Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 augusztus 17 szerda - 06:00:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

NAV
NAV sajtóközlemény

33 millió forint bevételt titkolt el a korszerű módszerekkel lebuktatott adózó
 
Újabb adócsalásra derített fényt a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága: a revizorok a hagyományos ellenőrzési eszközöket és a korszerű információtechnológiai módszereket együttesen alkalmazva fülelték le azt a vendéglátó-ipari tevékenységet folytató adózót, aki az elmúlt két évben összesen 33 millió forint bevételt titkolt el, és vont ki az adózás alól.
 


Olvasd tovább...
2011 augusztus 16 kedd - 12:20:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Meghívó
2011 augusztus 15 hétfő - 08:45:18     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Pingvines Bölcsőde átadási ünnepség
2011. augusztus 12.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre


Egy álom vált valóra Abony városában ismét, hiszen szeptemberben megnyitja kapuit a gyermekek előtt egy új modern igényeket kielégítő bölcsőde. Az új bölcsőde építésének nemcsak az volt a célja, hogy a város egy újabb intézménnyel bővüljön, hanem az is, hogy segítse a kismamákat a munka világába való visszalépésbe és, hogy új munkahelyeket teremtsen.

A „Kreatív Kópévár – Új Bölcsőde létesítése Abonyban” című projekt kivitelezése az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP-4.5.2-09-2009-0024) keretein belül 2011. február 21-én kezdődött meg.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 02 kedd - 08:37:57     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosok!
 
Az Önkormányzat a korábbi évek csapadékosabb időjárás következtében tervbe vette a városrész átfogó csapadékcsatornázását. Ennek első ütemeként készítette el a vízjogi létesítési engedélyezési tervet, a kritikusnak számító Abony belterület Kiss Ernő utca - Szolnoki út, Mária Terézia utca - Lázár Vilmos utca által határolt terület csapadékcsatornázására és tájrehabilitációjára. A terv a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon kapott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre.

Abony Város Önkormányzata beruházás megvalósításhoz KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jel alatt "Abony Város észak-keleti rész csapadékvíz-elvezetésének és gyűjtése" pályázatot nyújtott be az "Új Magyarország" Fejlesztési Terv Közép-maygarországi Operatív Program támogatási rendeszeréhez.

A beruházás augusztus elején a kivitelezés szakaszába lép, ennek keretében az úgynevezett "Mikes - lapos" kotrása kezdődik meg, amelynek hatására a tó körül átmeneti jelleggel nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom és esetleg nagyobb por kísérheti. A kitermelt iszap rövid szárítása esetlegesen a levegő illatanyagát ronthatja. A meder kialakítása - várhatóan - szeptember közepén befejeződik. Közben megkezdődik a nyomóvezeték lefektetése a Dembinszky utca valamint Mária Terézia út szakaszain, amit nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom, időszakosan forgalomkorlátozás kísérhet. A nyomóvezeték várhatóan szeptember végén készül el.
 
Kérjük a lakosság türelmét a munkálatuk ideje alatt.
Az első „csónakázó”
 
Tó
 
A Mikes – lapos kotrásának első fázisában az iszap kiemelése befejeződött. A kitermelt iszap szárítása folyamatban. Az iszap kitermelése után látszik a leendő belvíztározó sziluettje. A kivitelező munkatársai a tároló kontúrját valamint középvonalát mérték ki, amely képen látható úszó alkalmatossággal végeztek a parton elhelyezett lézeres szinterező segítségével. A kimérés után elkezdődött a csapadék víz tározó mélyítése.
Az iszap szárítás után elszállításra kerül a kijelölt tározóba. A szállítási munkálatok időszakosan és átmeneti jelleggel nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom és esetleg nagyobb por kísérheti. Továbbra is kérjük a lakosság szíves türelmét.


Elkezdődött – a „Mikes – lapos” kotrása


A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon adott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre az Abony Város észak-keleti városrész belvízrendezésére és táj-rehabilitációjára. Az engedélyezett vízi-létesítmények: belterületi csatornahálózat, belvíztározó, külterületi (K-1) csatorna, csapadékvíz átemelő.

Abony Város Önkormányzata beruházás megvalósításhoz KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jel alatt „Abony Város észak-keleti rész csapadékvíz-elvezetésének és gyűjtése” pályázatot nyújtott be az „Új Magyarország” Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez.

A terveknek megfelelően első ütemben megkezdődött az úgynevezett Mikes – lapos kotrása, amelynek első fázisa az iszap kitermelése. A kitermelt iszap rövid szárítása esetlegesen a levegő illatanyagát ronthatja. A szárítás után az iszap elszállításra kerül a tározóba. A szállítási munkálatok átmeneti jelleggel nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom és esetleg nagyobb por kísérheti. Ismételten kérjük a lakosság szíves türelmét.

Közben megkezdődött az átemelő szivattyú helyének kialakítása is.


2011 július 29 péntek - 11:49:51     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Táborok a Karitász szervezésében

Balaton
 
Az igen hosszúra nyúlt nyári szünidőnek legtöbbször a gyermekek örülnek. Kevésbé a szülők, akiknek a kisebb gyermekek nyári elhelyezéséről kell gondoskodniuk. Nem mindenki teheti meg, hogy több ezer forintos táborokba küldje el csemetéjét. Sőt vannak olyan szülők is, akik egyáltalán nem engedhetik ezt meg maguknak.
E terhek enyhítésére szervezte meg a Karitász abonyi csoportja immár sokadszorra nyári táborait.
 
Egy hetet töltött 45 gyermek Zánkán június 27 július 03-ig.
Egy hétig Balatonszéplak-alsón táborozott 22 fő.
Kétszer egy hetes turnusban az abonyi Plébánián összesen 56 gyermeknek biztosítottunk ellátást és programokat.


Olvasd tovább...
2011 július 29 péntek - 11:42:35     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Meghívó
 
Nagyításért kattintson a képre
2011 július 29 péntek - 11:41:05     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény
2011 július 25 hétfő - 09:18:13     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat                  
  A     Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony
                           
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet

fűtő-karbantartó munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:    
határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
                       
Foglalkoztatás jellege:    
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:        
Pest megye, 2740 Abony, Tószegi út 58/a.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
Gázkazánok működtetése, egyéb épület karbantartási munkálatok, az intézmény környezetének udvarának gondozása munkaköri leírás alapján.Olvasd tovább...
2011 július 19 kedd - 11:06:12     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Európai Uniós Gondozási Tanúsítvány   megszerzéséhez vizsga-előkészítő tanfolyamot szervezünk Abonyban, nemcsak abonyiaknak. A tanfolyam   főbb ismerete:

A szociális gondoskodás értékei, életminőség előmozdítása, kockázattal járó munka, szociális munkás szerepe, munkabiztonság, pozitív kommunikáció, visszaélés, bántalmazottság felismerése és kezelése, szakmai fejlődés.

Az ismeretek megszerzéséhez segédanyagot, valamint konzultációt biztosítunk. Két nap alatt, (2x10 óra) intenzív, nem hagyományos tanítási formában, hanem interaktív, a szociális jártasság különböző szintjein lévő hallgatók igényeihez igazodva igyekszünk mindenkit olyan szintre hozni, hogy a vizsga ne okozzon gondot.

A tanúsítványról azt   kell tudni , hogy az Unió 15 tagállamában ismerik. Egységes informatikai rendszer kezeli a végzett "hallgatókat", így könnyen utána lehet járni a munkavállalónak. Magyar és angol nyelven is megkapják a Tanúsítványt a sikeresen vizsgázók. Előnye a tanúsítványnak, hogy az Uniós országokban könnyebben tud munkát vállalni a saját otthonukban segítségre szorulóknak, pl. idősek, fogyatékkal élők gondozásában, gyermekfelügyeletben.

A képzési díj 12.500.- Ft. A tanfolyam létszámtól függően indul, várhatóan augusztus elején.

A tanfolyam és a vizsga bonyolítását a SzenyoRita Közhasznú Egyesület /1039 Budapest Bálint György u. 17. 7/23./ végzi. Az abonyi tanfolyam indítását a Városunk Fejlődéséért Egyesület segíti, melyre várjuk az Abonyiak és a szomszédos településekről az érdeklődőket.  

Elérhetőség: tanuljunk2011@gmail.com, telefon: 20/517-5842, illetve 30/544-3662

2011 július 18 hétfő - 15:01:15     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Abony Város Önkormányzat Szociális és Egészségügyi bizottsága (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Kossuth tér 3. III/2. szám alatti 56 m2 alapterületű 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 fürdőszoba, 1 WC, 1 tároló helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 2 év
                                              Bérbeadás jogcíme: szociális bérlakás
                                              Bérleti díj: 27.916,- Ft/hó

Bérbeadás feltételei:

1. Lakás bérletére jogosult az az abonyi bejelentett lakóhellyel rendelkező, vagy életvitelszerűen Abonyban tartózkodó nagykorú személy, aki
az Európai Gazdasági Térségről szóló szerződésben részes állam állampolgára vagy
állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándorolt, vagy
a magyar hatóságok által menekültként elismert személy.
családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét, egyedülálló esetén két és félszeresét nem haladja meg

2. Nem lehet lakás bérlője az a személy, akire a lakás bérleti jogának megpályázása időpontjában az alábbi kizáró tényezők valamelyike fennáll:
az ország területén lakás tulajdonával, illetve önálló lakásegységnek minősülő, használat szerint megosztott lakás résztulajdonával rendelkezik,
az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (28.500,- Ft) 50-szeresét meghaladó értékű építési telek, vagy egyéb ingatlan tulajdonjogával rendelkezik,
az ország területén önálló állami vagy más önkormányzati lakás bérletével rendelkezik,
az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20-szorosát meghaladó értékű ingó vagyon tulajdonjogjogával rendelkezik
pályázatában, kérelmében lakáskörülményeire, szociális, vagyoni és jövedelmi viszonyaira vonatkozóan olyan valótlan adatokat közöl, amely számára jogosulatlanul kedvezőbb elbírását tesz lehetővé,
jogcím nélküli használó.
A fenti kizáró tényezőket az együttköltöző személyek vonatkozásában is vizsgálni és alkalmazni kell.

3. Házastársak, élettársak lakás bérbeadására kiírt pályázatra jelentkezési lapot, illetve kérelmet kizárólag együttesen nyújthatnak be.


Olvasd tovább...
2011 július 18 hétfő - 06:41:15     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Felkészülés a nyárra - 2011
Lakossági tájékoztató anyagTájékoztató

A klímaváltozás hatásai ma már mindenki számára érzékelhetők. A rendkívüli időjárási jelenségek az elmúlt évtizedekben minden földrészen egyre gyakoribbá váltak. Magyarországon a rendkívüli időjárási jelenségek elsősorban a nyári hónapokban okoznak zavart a társadalom működésében (hőhullámok, szárazság, UV sugárzás, erdőtüzek, szélviharok, hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadék, áradások stb.). Ez a tájékoztató anyagot azért készült, mert a gyakran (de nem minden esetben) egy időben jelentkező hőhullámok és az erős UV sugárzás kapcsolatára kívánjuk felhívni a figyelmet. E két rendkívüli jelenség kockázatinak csökkenetése érdekében tett intézkedések és megelőző lépések esetén a lakosság egészségének védelme szempontjából különösen fontos, hogy mindkét kockázat csökkentésére egyformán figyeljünk.  

Hőhullámok, hőségriadók

Magyarországon az elmúlt években a hőhullámok egyre gyakoribbá váltak. Egy kormányzati koordinációs bizottság, a Hőhullámok Elleni Védekezési Munkabizottság, már évek óta foglakozik a hőhullámok kockázatainak csökkentésével. A hőhullámok káros hatásainak csökkentése, illetve megelőzése érdekében került bevezetésre a három fokozatú hőségriasztás, amelynek fokozatai a hőmérsékleti küszöbérték meghaladásának szintjeitől és az előre jelzett időtartamtól függenek.
A hőségriadók fokozatai:
1. fokozat (Tájékoztatási fokozat): az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 1 napig meghaladja a 25 °C-ot.
2. fokozat (1. fokú riasztás): az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladja a 25 °C-ot.
3. fokozat (2. fokú riasztás): az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladja a 27 °C-ot.


Olvasd tovább...
2011 július 05 kedd - 12:13:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatás
Jászkun Volán ZRt.
Tisztelt Utazóközönség!

A Jászkun-Volán Zrt. a következő menetrendi módosítást közölte Abony Város Önkormányzatával:

A Jászkun-Volán Zrt. 2011. július 01-től nem közlekedteti iskolai előadási napokon a 16:10 órakor az Abony, Kossuth térről induló Szolnok irányába induló járatát.

Szíves megértésüket köszönik.
Oldal:  1 2 3 ... 320 321 322 ... 379 380 381
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények