Ezen országos összefogásban résztvevők példamutatóan teljesítettek, melyet a Város vezetése ezúton szeretne megköszönni. Reméljük egy következő alkalommal még több ember csatlakozik ilyen, vagy ehhez hasonló kezdeményezéshez a tiszta Magyarországért.
2011 június 06 hétfő - 05:54:52     Meghívók      Hozzászólás0

Rendezvény
2011 június 03 péntek - 10:11:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza


Tisztelettel meghívom

2011. június 06-án (hétfő) du. 17.00 órakor

tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban
Oldal:  1 2 3 ... 322 323 324 ... 379 380 381
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények