Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 április 23 péntek - 14:03:05     Meghívók      Hozzászólás0

 

Főtér

M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom

2010. április 29-én (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testületi ülésre.
   

 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme
2010 április 23 péntek - 07:46:19     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Trombita

A képre kattintva megtekintheti a képgalériát!

Iskolánk trombita szakos növendéke,

   
PETRUCZ PIROSKA  

2010. április 21-én Budapesten
a Galambos János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által szervezett
Szekeres Béla Trombita Emlékversenyen”

I. helyezést ért el.  

Felkészítő tanára: Petrucz György

Zongorakísérő: Kovács Erika  

A Zeneiskola vezetősége, tanárai és növendékei nevében gratulálunk  Piroskának, felkészítő tanárának és a zongorakísérőnek.

Zeneiskola vezetősége
2010 április 23 péntek - 07:39:57     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
 
 
VÉRADÁS   -   ÉLETMENTÉS    


 „Amikor eljön az az óra,
élet-halál egyszer harcba száll,
ilyenkor az a legfontosabb,
ha a drága vércsepp készen vár.

A véradók különlegesek,
nem kell hozzá külön tudomány,
azért élnek, hogy segítsenek,
hogy élet győzze le a halált.”

 
  Véradás


A 2010. évi ütemtervnek megfelelően április 20-án véradás volt Abonyban.   Évek óta a Zeneiskola ad helyet ennek a nagyon fontos „adakozásnak” a lebonyolításához. A Véradók most is jöttek, 9 és 14 óra között folyamatos volt az érkezésük.
Nagy öröm számunkra, hogy a hívó szóra jönnek és életet mentenek. Mentettek a fenti napon is, szinte azonnal.

Az történt ugyanis, hogy a véradás során telefonhívás érkezett, melyszerint egy nagyon ritka vércsoportú beteg műtétjéhez volt szükség vérre azonnal.

Az egészségügy jelenlévő Dolgozói jelezték, hogy a telefonhívás idején adott vért a közel 30-szoros véradó, Speckner Nándor, aki azonos vércsoportú  a műtétre váróval. Felemelő érzés volt látni a jelenlévők meghatottságát, örömét, azt, hogy ott és akkor  biztosítva volt, hogy a vérhiány nem lesz akadálya a beteg gyógyulásának.


Olvasd tovább...
2010 április 20 kedd - 12:55:18     Hivatali hírek      Hozzászólás0

TESCO
A Tesco áruház PR szakértőjétől az alábbi tájékoztatást kaptuk az abonyi Tesco áruházzal kapcsolatban:

Az Abonyi Noteszben 2010. április 8-án megjelent információkkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást szeretnénk adni: folyamatosan, jól halad az abonyi Tesco áruház kivitelezése, a vállalati tervekben szereplő ez év augusztusi nyitás jelenleg tarthatónak tűnik.
Nyár végétől a háromezer négyzetméter eladó-területű áruház mintegy húszezer féle termékkel várja a vásárlókat. A január végén megkezdett munkálatok folyamatosan zajlanak, jelenleg az épület vasbeton-szerkezetkész és a parkolóval együtt várhatóan júliusra teljesen elkészül.
A tervek szerint júniusban a Tesco elkészül a 40-es főút sávszélesítésével és a kerékpárúttal is, mely által egy jobb minőségű és biztonságosabb útszakaszt adnak át a forgalomnak. A cég mindegyik áruháza esetében fontosnak tartja a környezetbarát és energiatakarékos technológiák alkalmazását, így természetesen itt is számos ilyen megoldást épít be, például az úgynevezett hidrobank-rendszert, amely a kereskedelmi hűtés során keletkezett hőt visszanyeri és ezáltal meleg vizet állít elő.


Olvasd tovább...
2010 április 20 kedd - 12:53:10     Országgyűlési választások 2010.      Hozzászólás0

 
 
 
Választás


Tisztelt Választópolgárok!  

Pest megye 16. számú egyéni választókerületében - melyhez Abony város is tartozik - a választás érvényes és eredményes volt, ezért 2010. április 25-én a választókerületben második fordulóra nem kerül sor.

2010 április 20 kedd - 12:38:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
 
 
APEH
Egyszerűsített bevallás  
Határidő előtt kézhez kapják az adózók az APEH ajánlatát    

A határidőhöz képest (árpilis 30-a) két héttel korábban kezdte meg kiküldeni az adóhatóság az egyszerűsített bevallási ajánlatokat az adózóknak. Az APEH-hoz majdnem 240 ezer érvényes nyilatkozat érkezett vissza a február 15-ei nyilatkozattételi határidőig, amelyben az adózók kérték, hogy az adóhatóság készítse el számukra a személyi jövedelemadó bevallásukra szolgáló ajánlatot az egyszerűsített bevallás keretében. A beérkezett 0953Ny nyilatkozatok feldolgozását követően eddig 220 723 magánszemély részére készítette el a bevallási ajánlatot az adóhatóság, amelyeket már a napokban postáz.(...)


A tájékoztató teljes terjedelemben letölthető az alábbi linken:
2010 április 20 kedd - 12:31:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
 
 
ORSZÁGOS HANGJEGYKÁRTYA VERSENY
Esztergom, 2010. április 10.
 
Zeneiskola

Zeneiskolánkat két növendék képviselte április 10-én Esztergomban, az Országos Hangjegykártya Versenyen.

I. korcsoportban                 Dózsa László Péter (Gyulai Iskola 4.b.)
II. korcsoportban
              Kun Orsolya (Gyulai Iskola 8.z.)Olvasd tovább...
2010 április 20 kedd - 12:15:38     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

ÚMFT

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Lehetőségeink Fő tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése" című, KMOP-5.2.1/B-09-1f-2010-0019 jelű pályázatának elbírálása megtörtént.

A pályázat a bírálati folyamat eredményeképp nem részesült támogatásban, tekintettel arra, hogy a pályázat szakmailag megfelelt a támogatáshoz szükséges minimális követelményeknek, azonban a szakmai értékelés során magasabb átlagpontszámot elért pályázatok támogatási igénye kimerítette a rendelkezésre álló támogatási keretet.
A pályázatot a bíráló bizottság forráshiány miatt tartaléklistára helyezte.


Romhányiné dr. Balogh Edit
Polgármester
2010 április 19 hétfő - 06:40:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tesco
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Szűcs Zoltán, a Tesco építés projektmenedzserétől származó információ szerint az abonyi Tesco áruház építése nem áll le.

Az áruház nyitása 2010. augusztus 18-
án várható.

Romhányiné dr. Balogh Edit
Polgármester
2010 április 16 péntek - 09:26:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
 
 
ÚMFT

Európai színvonalú utak Pest megye déli részén
2010 április 16 péntek - 09:18:53     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Egészségnap

III. VÁROSI EGÉSZSÉGNAP   2010-05.08. /szombat/


A rendezvény
  helyszíne: Abony Városi sportcsarnok Abony Város Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi Bizottsága immár harmadik alkalommal rendezi meg a Városi Egészségnapot.

Az idei jelmondatunk,MOZDULJ ÉS TÉGY AZ EGÉSZSÉGEDÉRT!

A TV és számítógép világában fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk városunk apraja, nagyja figyelmét arra, hogy elkényelmesedtünk. Ez a hozzáállás egyenes út az elhízáshoz és a túlsúly pedig sok betegség okozója. Lehetőség lesz a rendezvényen kipróbálni mit is bírunk fizikailag. Neves és ismert sport szakemberekkel tornázhatunk együtt.  

Vendégünk: SCHOBERT NORBERT és RUBINT RÉKA


Olvasd tovább...
2010 április 16 péntek - 05:41:37     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Vöröskereszt
Kérjük adóbevallásánál gondoljon a hazai rászorulókra, adója 1 %-ával támogassa a Magyar Vöröskeresztet!
Számlaszám: 19170039-2-13
Oldal:  1 2 3 ... 321 322 323 ... 350 351 352
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények