Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 december 11 szombat - 07:21:45     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Gyűjtés a rászoruló családoknak


Vöröskereszt


Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke indította el azt az országos adománygyűjtést, amit többek között az abonyi Tesco hipermarketben tartottak december 3-án és 4-én.

„Sajnos hazánkban nagyon sok olyan család él, akiknek komoly nehézséget okoz a karácsonyi ünnepi hangulat megteremtése.” - mondta el Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.

Ezért arra kértek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten tartós élelmiszerrel támogassa az ő karácsonyukat. Most a legkisebb segítség is számít.

A vöröskereszt önkénteseinek célja országszerte elsősorban az volt, hogy tartós élelmiszereket, például konzervet, cukrot, UHT tejet, bébiételt, édességet gyűjtsenek, amit még karácsony előtt rászoruló családoknak juttatnak el.

A Karitász abonyi csoportja is örömmel tett eleget a helyi Vöröskereszt felkérésének, hogy segítsenek a gyűjtés során, valamint a csomagok készítésében. Az Abonyban összegyűlt adományokat a helyben élő rászorulóknak juttatjuk el a Karitász és a Vöröskereszt abonyi szervezetén keresztül.

Az alábbi táblázatból kiolvasható, hogy a vásárlók önzetlen adományozása révén mennyi élelmiszer gyűlt össze, melyet tisztelettel megköszönünk!

A táblázat letöltése

Vöröskereszt abonyi szervezete                                                                 Karitász abonyi csoportja
 
2010 december 07 kedd - 07:21:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Tanácsok
 
Nagyításért kattintson a képre
2010 december 01 szerda - 13:27:01     Hivatali hírek      Hozzászólás0

APEH
Decemberi adózási határidők

December 13., hétfő
A kifizető, munkáltató eddig fizeti meg
”¢ az általa levont személyi jövedelemadót vagy szja előleget,
”¢ a járulékokat: az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci járulékot, a nyugdíjjárulékot, a fizetendő tb-járulékot,
”¢ az egészségügyi szolgáltatási járulékot,
”¢ a START-kártyák valamelyikével rendelkező foglalkoztatott után a 10/20/ % járulékot,
”¢ az egyszerűsíztett fogalakoztatás napi 500/1000 Ft közterhét,
”¢ a háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díjat.  

A fenti befizetések bevallás párjai kifizetőnél a 1008-as, egyszerűsített foglalkoztatás esetén a 1008E, illetve egyéni vállalkozónál saját magáról a 1058-as számú bevallások.


Olvasd tovább...
2010 december 01 szerda - 12:41:06     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Játszóház
2010 december 01 szerda - 12:37:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
Angyal


A Trio con Corno szeretettel meghívja Önt és gyermekét 2010. december 10-én 15 órára a Gyulai Iskola Aulájába a Mese az ezüsthajú angyalról c. interaktív zenés meséjének bemutatójára. Mesél: Bukor Erzsébet Támogató jegy: 500 Ft, melyet a helyszínen lehet megvásárolni.
2010 december 01 szerda - 12:33:35     Meghívók      Hozzászólás0

 
Hangverseny

Az abonyi Nosztalgiakórus Egyesület tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2010. december 10-én 1730 órára az Önkormányzat Dísztermében tartandó Karácsonyváró hangversenyére. Fellép: a Nosztalgiakórus és barátaik.
2010 december 01 szerda - 12:31:06     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvények
2010 december 01 szerda - 12:29:09     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Versmondó klub

Abonyban Versmondó Klub indul felnőtteknek.

Aki szeretne jó társaságban, jó hangulatban eltölteni hetente vagy havonta néhány órát, jelentkezzen személyesen a könyvtárban vagy az abonyinaplo@citromail.hu e-mail címen! Amint elegendő létszám jön össze, mindenkit értesíteni fogunk az első klub összejövetellel kapcsolatban. Jelentkezni december 17-ig lehet!
2010 november 25 csütörtök - 12:34:05     Meghívók      Hozzászólás0

Szilveszter
2010 november 24 szerda - 09:28:10     Városi rendezvények      Hozzászólás0

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK
 
Büszkeségeink
 
A képgaléri megtekinthető a képre kattintva
 
2010. november 19-én Cegléden került megrendezésre az V. Pest Megyei Kamarazenei Fesztivál és Verseny. Iskolánkat 7 csoport képviselte. Ezen a napon 25 Pest megyei zeneiskola indította növendékeit.
Az eredményeket tekintve a 10 legeredményesebb iskola a CORPUS Kottakiadó jutalmában is részesült, melyet az abonyi Bihari János Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási intézmény is átvehetett.


A versenyen az alábbi eredmények születtek:


Olvasd tovább...
2010 november 22 hétfő - 07:00:08     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Hangverseny látogatások az ősszel”¦

Hangverseny

A XIV. Őszi Szolnoki Művészeti Hetek keretében meghirdetett programok közül az abonyi zeneiskola szervezésében három programon vettünk részt.

Első alkalommal 2010. október 5-én a Megyeháza Dísztermében Sebestyén Márta, Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel koncertjére utazott 20 fő.

Majd következett november 3-án a Magyar Állami Népi Együttes „Magyar Rapszódia” előadása, melyre már megtelt a különjáratú autóbusz, hiszen 40 fő tekintette meg e csodálatos előadást az Aba-Novák Kulturális Központ színháztermében.

Pár nap múlva Horgas Eszter fuvolaművésznő, koncertje előtt 2 órás fuvolakurzuson fogadta az abonyi zeneiskola fuvola tanszakos növendékeit. Majd a jelenlévők egy fergeteges koncerten vehettek részt.

A koncertlátogatások nem jöhettek volna létre az szolnoki ARS-IN-KOM Művészeti és Kommunikációs Kft. munkatársai nélkül.

Legközelebb a Légierő Zenekar Szolnok Adventi Hangversenyére szervezünk utazást, mely 2010. december 07-én (kedden) 18 órakor kerül megrendezésre a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központban.
A rendezvény ingyenes, csak a buszköltséget kell kifizetni. Jelentkezést még elfogadok! Telefonszám: 06/53/360-037.


Csizmadia Mihályné
szervező

2010 november 20 szombat - 08:48:44     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Mézeskalács

Szeretettel hívunk és várunk minden Kedves Érdeklődőt a már hagyományos adventi vásárunkra, melyet

2010. november 28-án 16.00 órától

tartunk az Önkormányzat előterében
az Adventi Hangverseny előtt és után.


Megvásárolhatók a csoportunk által készített karácsonyi ajándékok!

A befolyt összeget a karácsonyi Játszóházi programunkra fordítjuk!
Oldal:  1 2 3 ... 300 301 302 ... 344 345 346
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

***** 
*****
*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények