Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 szeptember 21 hétfő - 06:26:41     Meghívók      Hozzászólás0
Tisztelettel meghívom  

2009. szeptember 24-én (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testületi ülésre.  Az ülés helye:
Polgármesteri Hivatal Díszterme.

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2009 szeptember 17 csütörtök - 07:31:43     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Abony Város Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi bizottsága ebben az évben ismét megrendezi  az ingyenes szŰréssel egybekötött                

                                                                               
VÁROSI EGÉSZSÉG NAPOT  

2009. október 03.-án, 9 órától 16 óráig  
a Városi Sportcsarnokban.A felnőtt 18. életévét betöltött abonyi lakók számára:
Lesz testsúlymérés, testzsír és testvíz meghatározás, vérnyomás és pulzusmérés. vércukor és koleszterin meghatározás, szemvizsgálat stb
Lehetőség nyílik, különböző maszírozás kipróbálására, gyógyszergyárak bemutatkozása.
Kóstoló asztal, szendviccsel, gyümölccsel, teakóstolóval.
 
Csecsemőknek, gyermekeknek: grízkóstoló, tápszerminta ajándék,tartás javító torna, egész napos játszóház, ingyenes légvár- ugrálóvár használat.
A rendezvény végén tombolahúzás azok között akik a szŰrésen részt vettek, és a tombola húzáskor jelen vannak a csarnokban és át tudjuk adni neki a nyereményt. Minden tárgyra addig húzzuk a sorszámot amíg valaki ott helyben át nem veszi.
Ízelítő a tombola tárgyakból vércukorszintmérő, gyermek kerékpár stb.

Ez egy figyelem felhívás a rendezvény hivatalos plakátja megjelenik a Kincskeresőben, a Mi Abonyunk és Abony.hu honlapon, Városi Sportcsarnoknál és Abony különböző forgalmas helyein.


Mindenkit szeretettel várunk.
 
TÁMOGATÓKAT,   FELAJÁNLÁSOKAT KERESÜNK!!

A rendezvényre eddig 150  000 Ft -unk. van. Egy doboz 25db tesztcsík a koleszterinszint mérőbe 9800Ft, vércukorszint mérőbe 50db. pedig, 4800Ft. ezek megvásárlásához kérünk támogatást.    
                                                                                                                                               
Köszönöm,hogy elolvasta:

Paczáriné Barna Rozália
Szoc. és Eü. Bizottság nevében
2009 szeptember 15 kedd - 13:55:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0
2009 szeptember 14 hétfő - 09:26:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0
A kormány döntése alapján   a 136/2009.( VI.24).sz. Korm. rendeletben foglaltak szerint augusztus elsejétől november végéig egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a válság miatt nehéz helyzetbe került családok.
 
A program keretében elsősorban azoknak az embereknek, családoknak nyújtható segítség, amelyek a gazdasági válsághoz kapcsolódó, előre nem látható esemény következtében mindennapi életvitelük fenntartását súlyosan veszélyeztető krízishelyzetbe kerültek.Olvasd tovább...
2009 szeptember 14 hétfő - 07:28:57     Meghívók      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom  
2009. szeptember 14-én (hétfő) du. 19.00 órakor


tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.  

Az ülés helye:
Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban
2009 szeptember 14 hétfő - 07:22:34     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Tisztelt Abonyi Lakosok!
 
Abony város fő közlekedési útjai: Szelei út Vasút út Kécskei út felújítását végezzük. Ezek állami közutak, amelyek jelen időszakban a Magyar Közút Kht. kezelésében állnak.
A megjelölt utak felújításával kapcsolatban a Magyar Közút Kht. munkatársa Kerekiné Feld Ildikó várja a felmerülő kérdéseket lakossági fórum keretében minden csütörtökön 9.00-10.00 óráig.
A lakossági fórum helyszíne: Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri szoba.
2009 szeptember 14 hétfő - 05:43:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre
2009 szeptember 11 péntek - 06:19:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Pest Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft értesítése szerint a 27/1996. (X.30.) BM rendelet 3-7. § - a értelmében előírt kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás körébe tartozó feladatokat a település közigazgatási határain belül  

2009. szeptember 16-tól – 2009. október 10-ig
 
arcképes igazolvánnyal ellátott dolgozók látják el, valamint díjat szednek.

 

Abony város területén dolgozó kéményseprők névsora:
Cseh Zoltán, Csapó László, Czakó István, Kállai Mihály, Pozsár Attila, Sólyom György, Kozák Zoltán, Magyar László, Bodzsár Zoltán, Török Gábor, Pálinkás Ferenc, Gabona György.
 

Az igazolványon fel van tüntetve a név, cégnév, fénykép, 2009. érvényességi év, és egy körpecsét, amin a céglogó szerepel.

Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
2009 szeptember 08 kedd - 09:55:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az oktatási és kulturális miniszter döntése alapján a

- Somogyi Imre Általános Iskola 2.568.000 Ft,
-a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola Alapfokú MŰvészetoktatási Intézmény 2.620.000 Ft összegŰ támogatásban részesült.

 Az elnyert támogatás felhasználható:
  • a pályázattal érintett közoktatási intézmény vagy intézményegység nevelőtestülete, pedagógus közössége - a közoktatás minőségbiztosításáról és minőségfejlesztéséről szóló 3/2002. (II. 15.) OM rendelet 9. §-ának (1) bekezdésében meghatározott - minőségfejlesztési szervezetének munkájában részt vevő pedagógusai kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítésre és járulékaira,
  • az érintett intézmény vagy intézményegység teljes munkaidőben munkaviszonyban vagy közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott pedagógusainak legalább 30 órás akkreditált továbbképzés díjának maximum 80%-ig
  • az intézményi mérés-értékelés adatainak elemzésében, feldolgozásában részt vevő pedagógusok számára az adatelemzést támogató szakmai-módszertani felkészítés díjának 100%-ig történő finanszírozására.

2009 szeptember 08 kedd - 08:31:03     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

2009. szeptember 5-én (szombaton)   a Szent István Plébánián családi napot tartottunk.


A családi nap délután 3 órakor András atya megnyitójával vette kezdetét. Erre az időpontra már nagyon sokan gyŰltek össze kicsik és nagyok, szülők-nagyszülők.Olvasd tovább...
2009 szeptember 07 hétfő - 10:58:09     Meghívók      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom

2009. szeptember 10-én (csütörtök) du. 18.00 órakor
    tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.  


Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.

2009 szeptember 07 hétfő - 09:04:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Október 12., hétfő:

”¢ A kifizető, munkáltató által levont személyi jövedelemadó és a tb-járulékok, a korkedvezmény-biztosítási járulék, az egészségügyi szolgáltatási járulék, az egyszerŰsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO),
 az egészségügyi hozzájárulás, a munkaadói, a munkavállalói, a START-járulékok, valamint a vállalkozói járulék befizetése
”¢ Az egyéni vállalkozó által benyújtandó 0958-as számú, és a kifizető, munkáltató által benyújtandó 0908-as számú bevallás-adatszolgáltatás, amelyek a magánszemélyek fenti személyi jövedelemadó és járulékkötelezettségeiről, bejelentendő adatairól szólnak

Október 15., csütörtök:
 
”¢ Az ÁFA törvényben meghatározott új közlekedési eszközt értékesítő adózó adatszolgáltatása
 

Október 20., kedd:
 
”¢ A társasági adó havi és negyedéves adóelőlegének befizetése

”¢ A 0901-es számú havi és negyedéves bevallás benyújtása (benne a kulturális járulék, az innovációs hozzájárulás, a rehabilitációs hozzájárulás)

”¢ A havi és negyedéves ÁFA, a játékadó bevallása és befizetése

”¢ A fogyasztói árkiegészítés, a költségvetési támogatás igénylése
 

Október 30., péntek:


”¢ A környezetterhelési díj előlegének befizetése a 0950 nyomtatványon  

 
APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága
Oldal:  1 2 3 ... 302 303 304 ... 317 318 319
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények