Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2012 július 06 péntek - 10:43:53     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény
2012 július 06 péntek - 10:38:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tűzgyújtási tilalom
Országos tűzgyújtási tilalom

 
Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. július 5-étől átmeneti időre.
Magyarország erdeiben a rendkívüli meleg, és a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.
A megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságainak tűzgyújtással kapcsolatos közleményei a NÉBIH oldalán elérhetők.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)
2012 július 04 szerda - 13:45:06     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Hőségriadó
 
III. fokú hőségriadó: meghosszabbítva!


Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlása alapján a 2012. június 30-án 00.00 órától 2012. július 04. 24.00 óráig elrendelt III. fokú hőségriadót 2012. július 9. 24.00 óráig  MEGHOSSZABBÍTJA. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még nagyrészt derült, száraz idő várható, majd estétől nyugaton zivatarok jelenhetnek meg. Szerdán a középső országrész kivételével mindenütt előfordulhat frissítő zápor, zivatar. A hét közepétől – főként az ország nyugati és északi részein – helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A jelenlegi előrejelzések szerint azonban a hétvégéig nem várható olyan markáns hidegfront, amely jelentős mértékben mérsékelné a meleget. A hét végéig az ország döntő részén továbbra is általában 27-30 fok között várható a napi középhőmérséklet (csupán a nyugati országrészben lehet esetleg 27 fok alatti – jellemzően 25-27 fok közötti –  napi átlaghőmérséklet).

Várható minimum és maximum hőmérsékletek:
 
       
július 4. szerda      19, 24 ºC      33, 38 ºC      Nyugat-Dunántúlon < 33 ºC          
július 5. csütörtök      18, 24 ºC      33, 38 ºC      Nyugaton < 33 ºC          
július 6. péntek      18, 24 ºC      32, 38 ºC                
július 7. szombat      18, 24 ºC      31, 37 ºC                
július 8. vasárnap      18, 24 ºC      30, 37 ºC                
július 9. hétfő      18, 24 ºC      30, 37 ºC      

       
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

További információk:
www.katasztrofavedelem.hu
www.antsz.hu

A hőségriasztás fokozatai, fontos tanácsok hőség idejére (video):
http://youtu.be/EXYGuZ3GBWE
 (megszólal: Dr. Páldy Anna, főigazgató helyettes, Országos Környezetegészségügyi Intézet)

Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat!
2012 július 04 szerda - 13:41:33     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat
P Á L Y Á Z A T I       K I Í R Á SINGATLANRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK


Az ingatlan adatai:      Abony, Károly Róbert utca 2750 hrsz.-ú

Alapterület összesen: 1 ha 3868 m2   - a teljes terület megvásárolható,
valamint leválasztásra kerülhet:   1 vagy több. min. 700 m2 nagyságú területrész, (ezen felül a teljes telek nagyságáig bármekkora telekrész megvásárolható)

Művelési ág: beépítetlen terület
Beépítési kötelezettség: Helyi építési szabályzat szerint


Az ingatlan használaton kívüli.

Az ingatlan közmű ellátottsága: az ingatlan közművel nem ellátott, azokra való rácsatlakozás lehetősége biztosított.

BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK:Olvasd tovább...
2012 július 04 szerda - 13:34:22     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Program
2012 július 02 hétfő - 15:08:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Hőségriasztás

Tájékoztató a lakosság részére

Az országos tisztifőorvos III. fokú hőségriasztást adott ki 2012. június 30. 00.00 órától július 04-én éjfélig az ország egész területére vonatkozóan. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket az üzletekben, valamint a Kostyán Andor Rendelőintézetben.

Abony, 2012. július 02.
2012 június 27 szerda - 20:52:27     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Tájékoztató
Nagyításhoz kérem kattintson a képre!
2012 június 27 szerda - 20:40:19     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó

Nagyításhoz kérem kattintson a képre!
2012 június 27 szerda - 20:34:28     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó

Nagyításhoz kérem kattintson a képre!
2012 június 27 szerda - 14:36:48     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


A Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a következő pedagógus álláshelyeket hirdeti meg: a részletekért kérem kattintson ide!
Oldal:  1 2 3 ... 302 303 304 ... 379 380 381
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények