Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 április 23 csütörtök - 09:06:11     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

Hetekkel hónapokkal ezelőtt készültünk a versenyre.A gyerekek gyakoroltak,izgultak,reménykedtek.
A hét végén 33 iskola 110 tanulója részvételével került megrendezésre Gödön az I. Pest Megyei Rézfúvós Verseny.
A Bihari János Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 14 tanulója indult a megmérettetésen.
Korán reggel indultunk a busszal.Néhány szülő is részt akart venni az eseményen,látni akarta a gyermekének sikerét.Sajnos Judit néni nem tudott ott lenni,de azért integetett a versenyre indulóknak.
Ő sem akart kimaradni !


Olvasd tovább...
2009 április 23 csütörtök - 08:46:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0


Nagykunsági szomszédunk, Törökszentmiklós, nem mindennapi eseménynek adott otthont az április 2–4. közötti napokban. Itt került megrendezésre az Első Nemzetközi Hegedűfesztivál, melyen Európa tizenhét különböző zeneiskolájának növendékei mérték össze tudásukat egy szakmai zsűri előtt. Hazánkon túl Németországból, Svájcból, Szerbiából, Szlovákiából és Lengyelországból is érkeztek résztvevők. A versenyzők valamennyi helyről felkészítő tanáraikkal együtt jöttek a rangos eseményre. Az ünnepélyes megnyitón Dr. Juhász Enikő, a város polgármestere, valamint Balázs Zsolt, a Törökszentmiklósi Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A nyitóhangversenyen a Szolnoki Szimfonikus Zenekar műsora hangzott el Bali József alapító karnagy vezényletével.


Olvasd tovább...
2009 április 23 csütörtök - 05:49:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0


A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.
2009 április 22 szerda - 13:42:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Abony Város Polgármesteri Hivatal Jegyzője
tájékoztatja
az Abony - Fegyvernek közötti M4-es gyorsforgalmi úttal
határos ingatlanok tulajdonosait,
az M4-es gyorsforgalmi út
Abony - Fegyvernek közötti szakasz és az új Tisza-híd
környezeti hatásvizsgálati eljárása során 2009. március 18.
 napján Szolnokon megtartott közmeghallgatásról készült
jegyzőkönyv megtekinthető hivatalunkban.

Bővebb tájékoztatás kérhető a Hatósági és Építésügyi
Osztályon ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.00 - 18.00,
szerda: 8.00 – 16.00, péntek: 8.00 – 12.00 óráig), vagy a
360-049-es telefonszámon.

Továbbá a közmeghallgatásról készült jegyzőkönyv megtekinthető ITT.
2009 április 22 szerda - 12:33:36     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Abony Város Polgármesteri Hivatal Jegyzője értesíti

a 2205/Cegléd-Szolnok között húzódó 20 kV-os
vezetékkel és leágazásaival
(a Cegléd 120/20 kV-os alállomástól a 421-es, 804-es
távműködtetésű és a 780-as, 165-ös, és a 7-es kézi
működtetésű oszlopkapcsolókig)

határos ingatlanok tulajdonosait,
hogy a Budapesti Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatóság
(1124 Budapest, Németvölgyi út 37-37.)
a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. (6720 Szeged, Klauzál tér 1.)
 részére
a megnevezett közcélú hálózatra 1959. évben keletkezett
vezetékjog fennállását állapította meg. 
A vezetékjog fennállásával kapcsolatosan készült változási vázrajzok megtekinthetők, valamint további tájékoztatás kérhető a Hatósági és Építésügyi Osztályon ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.00 - 18.00, szerda: 8.00 – 16.00, péntek: 8.00 – 12.00 óráig), vagy a 360-049-es telefonszámon.
2009 április 21 kedd - 12:07:01     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre. Fotók: Korbély Csabáné, Fajkáné Hviszt Zsuzsanna

Azoknak, akik a kulturális életben „otthon” vannak, már nem is újdonság, hogy a Költészet Napja Abonyban összekapcsolódik a városi szavalóversennyel.

A rendszerváltás előtt létrehozott verseny nemcsak József Attila emlékének megőrzésére, hanem a költészet fontosságára hívja fel a figyelmet.

Jelentőségét emeli, hogy tudtunkkal a környező települések, városok egyike sem tud felmutatni ilyen hosszú időn át megtartott és magas színvonalú rendezvényt. Van ennél egy sokkal fontosabb tény is: az élet bizonyította, - hogy a versenyen szereplő gyermekek nagy része sosem szakadt el a versektől, valamilyen formában még ma is kapcsolatban van azokkal.

Ez mutatja számunkra, hogy nem dolgozunk hiába. A mai nagyon komor és anyagias világban még nagyobb szükség van a szépre, a lélek megtisztulására, ami a versek által valósul meg.


Olvasd tovább...
2009 április 17 péntek - 05:56:12     Városi rendezvények      Hozzászólás0

2009 április 17 péntek - 05:47:37     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Április 14-én volt Abonyban a kihelyezett véradás a Zeneiskolában. Mint mindig, most is sokan érkeztek, összesen 95 jelentkező volt, közülük néhányan nem adhattak vért. Őket a véradást engedélyező főorvos ellátta megfelelő orvosi tanáccsal, volt akinek a háziorvos megkeresését javasolta. Bízunk benne, hogy a legközelebbi véradásig /július 21-ig/ elhárul az akadály, jók lesznek a vizsgálati eredmények és akkor már adhatnak vért.


Olvasd tovább...
2009 április 16 csütörtök - 09:17:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0
2009 április 16 csütörtök - 08:43:00     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A fotókon Abony központja látható az 1970-es években. A képek kb. Északról, a Katolikus templom tornyából készültek és az óra járásával megegyező irányba haladnak... Kattintson a képre, hogy megtekintse a képgalériát.

2009 április 09 csütörtök - 16:46:31     Hivatali hírek      Hozzászólás0
     

    FELHÍVÁS

a Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lappal (NYENYI) kapcsolatos 2009-ben esedékes adatszolgáltatás teljesítésére


a teljes felhívás letölthető innen.Oldal:  1 2 3 ... 300 301 302 ... 308 309 310
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

***
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények