Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 október 01 hétfő - 15:04:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   2018. szeptember 28-ától elköltözött a központi háziorvosi ügyelet (felnőtt és házi gyermekorvosi ellátás) a Cegléd, Kossuth F. u. 17. szám alól a Cegléd, Rákóczi út 51-55. szám alatti épület földszintjére (a Tömörkény Patika vasútállomáshoz közeli régi üzlete).

Telefonszám: 06-1/301-6969; 104; 112

Szóbeli tanácsadásra használható telefonszám: 06-20/983-9269 


2018 október 01 hétfő - 14:44:41     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

   Szeretnénk köszönetünket és nagyrabecsülésünket kifejezni azoknak akik hozzájárultak és segítségünkre voltak az idei Érzékenyítő Napunk sikeres lebonyolításában. 

   Nagy örömünkre szolgált a sok érdeklődő, a személyes és közösségi médiás hozzászólás, bátorítás, köszönjük a támogatójegyek vásárlását és a színházi előadáson való részvételt.

   Köszönjük a flasmob felkészítő tanárainak, a diákoknak és a gimnazistáknak hogy szereplésükkel emlékezetessé és vidámmá tették a napot. 

   Nagyon örültünk neki, hogy a Képviselő-testület részéről dr. Egedy Zsolt, Mészáros László, Fehér Endre, Gulykáné Gaál Erzsébet és dr. Balangó László figyelemmel kísérte, támogatta és részt vett rendezvényünkön.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 28 péntek - 17:16:41     Városi rendezvények      Hozzászólás0

meghivo_1956-forradalom_szabadsagharc_megemlekekezes_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   2018. október 23-án, 10:00 órakor az abonyi Kultúra Háza színháztermében az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján megemlékezést tartunk. 
 
Közreműködnek a Kinizsi Pál Gimnázium diákjai.
 
Az előadást követően megkoszorúzzuk az 1956-os emlékművet a Millenniumi Emlékkertben.

Szervező: Abony Város Önkormányzata, Kinizsi Pál Gimnázium, Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely, Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre


2018 szeptember 28 péntek - 17:02:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az Idősek Klubja csapata buszkirándulás keretében, 2018. szeptember 07-én Mezőkövesd, Bogács, Noszvaj nevezetességeit látogatta meg.
 
   Mezőkövesden megtekintettük Takács István (1901-1985) festményeinek kiállítását. Laczkó Pető Mihály fergeteges tárlatvezetése által a művész teljes életművét megismerhettük. Képeinek témája a matyóföldi emberek mindennapjait jeleníti meg. Ezen kívül számos templom freskóját Ő festette, többek között azabonyi Szent István Katolikus Templom oltárképét is. A Matyó múzeum számos népművészeti remekkel kápráztatott el minket. Meglátogattuk Kis Jankó Bori szülőházát, valamint a mézeskalácsos házat is, mindkettő hagyományőrző színfoltja Mezőkövesdnek.
 
   Bogácson ellátogattunk a Babamúzeumba, ahol az alapító: Kovács Sándorné Manci néni fogadott bennünket. Egyéni humorával átszőtt, helyi nyelvjárását élvezettel hallgattuk. Elmondása szerint minden egyes babát saját kezűleg öltöztetett népviseletbe. Munkájáért állami kitüntetésben is részesült.

Fotógalériáért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 28 péntek - 16:38:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

viragos_abonyert_palyazat_eredmenyhirdetes_abonyban_abonyi_abony_abonyhu_2018_8.jpg   Abony Város Önkormányzata idén már ötödik ízben hirdette meg a lakosság körében egyre népszerűbb „Virágos Abonyért” felhívást, melyre ezúttal is szép számmal érkeztek pályázati anyagok a Polgármesteri Hivatalba.

   A pályázat célja az abonyi polgárok ösztönzése közvetlen lakókörnyezetük gondozására, az ingatlanok előtti közterületek karbantartására, virágok- és zöldnövények telepítésére. A felhívás összhangban áll az önkormányzat virágosításra, a zöldnövények ápolására és a köztisztaságra való törekvéseivel. Örömmel állapítható meg, hogy az elképzelés nyitott fülekre talált az abonyi emberek körében, ezért a jövőben, az évről évre közzétett felhívással igyekszik az önkormányzat még szélesebb körben megszólítani a lakosságot. A helyhatóság minden évben „Virágos Abonyért” kitüntető címek adományozásával, kommunális adómentességgel és „Virágos Abonyért cím birtokosa” feliratú tábla átadásával jutalmazza az abonyi polgárok környezetszépítő tevékenységeit.

A képekre kattintva megelevenednek a díjátadó legszebb pillanatai.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 28 péntek - 10:39:56     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

   Abony Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottsága (2740. Abony, Kossuth tér 1.) licit eljárás keretében bérbeadásra meghirdeti 5 évre az Abony, Kossuth Lajos tér 2. szám alatti 6/B/1 jelű 1 db 18 m² alapterületű garázst.

A nyilvános közzétételes liciteljárási kiírás átvehető: 2018. október 1. - 2018. október 15. (15:00 h-ig) ügyfélfogadási időben (ingyenesen).

A liciteljárási ajánlat benyújtásának időpontja: 2018. október 15. 1600 óráig.   

A minimális bérleti díj bruttó: 3800,- Ft/hó.   

A nyilvános közzétételes liciteljárási kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye:
Abony Város Polgármesteri Hivatal
Településfejlesztési Osztály
Abony, Kossuth tér 1. 
I. emelet 105. sz. szoba


Olvasd tovább...
2018 szeptember 27 csütörtök - 13:03:19     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   Különleges találkozóra gyűltek össze a napokban a Somogyi iskolában 1976-ban végzett 8.a osztályos diákok. Ezúttal nem jubileumot ünnepeltek, hiszen azt már két évvel ezelőtt, a 40 éves ballagási évfordulón megtették.

   Az összejövetel apropóját Katona Rozália, Csöpi néni 90. születésnapja ihlette. Az „öregdiákok” már a 2016-os osztálytalálkozójukon eldöntötték, hogy a kerek, jeles évforduló alkalmából felköszöntik volt osztályfőnöküket és együtt ünnepelnek vele. A vendégséggel egybekötött rendezvényt 2018. szeptember 22-én tartották, ahol egy közösen felolvasott születésnapi verssel lepték meg szeretett tanárnőjüket, majd sok-sok rózsával halmozták el.

   A válogatott matekosok 1972-ben kerültek Katona Rozália tanárnő osztályába. Az új osztály Csöpi néni szárnyai alatt hamar igazi közösségé kovácsolódott. Egy igazán jó osztályfőnök, egy elhivatott pedagógus szavai, nevelési elvei egy életen át elkísérnek bennünket. Róza néni nem mindig volt vajszívű, sokszor volt szigorú, de következetes és mindig igazságos, amit szeretnek a tanulók. Példaértékű iránymutatásai a tanítás és a diákok szeretetén keresztül szinte észrevétlenül ivódtak tanítványaiba.

A találkozó legjobb pillanatait a képekre kattintva nézheti meg.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 27 csütörtök - 07:13:21     Városi rendezvények      Hozzászólás0

  parazs_tancszinhaz_estje_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg abonyi_kultura_haza_oktoberi_musorajanloja_abonyban_abony_abony.hu-2018.png 
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 szeptember 27 csütörtök - 06:41:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Egyedül Nem Megy Alapítvány

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 szeptember 25 kedd - 12:34:46     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a hétvégén hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad.

A hidegebb időjárás miatt több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

Az alábbi tanácsok figyelembevételével mind a kéménytüzek, mind a szén-monoxid mérgezések elkerülhetőek:
 
  • A fűtőeszköz és a kémény kialakítását és karbantartását bízzák szakemberre, a házilag barkácsolt berendezések életveszélyesek lehetnek.
  • Évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. A lerakódott por és szennyeződés nemcsak rontja a fűtés hatékonyságát, hanem balesetekhez is vezethet.
  • A családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, az állampolgár által foglalt időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. A http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat linken lehet időpontot foglalni. Ha valaki a telefonos ügyintézést választja, hívja a 1818-as telefonszámot, majd a 9-es és az 1-es nyomógomb benyomásával eléri a kéményseprőipari ügyfélszolgálatot.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 25 kedd - 11:31:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

burkolatjavitasi_munkak_abonyban_abonyi_nagykorosi_ut_abony_abony.hu_2018.jpg   Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 4611 j. Abony - Nagykőrös összekötő út 0+135 – 0+735 km szelvényei közötti szakaszon (Abony, Nagykőrösi út) burkolatjavítási munkálatokat végez sebességkorlátozás és félpályás jelzőőrös forgalomirányítás mellett az alábbi időpontokban:

  - aszfalt kopóréteg marása 2018.09.27. – Csütörtök,

  - aszfalt kopóréteg terítése, tömörítése 2018.10.01. – Hétfő.

A javítási munka pontos megkezdésének, illetve befejezésének időpontjáról a www.utinform.hu elérhetőségen tájékozódhatnak.

A munka elvégzésének ideje alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Pest Megyei Igazgatóság

Abony Város Önkormányzata

A javítási munkák pontos helyszínének megtekintéséhez kattintson a térképre!


Oldal:  1 2 3 4 5 ... 410 411 412
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények