Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 szeptember 07 szerda - 15:09:44     Városi rendezvények      Hozzászólás0

OMSZ
 
Nagyításért kattintson a képre
2011 szeptember 05 hétfő - 11:22:46     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza

Tisztelettel meghívom

2011. szeptember 08-án (csütörtök) du. 16.00 órakor


tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó leölthető pdf formátumban.

2011 szeptember 02 péntek - 09:39:45     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tó
 
A Mikes – lapos kotrásának első fázisában az iszap kiemelése befejeződött. A kitermelt iszap szárítása folyamatban. Az iszap kitermelése után látszik a leendő belvíztározó sziluettje. A kivitelező munkatársai a tároló kontúrját valamint középvonalát mérték ki, amely képen látható úszó alkalmatossággal végeztek a parton elhelyezett lézeres szinterező segítségével. A kimérés után elkezdődött a csapadék víz tározó mélyítése.
Olvasd tovább...
2011 augusztus 30 kedd - 13:30:12     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató
 
Nagyításért kattintson a képre!
2011 augusztus 26 péntek - 10:10:53     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Elkezdődött – a „Mikes – lapos” kotrása
 
 
A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon adott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre az Abony Város észak-keleti városrész belvízrendezésére és táj-rehabilitációjára. Az engedélyezett vízi-létesítmények: belterületi csatornahálózat, belvíztározó, külterületi (K-1) csatorna, csapadékvíz átemelő.

Abony Város Önkormányzata beruházás megvalósításhoz KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jel alatt „Abony Város észak-keleti rész csapadékvíz-elvezetésének és gyűjtése” pályázatot nyújtott be az „Új Magyarország” Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 26 péntek - 10:03:55     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató

Nagyításért kattintson a képre
2011 augusztus 26 péntek - 09:48:17     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
Pályázat
Pályázati kiírás
Társadalmi szervezetek 2011. évi önkormányzati támogatására


Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki a társadalmi közérdeket megvalósító szervezetek támogatására.

Abony város közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező, legalább 1 éve működő, hivatalosan bejegyzett, és Abony városában tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezetek (sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, nonprofit szervezetek stb.) részére.

A támogatás a társadalmi szervezetek működési, fenntartási és fejlesztési kiadásaira, programok, rendezvények szervezésére, pályázati önrész biztosítására igényelhető.

A pályázat célja a városban működő sport, kulturális, közbiztonsági, egészségügyi és társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatása.

Az igénylés csak pályázati adatlapon nyújtható be 2 példányban zárt borítékban, Abony Város Önkormányzata Képviselő-testületének címezve.
A zárt borítékra kérjük ráírni „társadalmi szerveztek támogatása”.

A pályázati adatlap átvehető a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságán, vagy letölthető Abony város honlapjáról (www.abony.hu).

A pályázatok benyújtásának határideje:
Abony Város honlapján való megjelenést (2011. augusztus 26.) követő 15. nap: 2011. szeptember 10. (szeptember 12.)
Hiánypótlásra a pályázati határidő lejártát követő 3 napon belül van lehetőség.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 24 szerda - 12:00:43     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Pót-felvételi és beíratkozás a Zeneiskolában!

Zeneiskola

A Bihari János Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény értesíti a tisztelt szülőket, hogy

Intézményünk a 2011-2012-es tanévre az ÚJ NÖVENDÉKEK PÓT-FELVÉTELIJÉT ÉS BEÍRATKOZÁSÁT

2011. augusztus 29-től szeptember 9-ig 9-17 óráig tartjuk.


Kérjük a szülőket, hozzák magukkal gyermekeiket, valamint születési anyakönyvi kivonatukat.

Gyermekvédelmi támogatásban részesülő növendékek esetében a beiratkozáskor az arról szóló határozatot be kell mutatni. (Térítési díjat nekik nem kell fizetni.)

Zeneiskola Vezetősége
2011 augusztus 24 szerda - 08:29:39     Városi rendezvények      Hozzászólás0

2011. augusztus 20.

Nemzeti Ünnep

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
Fotók: Borsányi János


2011 augusztus 23 kedd - 13:57:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
NAV sajtóközlemény

NAV

Havi 100 millió forint eltitkolt bevétel miatt rejtették el
a 16 raklapnyi kontrollszalagot
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának és Járőr Igazgatóságának 20 fős ellenőri csoportja összehangolt vizsgálatot folytatott egy budapesti székhelyű élelmiszerkereskedőnél. A pincéből előkerült 16 raklapnyi pénztárgép-kontrollszalag alapján előzetesen mintegy havi 100 millió forintra becsülhető az adózó eltitkolt bevétele. A NAV azonnali átfogó vizsgálatot rendelt el.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 22 hétfő - 14:05:49     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

Nagyításért kattintson a képre


2011. augusztus 27-én 7.00 órakor érünk Abonyba. Csatlakozz te is hozzánk futva, vagy két keréken és támogasd az alapítvány céljait jelenléteddel. Várunk a Cegléd felőli Abony táblánál! A Főtéren a város vezetősége köszönti az érkezőket. A szervezésben az Egyedül Nem Megy Közhasznú Alapítvány is részt vesz.
Oldal:  1 2 3 ... 301 302 303 ... 361 362 363
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények