Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 május 05 szerda - 13:10:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
 
 
Tájékoztatás

TÁJÉKOZTATÁS

 
 
A Ceglédi Körzeti Földhivatal tájékoztatása szerint:
 
Aki termőföldet használ, és annak területe –a földrészletek számátél függetlenül az egy hektárt meghaladja, az 1994. évi LV. törvény 25/B § (2) bekezdése alapján köteles a használatot annak megkezdésétől számátott harminc napon belül a földhivatalhoz nyilvántartásba vétel céljábél bejelenteni. A bejelentés saját tulajdonú termőföld   használatakor földhasználati bejelentési lapon, haszonbérlet esetén pedig a szerződésbenyújtásával történik. A földhasználé a használatban bekövetkezett változásokat 30 napon belül köteles az ingatlanügyi hatésághoz bejelenteni.
 
A bejelentést elmulaszté földhasználét az ingatlanügyi hatéság bársággal sújtja, aminek mértéke a termőföld ingatlan-nyilvántartás szerinti AK értékének ezerszerese, azzal, hogy nem lehet kevesebb a behajthaté köztartozás minimális összegénél. A meg nem fizetett bárság adék médjára behajtandé köztartozás.
2010 május 05 szerda - 11:45:36     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
 
 
APEH

Van-e még arra lehetőségem, hogy az adéhatéságtél kérjem személyi jövedelemadé bevallásom elkészátését?


A magánszemélyeknek a 2009. adéév vonatkozásában is lehetőségük volt arra, hogy a személyi jövedelemadé bevallási kötelezettségüket az önadézás keretén belül az állami adéhatéság közreműködésével elkészátett egyszerűsátett bevallással teljesátsék. Akik élni kávántak ezzel a lehetőséggel, a bevallási egységcsomagban megkapott egyszerű kérdésekből állé nyilatkozatot kellett kitölteniük, és aláárva február 15-ig visszaküldeniük az adéhatéságnak.
 
A február 15-ig visszaküldött nyilatkozatok és az adéhatéságnál rendelkezésre állé adatok alapján az APEH elkészátette a bevallási ajánlatot, melyet április 30-ig kézhez kaptak az adézék. A február 15-ei határidő jogvesztő, ágy ha Ön nem élt ezzel a lehetőséggel, vagyis nem nyilatkozott arrél, hogy az adéhatéságot kéri fel az adébevallása elkészátésére, abban az esetben a 2009. évről történő személyi jövedelemadé bevallás esetében erre nincs médja, hanem ezirányú kötelezettségüket a 0953 számú személyi jövedelemadé bevallás benyújtásával teljesáthetik, melynek benyújtási határideje 2010. május 20.


Olvasd tovább...
2010 május 05 szerda - 05:45:54     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Hangszerbemutaté

A tanév végéhez közeledve, ebben az évben is megszerveztük a nagycsoportos évodások részére a hagyományos HANGSZERBEMUTATÓ foglalkozásunkat. Mivel igen sokan vannak a nagycsoportosok ágy három turnusban látogattak el hozzánk.
P. Téth Erika tanárnő, aki a zeneévodásokkal is foglalkozik, valamint Benedekné Török Annamária egy új projektet dolgozott ki. A különböző hangszerek bemutatásának keretét a megzenésátett mesék sokszánűsége adta. A hangszereket a zeneiskola tanárai mutatták be, majd egy egy-egy meserészletet játszottak el. A kiosztásra került képek alapján tudták a gyerekek beazonosátani, mit is hallottak. Igyekeztek a tanárnők olyan meséket választani, melyek a gyerekek körében is ismertek; Vuk, Pumukli, Vizipék, Süsü a sárkány, Hupikék törpikék, Dr. Bubé, Mézga család, Gumimacik, Füles Macké, Paff a bűvös sárkány, Nagy Ho-ho-horgász, Magyar népmesék.

Hangszerbemutaté


Néhány fotéval szeretnénk illusztrálni a jé hangulatot!


Olvasd tovább...
2010 május 04 kedd - 11:51:51     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Zeneiskola

Tisztelt Szülők!
Kedves Gyerekek!A Bihari János Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény felvételt hirdet a 2010/2011-es tanévre.

Az új gyerekek felvételijét, ill. a beiratkozást a Zeneiskolában tartjuk

2010. május 10-11-én (hétfőn-kedden) 10-17 éráig.

Szeretettel várunk mindenkit!

 
2010 május 04 kedd - 06:53:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
 
 
APEH

Az APEH-tól kértem, hogy készítsék el a bevallásomat. Megérkezett az ajánlatuk, de azon a nyugdíjam összege nem szerepel, pedig a nyilatkozaton jelöltem, hogy nyugdíjat is kapok.


 
 
Ha a kapott bevallási ajánlat valamely jövedelmét – például a nyugdíjat - nem tartalmazza, akkor azt az ajánlaton az „adózó javítása” sorba be kell írni. Ezt követően - május 20-ig -   a bevallási ajánlatot aláírva kell visszaküldeni az adóhatóságnak. Az APEH az adózói javítás figyelembe vételével újraszámítja a jövedelmet, és az adófizetési kötelezettséget, melyről az tértivevényes értesítést küld. Az esetleges adófizetési kötelezettséget ennek kézhezvételétől számított 30 napon belül kell megfizetni


Olvasd tovább...
2010 május 04 kedd - 06:51:48     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Hangverseny
2010 május 03 hétfő - 06:29:19     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Meghívó


Kapcsolódó rendezvények:


10.30 mozgásjavító torna (mindenkinek)
11.00 órától EGÉSZSÉG - Ön is megérdemli, hogy egészségesen éljen!
Dr. Bódi Gábor, az MKSZ Orvosi Bizottság elnökének előadása az oxigénes víz titkáról!

11.00 órától péksütemény kóstoló (Update - és az ARCADIA REKLÁM KFT.)
12.30 órától Sportbemutatók
11.00-15.00 óráig "KIS-OKOS" kvízjáték (tesztlap kitöltés)
15.30 órától TOMBOLAHÚZÁS a szűrésen résztvevők között.
2010 április 30 péntek - 07:42:42     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Szeretettel meghívjuk Önt és családját
az
EZERSZÍNŰ ÁLOMVILÁG
című foltvarró kiállításra
valamint annak ünnepélyes megnyitójára.

Kiállítás

Kiállított alkotásaival bemutatkoznak
a tápiószelei
Folton-Folt Baráti Társaság abonyi tagjai:
Dandárné Gönczöl Katalin, Juhász Istvánné, Kókai Lászlóné
Ujszászi Lászlóné és Ujszászi Beáta
A megnyitó és a kiállítás helyszíne:
Bihari János Zeneiskola Abony, Kálvin utca 1.

Megnyitó időpontja:
2010. május 07.
péntek
15.00 óra

A kiállítást megnyitja:
Bakosné Kocsi Judit
igazgatónő

A kiállítás megtekinthető
2010. május 7-tól 21-ig
naponta 9-től 17 óráig
 
2010 április 30 péntek - 06:38:49     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

ÚMFT
 
Örömmel tájékoztatjuk a város lakosságát, hogy a Kreatív Kópévár – Új bölcsőde létesítése Abonyban című, KMOP-4.5.2-09 jelű pályázatunkat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség  támogatásra méltónak ítélte. A pályázat keretében a Pingvines Óvoda melletti területen (Bethlen Gábor u.) új 40 férőhelyes bölcsőde kerül megépítésre.
 
A pályázat alapadatai a következők:

Pályázó neve:
Abony Város Önkormányzata


Projekt megnevezése:
Kreatív Kópévár - Új bölcsőde létesítése Abonyban


OP név:
KMOP


Pályázat neve:
4.5.2-09 Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztése és kapacitásának bővítése


Beruházás helye (régió):
Közép-Magyarország

Beruházás helye (megye): Pest

Beruházás helye (helység):
Abony

Megítélt összeg: 231 764 443 .- HUF

Támogatás aránya:
90 %


Támogatási döntés dátuma:
2010.04.27


Támogatás pontszáma:
73
2010 április 29 csütörtök - 12:33:10     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Hangverseny

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

2010. április 14.-én kamarahangversenyt tartottunk a zeneiskola nagytermében, a koncertet szervezte és levezette Benedekné Török Annamária, iskolánk tanára. Nagyon szép, színes koncerten vehetett részt a nagyszámú közönség.
Felléptek az iskola diákjai s tanáraik, különböző összeállítású együttesekben.

Mindenkinek köszönjük ezt a szép műsort, gratulálunk, és köszönjük a felkészülést.

Zeneiskola vezetősége
2010 április 28 szerda - 08:43:56     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Fuvolaverseny

Az V. Pest Megyei Fuvolaversenyt 2010. április 23-án rendezték meg Szentendrén.
 

Iskolánkat PETREZSELYEM ESZTER ZSÓFIA képviselte.
Az I. korcsoportban 24 versenyző mutathatta be művészi tudását.  

Eszter produkcióját a neves művészekből álló zsűri a

II. hellyel díjazta.  

Felkészítő tanára: Tatár Csilla, zongorakísérő: Polyákné Györe Éva.  

A Zeneiskola vezetősége, tanárai és növendékei nevében gratulálunk a növendéknek, felkészítő tanárának és a zongorakísérőnek.

Zeneiskola vezetősége
2010 április 27 kedd - 05:31:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0
„Abonyiak Abonyért”
Alapítvány

Kuratóriumának Elnökétől

2740 Abony, Kossuth tér 1.
   


Tisztelt Abonyiak!

Kedves Barátaim!


Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében kifejtett munkájukkal elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén.

A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma dönt és a díjak az „Abonyi Pünkösdölő” rendezvénysorozat keretében kerülnek átadásra.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 320 321 322 ... 350 351 352
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények