Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 szeptember 12 hétfő - 12:46:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

NAV
Plasztikázott bevételek
- próbavásárlással buktatta le a NAV az adócsaló plasztikai sebészt -A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága eljárást indított egy zsebre dolgozó plasztikai sebész ellen, akit a napokban egy gondosan előkészített ellenőrzés keretében, próbavásárlás során sikerült tetten érni. Az adóhatóság kifejezetten a luxusszolgáltatást nyújtók körében több hasonló jellegű vizsgálatra készül.


Az ellenőrzés előkészítése során a NAV egyik munkatársa egy szépészeti beavatkozásra jelentkezett be egy neves plasztikai sebészhez, aki a tervezett műtét napján 900 ezer forintot vett át a szépülni vágyó adóellenőr hölgytől, ám erről számlát nem adott. A revizorok a tettenérést követően felfedték kilétüket, majd – a betegjogok védelmének szem előtt tartása mellett – anonimizált adatgyűjtést végeztek a magánklinikát működtető cégnél annak érdekben, hogy az orvos tényleges betegforgalma és bevétele megállapítható legyen. Az eddigi adatok szerint a vizsgált plasztikai sebész az elmúlt 20 hónapban közel száz műtétet végzett. Az orvos tudatos jogsértő magatartására utal az a körülmény, hogy a rendelőjében nem is tartott számlatömböt.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 12:36:17     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Népszámlálás

A 2009. évi CXXXIX. törvény alapján Magyarország területén a 2011. október 1-jén   0 órakor fennálló állapot alapulvételével

NÉPSZÁMLÁLÁST

kell tartani, amelynek sikeres végrehajtásához kérjük a Tisztelt Lakosság együttműködését.

Az adatfelvételre
2011. október 1-je és október 31-e között

a településen található lakásokban, lakott üdülőkben, lakott egyéb lakóegységekben és a közösségi szálláshelyeken kerül sor. A népszámlálás során kérdőívet kell kitölteni a lakóhelyről és mindenkiről, aki ott életvitelszerűen él.

Az adatszolgáltató a népszámlálási kérdőívet kitöltheti önállóan interneten vagy papíron, valamint a számlálóbiztosnak válaszolva. Az internetes és a papír alapú önkitöltésre 2011. október 1. és 2011. október 16. között van lehetőség.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 12:20:00     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Fókuszban Magyarország

                                                                                                                                             
Októberben népszámlálás!
 


     A 2011. esztendőt a népszámlálás éveként is emlegetik majd a jövőben. Hazánk eddigi történetében összesen tizenöt ilyen jeles év akad, az első az 1869-es esztendő volt. Az idei a 15. a cenzusok sorában.
A mostanit megelőzően 2001-ben kértek hasonló, átfogó adatszolgáltatást az ország lakosságától. Az utóbbi évtizedben tehát az akkor kialakult kép volt az irányadó. Vajon hogy alakult a népesség száma, iskolázottsága, lakáshelyzete, milyen az ország gazdasági, egészségügyi, szociális, kulturális ellátottsága? Hol, milyen fejlesztések szükségesek? A törvény értelmében a 2011. október 1-jén 0 órakor fennálló helyzetet tükröző számok a következő esztendőkre – pontosabban a következő évtizedre adnak eligazítást. Az eddigi gyakorlat szerint ugyanis cenzust tízévenként tartanak hazánkban, annak végrehajtása a Központi Statisztikai Hivatal törvényből fakadó kötelessége.

Az időközönkénti népszámlálások végrehajtása a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) törvényből fakadó kötelessége.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 12:08:11     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény
2011 szeptember 12 hétfő - 12:05:11     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Meghívjuk Önöket
az alábbi programokra:Szeptember 17-én      VI. KÉZMŰVES NAP-ot tartunk a Falumúzeum udvarán /Rossz idő
9-13 óra            esetén a Gyulai Iskola aulájában/
Program:
-      gyöngyfűzés, bőrdíszek készítése, agyagozás, kosárfonás
mézeskalács készítés, fonalmunkák
-      Mustkészítés bemutatása kóstolóval
-      A műsort a Sodrás népzenei kisegyüttes, a Kéknefelejcs népdalkör,
Gyulai Iskola néptánc csoportja szolgáltatja
-      Közös tánctanulás


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 10:01:56     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény
 
Nagyításért kattintson a képre
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:46:52     Hivatali hírek      Hozzászólás0


MÁV hirdetmény
 
MÁV

Nagyításért kattonton a képre
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:36:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2011. szeptember 05.-én aláírásra került Abony Város Önkormányzat valamint a Triskell Épülettervező Kft. (tervező: Horváth Zoltán) és a Horizont 4 Tervező és Szolgáltató Kft. ( tervező: Tőrös Csaba) részéről az Abony Város „ Közösségi Háza – Komplex kulturális, oktatási, művészeti központ és Zeneiskola” valamint a „Piaccsarnok és fedett piac, üzletház és lakások” építése tárgyú KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 projekt, kiviteli tervezési munkáinak tárgyában a tervezői szerződés.

Aláírás

A szerződés értelmében a kiviteli tervdokumentáció teljesítési határideje a szerződéskötés napját követő 120. nap, azaz 2012. január 03.  Az elkészített kiviteli tervdokumentáció alapján Abony Város Önkormányzata nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztja a kivitelezőt. A kivitelezés várhatóan 2012. tavaszán elkezdődik.
 
Abony Város Önkormányzata
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:32:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2011-es év útfelújítás I. ütemének munkálatai nemrégiben befejeződtek. Mint azt már korábban hírül adtuk a beruházás költségét az Önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza, amely Abony Város legrosszabb állapotú utcáinak profilozására, padkázására, szikkasztóárkok kialakítására elegendő. Az utóbbi évek pályázati erőforrásból építetett aszfalt burkolatú utak mellett még nem történt beruházás az utak állagmegóvására
 
Munkálatok

 
A munkálatok során az utak gyalulását majd szükség szerint vasúti kővel történő szórást, egyengetést követőn a szikkasztóárkok ásása történik. Az árkok kialakítása feltétlen szükséges minden kialakítható helyen. A kivitelező és az Önkormányzat egyeztetést követően jelöli ki az utcákban az árkok helyét, hogy azok rendeltetésnek megfelelően funkcionáljanak.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:22:34     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Köszönetnyilvánítás
Megújult a Corvin utca  

 
Köszönet
 
Makka Béla vállalkozó anyagi támogatásával és a Corvin utca lakói munkájának köszönhetően elkészült az utca burkolat felújítása. Abony Város Önkormányzata nevében ezúton fejezem ki köszönetemet a vállalkozónak és az utca lakóinak!
 
 
 
Romhányiné dr. Balogh Edit
 
Polgármester
2011 szeptember 07 szerda - 15:11:54     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Felajánlásukat szívesen vesszük!

Felhívás

 
Várjuk azok szíves felajánlását, akik a 2011. szeptember 17-én megrendezésre kerülő VI. Kézművesnapon a szőlő feldolgozásához hozzá tudnak járulni. Célunk, hogy a fiatalabb generáció is megismerje a gondos kezek által művelt szőlő útját a kertből a konyháig, vagy akár a boltokig. Szeretnénk, ha ők is megtapasztalhatnák és átélhetnék a szőlő darálását, a préstekerést, és munkájuk után megkóstolhassák a jól megérdemelt mustot.

(Néhány kg. szőlőre gondoltunk!)

A felajánlással kapcsolatban hívják az 53/360-075-ös telefonszámot!

Köszönjük!
Oldal:  1 2 3 ... 300 301 302 ... 361 362 363
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények