Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 október 15 péntek - 09:10:41     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó
 
(Forrás: mukomu.lapunk.hu)
2010 október 14 csütörtök - 13:23:47     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Futóverseny
2010 október 14 csütörtök - 13:13:28     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A Karitász Szüreti Bálja


Szüreti bál


A Karitász abonyi csoportja egy évben három alkalommal szervez mulatságot, melyek rendszerint jótékonysági célt szolgálnak. Tavaszi bál, Szüreti bál és Szilveszteri mulatság.
Az elmúlt hét végén Szüreti Bálba invitáltuk azokat, akik egy kis kikapcsolódásra vágytak rohanó világunkban. Meghívásunkat sokan elfogadták, mert közel 240 fő jött el. Elmondhatjuk, hogy a központi ebédlő helyiségét is lassan kinőjük. Bízunk benne, hogy hamarosan elkészül a Plébánia kertjében az új Közösségi Ház, mely alkalmas lesz többek között ilyen események lebonyolítására is.
A hajnalig tartó jó hangulatról Dányi Balázs és zenekara (tagjai: Dányi Balázs, Lendvai Zoltán, Vízner Gábor és Tóth István) gondoskodott. Igyekeznek a résztvevők igényeinek megfelelő zenét játszani.


Olvasd tovább...
2010 október 13 szerda - 06:56:04     Meghívók      Hozzászólás0

 
Meghívó
Tisztelettel meghívom

2010. október 14-én (csütörtök) de. 10.00 órára
Abonyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat
Képviselő-testületének
ALAKULÓ ÜLÉSÉRE

Az ülés helye:
Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban
2010 október 12 kedd - 06:43:08     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza

Tisztelettel meghívom


2010. október 14-én   (csütörtök) du. 16.00 órára
Abony Város Önkormányzat
 Képviselő-testületének
ALAKULÓ   ÜLÉSÉRE


Az ülés helye:      
Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal Díszterme


2010 október 12 kedd - 06:15:38     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Felhívás

F EL H Í V Á SAbony Város Önkormányzat Képviselő-testületének az állattartás egyes helyi szabályairól szóló 4/2009. (II.26.) számú rendeletének

7. § (4) bekezdése értelmében:
Ebet közterületre, vagy más közforgalmú területre a lakóház közös használatú helyiségeibe, annak udvarára kivinni, csak az eb megfékezésére képes személy által, annak felügyeletével, biztonságos –vezetésre alkalmas – pórázon szabad. Harapós vagy támadó természetű ebet szájkosárral kell ellátni.


Olvasd tovább...
2010 október 11 hétfő - 13:09:36     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Séta a mellrák megelőzéséért

A Városunk Fejlődéséért Egyesület Abonyban 2010. október 2-án elsőként, első alkalommal szervezett, és rendezett bátorító, figyelemfelhívó sétát a mellrák megelőzéséért.

Rendezvény
 
Galéria megtekintéséhez kattintson a képre

A betegség elleni küzdelem érdekében az összefogást, a figyelemfelkeltést hazánkban kilenc évvel ezelőtt, 2002.-ben kezdeményezte Nancy Goodman Brinker, az Egyesült Államok magyarországi nagykövet asszonya, melyhez az elmúlt években egyre több település csatlakozott. Az Egyesület átérezve a kezdeményezés jelentőségét a jövőben minden évben meg kívánja szervezni a figyelemfelhívó rendezvényt. Ennek az összefogásnak a megszokott szimbolikus jelképe a világon a rózsaszín szalag, melyet a jelenlévők valamennyien kaptak a helyszínen, valamint rózsaszín lufi került mindenkinek a kezébe.


Olvasd tovább...
2010 október 11 hétfő - 06:44:23     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Koncert


Nagyításért kattintson a képre
2010 október 05 kedd - 12:49:52     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Véradás műtéthez

Véradás


Ma reggel 8 óra körül megszólalt a telefonom, egy ismerősöm hívott. Napok óta tudtam róla, hogy beteg, hogy kórházba kell mennie, s a műtét is várható volt. A telefont felvettem, köszöntöttük egymást, s mondta, hogy átadja a telefont másnak, aki beszélni szeretne velem. Számomra ismeretlen néven mutatkozott be az egyik Pest megyei Kórház orvosa, aki elmondta, hogy közös ismerősünket meg kell műteni, de ehhez vérre van szükség. Azonnal felajánlottam, hogy az abonyi véradókkal felveszem a kapcsolatot. Tudtam, hogy a véradóinknak elég egy szó, hogy jönni kell, Ők jönnek. Így is történt. Nem kérdezték, hogy kinek, nem mondták, hogy most nem érnek rá, a kérdés szinte mindenki részéről csupán az volt, hogy hová kell menni és mikor indulunk. Gépkocsi is volt azonnal, három autó vitte   Budapestre     /a műtét nem itt lesz/   a véradókat, akik között volt tanár, háziasszony, varrónő, gimnáziumi diákok, apuka és gimnazista lánya, barátok, ismerősök és ismeretlenek.

Mire ezek a sorok megjelennek lehet, hogy akkor már véradóink adják a vért, adják az életet.
Nem véletlen, hogy nem írom a beteg nevét, akarattal teszem.

A beteg kérését szeretném tolmácsolni, aki nagyon megköszöni azt, hogy ismerősök és ismeretlenek is aggódnak érte, de kéri, hogy neve maradjon egyenlőre titokban, felgyógyulása után Ő maga fogja megköszönni az együttérzéseket. Kérem tartsuk kérését tiszteletbe és kívánjunk neki mielőbbi gyógyulást, és hogy újra együtt lehessen szerető családjával.

Pető Istvánné véradás szervező
Oldal:  1 2 3 ... 320 321 322 ... 361 362 363
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények