Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2012 július 26 csütörtök - 08:23:42     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Háziorvos

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a felnőtt háziorvosi körzetek körzethatárai megváltoztak.
Az új körzetek utcajegyzéke megtekinthető az alábbi linken:


Háziorvosi körzetek
2012 július 20 péntek - 08:50:17     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Lakossági tájékoztató
2012 július 18 szerda - 13:19:40     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Kedves Utasokat, hogy

2012. július 20-án pénteken
16 – 24 óráig


az autóbuszok indulási helye megváltozik!

CEGLÉD irányába a Szilágyi Erzsébet útról,
SZOLNOK irányába a Somogyi Általános Iskola elől indulnak az autóbuszok.

Szíves megértésüket köszönjük!
2012 július 18 szerda - 11:15:54     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
2012 július 13 péntek - 09:43:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Tájékoztató!

Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat!

Feloldotta az országos tűzgyújtási tilalmat az országos vidékfejlesztési miniszter. Az általános korlátozást július 5-én rendelte el a tárcavezető az erdőkre és a fás területek környékére a rendkívüli meleg, száraz időjárás miatt.

A megyei kormányhivatalok az erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg is hatályban lévő tűzgyújtási tilalmakatez a döntés nem érinti, így azok továbbra is érvényben vannak.

A tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani kizárólag a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben lehet. A tüzet tilos felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig mindig el kell oltani.

A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az avar- és gázégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a gyorsan terjedő tűz könnyen elérheti az erdőket illetve a lakott területeket, és súlyos károkat okozhat.

(Vidékfejlesztési Minisztérum Sajtóirodája)
2012 július 12 csütörtök - 12:29:38     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat

Abony Város Önkormányzatának
Polgármesteri Hivatala
pályázatot hirdet 1 fő részére
gazdasági ügyintézői munkakör betöltésére
Pályázati   feltételek:

-       a köztisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III.7.) Korm. rendelet szerinti végzettség:

egyetemi vagy főiskolai szintű közgazdasági felsőoktatásban szerzett szakképzettség; egyetemi szintű műszaki felsőoktatásban szerzett szakképzettség; katonai felsőoktatást folytató intézményben (jogelőd intézményében) gazdálkodási (gazdasági) szakon szerzett szakképzettség; egyetemi vagy főiskolai szintű végzettség és pénzügyi, számviteli, számítástechnikai felsőfokú szakképesítés
 -         vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása
-         magyar állampolgárság
-       büntetlen előéletOlvasd tovább...
2012 július 11 szerda - 13:59:42     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
2012 július 11 szerda - 13:56:04     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó
2012 július 11 szerda - 13:44:39     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Felhívás

Tisztelt Abonyiak!


Kedves Háziasszonyok!


Ebben az évben is útjára indította a Delikát8 a „Főzzön Játszóteret” akcióját.


Immár 6. éve gyűjtjük közösen a delikát kódokat, illetve delikátos zacskókat.

Idén csak egy darab játszóteret fognak felépíteni azon a településen, ahonnan a legtöbb kód érkezik be.
Április közepe óta – amióta megjelent a pályázat – ABONY az ELSŐ helyen áll a beküldött kódokat tekintve. Még augusztus 15-ig minden változhat! Ahhoz, hogy a mi településünkön épüljön meg az új játszótér egy utolsó összefogásra biztatok mindenkit.

Kérem, hogy az üres delikátos zacskókat vigyék vissza a boltokba, vagy kérem dobják be a postaládámba (Abony, Radák K. u. 17/a.).

Ne hagyjuk elveszni az eddig összegyűjtött 467 kg-ot!!!

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy Tószeg településen is Abonynak gyűjtik, mert rájöttek, hogy ez csak közös összefogással sikerülhet. (Az előző években volt olyan település ahol 96-an laktak és 1200 kg-ot küldtek be. Hogyan? Hát a közeli települések összefogtak, és minden évben más-más településnek gyűjtöttek.)

Köszönöm mindenki munkáját!

                                         Csizmadia Mihályné
                                               szervező
2012 július 10 kedd - 07:45:41     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza

Tisztelettel meghívom
2012. július 12-én (csütörtök) du. 16.00 órakor


tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
Oldal:  1 2 3 ... 301 302 303 ... 379 380 381
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények