Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2012 március 26 hétfő - 14:52:06     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Menetrend módosítás

Nagyításért kattintson a képre!
2012 március 26 hétfő - 07:46:41     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza

Tisztelettel meghívom
2012. március 29-én (csütörtök) du. 14.00 órakor
tartandó Képviselő-testület ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban
2012 március 26 hétfő - 05:47:04     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény
2012 március 22 csütörtök - 12:34:26     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Pályázat

Nagyításért kattintson a képre!
2012 március 19 hétfő - 10:16:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató
Elkészült Abony Város Közoktatási Esélyegyenlőségi Helyzetelemzés és Intézkedési Terve, melyről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 21/2012. (I.30.) számú határozatával döntött.

A program elfogadását megelőzően, a véleménynyilvánítás lehetőségének biztosítása érdekében 2012. március 24-ig (szombat) várja Abony Város Önkormányzata az esetleges észrevételeket, javaslatokat a következő email címre :abony@abony.hu .
2012 március 19 hétfő - 08:49:41     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Meghívó

Nagyításért kattintson a képre!
2012 március 14 szerda - 13:58:20     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Játszótér

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kálvin János utcai játszótér 2012. március 15-én megnyitja kapuit a gyermekek előtt. Március 13-án - decemberi megrendelést követően - felújították, illetve szükség szerint cserélték a játszóeszközök darabjait. Teljesen új csúszda került az elhasználódott régi helyébe, a mászókötelek is kicserélődtek, valamint cserélték a hullámhíd korlátjait, a repedt tartóoszlopot, a   csavarvédő kupakokat. Az új szabványnak megfelelően megszüntettek minden fej- és nyakbeszorulási helyet. 14-én feltöltötték a homokozókat. Egy megújult játszótér várja ifjú használóit. Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Abony Város Önkormányzata
2012 március 13 kedd - 13:29:19     Városi rendezvények      Hozzászólás0


A Jász – Nagykun – Szolnok megyei Önkormányzat nemzetközi programjának keretében lehetőség nyílt a Challenge 2012 évi sporttalálkozón való részvételre, amelynek házigazdája ebben az évben az angliai Durham városa lesz, 2012. június 13-17. között.


Sportoló

A találkozó hivatalos elnevezése „Mini Olimpia”, kapcsolódva a Nyári Londoni Olimpiai Játékokhoz.
A „Mini Olimpián” 12 ország 300 versenyzője vesz részt. A kiutazó gyerekek négy sportágban mérik össze erejüket: atlétika, úszás, vívás és torna.

A 42 magyar versenyző egyike az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola 6. mt. osztályos tanulója ORJÁN VIKTÓRIA, aki atlétika sportágban, mégpedig hármasugrásban fogja képviselni hazánkat és iskolánkat.

Viki a szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. (Magyar Atlétikai Szövetség) atlétája, aki az alapedzéseket iskolánkban végzi, a szakedzői feladatokat pedig a Sportklub és testnevelő tanáraink közösen látják el.
Erre az utazásra sport eredményei alapján választották ki Viktóriát, aki mindemellett eredményes tanuló is.

A kiutazáshoz segítséget nyújt a Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány.

Gratulálunk és sok sikert a versenyzéshez!

Somogyi Imre Általános Iskola
dolgozói és diákjai
2012 március 12 hétfő - 16:59:15     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Az idei Csíksomlyói Búcsú május 26-án szombaton lesz.
Erre a búcsúra az Abonyi Egyházközség zarándoklatot szervez.

Utazás: autóbusszal.
Indulás: május 25.-én pénteken reggel 5 órakor.
Visszaérkezés: május 27-én, Pünkösd vasárnap, az esti órákban.
Csíkszentlélek községben lesz a szállásunk kettő éjszaka + 2 este vacsorát is kapunk. Családoknál leszünk elszállásolva.

Útiköltség:            11.000,- Ft/fő
Szállás+vacsora:         4.000,- Ft/fő
Költség összesen:      15.000,- Ft/fő

Kápolna

Útiterv:
Pénteken indulás reggel 5 órakor Abonyból.

Útközben megtekintjük Bánffihunyad református templomát, majd Korondon is megállunk (vásárlási lehetőség)

Farkaslakán megtekintjük Tamási Áron sírját a templom előtt.
Székelyudvarhelyen Vass Albert emlékszobrát tekintjük meg, valamint a Ferences templomot.
Csíkszeredán a Makovecz Imre által tervezett templomot tekintjük meg.

Pünkösd szombatján gyalog elindulunk Fitód községen keresztül a kegytemplomhoz, mely kb. 2 órás út.

Az ünnepi szentmise délelőtt ½ 12-kor kezdődik.

Pünkösd vasárnap reggel indulunk vissza. Kőrösfőn egy rövid ideig megállunk, valamint Nagyváradon megtekintjük a Bazilikát.

Zarándok

Bővebb információ és jelentkezés:      
Nagy András esperes-plébánosnál személyesen vagy
a 360-045-ös telefonszámon.
2012 március 12 hétfő - 16:52:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Meghívó
2012 március 12 hétfő - 15:39:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Országos tűzgyújtási tilalom


Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. március 11-től átmeneti időre.
Magyarország erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani.  A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint  a parlag- és gazégetésre is.

A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.  Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)
2012 március 06 kedd - 14:00:43     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
Oldal:  1 2 3 ... 320 321 322 ... 391 392 393
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények