Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2012 március 12 hétfő - 15:39:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Országos tűzgyújtási tilalom


Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. március 11-től átmeneti időre.
Magyarország erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani.  A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint  a parlag- és gazégetésre is.

A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.  Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)
2012 március 06 kedd - 14:00:43     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
2012 március 06 kedd - 08:36:23     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Sulinap

Nagyításért kattintson a képre
2012 március 05 hétfő - 08:06:30     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
2012 március 02 péntek - 08:37:23     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Sulinap

Nagyításért kattintson a képre
2012 február 29 szerda - 13:24:24     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

Nagyításért kattintson a képre
2012 február 29 szerda - 13:16:18     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Nyílt nap
2012 február 28 kedd - 07:08:13     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

Nagyításért kattintson a képre
2012 február 27 hétfő - 07:49:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Ivóvíz

Megkezdődött az ivóvízhálózat tisztítása, valamint az ivóvízminőség-javító technológiai épület próbaüzeme

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a KEOP – 1.3.0./2F/09 – 2009 – 007 kódszámú Ivóvíz-minőségjavító és ivóvízhálózat rekonstrukció pályázat kereteiben elkészült a vízmű-telep technológiai épülete. Megkezdődött a próbaüzem, valamint az ivóvízhálózat mosatására is sor kerül az elkövetkező két hónapban.


A munkafolyamatok a terveknek megfelelően zajlanak, amelynek során esetenként számítani kell átmeneti vízminőség romlással, elszíneződéssel, esetleg vízkorlátozással.

Vízmű


A mosatási munkálatok végeztével – várhatóan – június hónapban az ivóvízminőség javulását érezheti majd a Tisztel Lakosság.

Továbbra is kérjük a tisztelt lakosság szíves türelmét és együttműködését.Abony Város Önkormányzata
 
2012 február 27 hétfő - 07:42:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2012. 02. 27-én az alábbi helyeken áramszünet lesz:

Ceglédi út 2-20.sz.-ig, Degré Alajos úton, Dózsa Gy. út 2., 5, 6, SPAR Áruház, Eötvös J. út 2-10.sz.-ig, Kossuth F. út 1., Nagykőrösi út 39., 41., 43.,sz., Rádai út 1-11.sz.-ig, Széchenyi I. úton, Szilágyi E. úton és az üzletsorok is., Bocskai I. 5.sz., Imre úton, Szabolcska   út 1-6.sz.-ig, Nagykőrösi út 1-65.sz.-ig

   012.02.27 8 órától 15 óra 30 percig
2012 február 21 kedd - 14:21:46     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Mesemondók

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

„ Aki nem hiszi járjon utána” címmel került megrendezésre az idén immáron 8. alkalommal, a Somogyi Imre Általános Iskolában a megyei mesemondó verseny. Három korcsoportban örvendeztettek meg bennünket a gyerekek szebbnél-szebb mesékkel.

Az óvodás korcsoportban 14 kisgyermek versenyzett.

Eredményeik:Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 321 322 323 ... 391 392 393
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények