Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 május 11 péntek - 12:09:17     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse folytat büntetőeljárást egy 24 éves abonyi férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

   A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. április 28-án egy abonyi üzlet udvaráról ellopott egy kerékpárt. A sértett bejelentését követően az Abonyi Rendőrőrs munkatársai adatgyűjtést hajtottak végre, amelynek eredményeként 2018. május 10-én azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Az elvégzett nyomozási cselekmények során lefoglalásra került az eltulajdonított kerékpár, amelyet a sértett visszakapott a rendőröktől.

   A gyanúsított kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nagyításért kattintson a képre!


2018 május 11 péntek - 10:07:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztálya a 2018-as Év Gyógynövényének a levendulát választotta. 

   A 2018-as év gyógynövénye, a valódi levendula több ezer éve ismert és alkalmazott gyógynövény. Már az ókorban is használták gyógyászati célból sebek fertőtlenítésére, a XV. századtól dísz- és aromanövényként Magyarországon is ültetik. Napjainkban elsősorban nyugtató, szorongásoldó hatása miatt alkalmazzák a gyógyászatban. A mediterrán vidékről származó levendula már több ezer éve ismert és alkalmazott gyógynövény. Napjainkban Európában a valódi vagy más néven keskenylevelű levendulát (latinul: Lavandula angustifolia) termesztik gyógyászati célra, de a hagyományos népi gyógyászatban egyéb fajokat is alkalmaznak.

   A levendulát már az ókorban is alkalmazták gyógyászati célból sebek fertőtlenítésére (erre utal a növény latin neve is: lavare - mosni), valamint álmatlanság kezelésére. Ma már nehezen eldönthető, hogy az ókorban-középkorban a jelenleg elterjedt keskenylevelű levendulát, vagy valamelyik rokon faját használták-e. A valódi levendula Benedek-rendi szerzetesek révén terjedt el Európában. A XV. századtól dísz- és aromanövényként Magyarországon is ültetik. A Pannonhalmi Főapátság kertjében a 17. század óta terem a növény. A levendula hazai ipari célú termesztését Franciaországból származó tövek telepítésével 1920-ban Bittera Gyula indította el a Tihanyi-félszigeten.


Olvasd tovább...
2018 május 11 péntek - 09:11:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az egyházaknak és a civil szervezeteknek felajánlható 1+1 százalékokról május 22-éig lehet rendelkezni.

   A felajánlott összeget minden esetben csak olyan intézmény vagy szervezet kaphatja, amelyik előzetesen regisztrált a NAV-nál. A NAV honlapján és a webes kitöltő felületen is megtalálható valamennyi támogatható civil szervezet, illetve bevett egyház és a kiemelt költségvetési előirányzat.

   A rendelkező nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz egészen május 22-éig. Aki a bevallással együtt szeretne felajánlani, az az adóbevallás megfelelő oldalának kitöltésével megteheti. Aki azonban később szeretné nyilatkozatát eljuttatni a NAV-hoz, az a „17EGYSZA” lapon, vagy annak tartalmával megegyező papíros nyilatkozaton ezt megteheti. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel, a NAV webes kitöltő programjával lehet, ami segíti az adózókat a kedvezményezettek kiválasztásában.


Olvasd tovább...
2018 május 11 péntek - 08:51:22     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Rendhagyó mesefoglalkozás a Montágh oviban

onodi_gabor_szinmuvesz_mesedelutan_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Nagy öröm ért bennünket április 25-én. Hosszas szervezés és előkészület után megérkezett várva várt vendégünk. Már hónapokkal ezelőtt felajánlotta nekünk a segítségét a szervezésben „Ibi mamánk”, aki az unokája óvodai csoportjáért szívesen áldozza az idejét.
 
   Megismerkedésünk alkalmával nyitott fülekre talált az az ötletünk, hogy egy igazi színművész tartson nálunk egy verses-mesés foglalkozást, ami meg is valósult.
 
   Nagy izgalommal és szeretettel vártuk Ónodi Gábort, a Szolnoki Szigligeti Színház színészét az oviban, akinek hálásak vagyunk azért, hogy időt és energiát áldozott ránk. A gyermekek nagyon felszabadultan viselkedtek a foglakozásunkban résztvevő Gabi bácsival, mintha rendszeresen járna hozzánk. Áhítattal figyelték a mesét, amit elmondott és próbálgatták a nyelvtörőket vele mondani. A legmaradandóbb élmény a közös éneklésen túl, természetesen a gitár varázsa volt.


Olvasd tovább...
2018 május 11 péntek - 06:50:00     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 40-es számú út 27+000 kilométerszelvényében Cegléd irányából Abony felé közlekedett kerékpárjával egy 60 éves ceglédi férfi, amikor a vele azonos irányban haladó tehergépkocsi vezetője eddig ismeretlen körülmények között elütötte. 

   A baleset 2018. május 11-én, 5 óra 49 perckor történt.

   A kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.2018 május 10 csütörtök - 13:12:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete feladatainak középpontjában a mikro-, kis- és középvállalkozások számra nyújtott szolgáltatások állnak. 

   Munkájuk hatékonyságának növelése érdekében a VOSZ BPMRSZ együttműködik minden olyan szervezettel, amelyek a vállalkozók számára nyújtott szolgáltatásokban partnerei lehetnek.

   Mint minden esztendő elején, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete idén is megtartotta évi rendes közgyűlését, amelyen a tagság többek között elfogadta a 2018-as tervet. Ennek a dokumentumnak egyik kiemelt pontja, hogy a Szervezet a korábbiaknál is aktívabb kapcsolatot kíván kiépíteni Pest megyei vállalkozóival. Különös aktualitást ad ennek a nyitásnak, hogy a Közép-Magyarország Régió kettéválasztásáról szóló 2013/2015 (XII. 29) kormányhatározat lehetőséget ad 2020 után arra, hogy Pest megye vállalkozói ne „szenvedjék el” a központi régió pályázati, pályáztatási hátrányait.


Olvasd tovább...
2018 május 10 csütörtök - 12:01:33     Hivatali hírek      Hozzászólás0

szepkoru_koszontese_abonyban_molnar_jozsefne_90_eves_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Szeretetteljes környezetben, vidám hangulatban telt Molnár Józsefné, Irénke néni 90. születésnapja, Abonyban. A víg kedélyű, szépkorú hölgy 2018. május 06-án, lányai körében ünnepelte a kerek évfordulót, amikor a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Bendáné dr. Gáspár Anita aljegyző asszony meglátogatta.

   A kellemes összejövetel közepette kedves szavakkal, tortával és egy csokor virággal köszöntötték fel, és átadták számára a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Irénke nénit, és további jó egészséget kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika


2018 május 10 csütörtök - 11:21:49     Városi rendezvények      Hozzászólás0
XX. Erős Emberek Versenye

   A Varga István Városi Sportcsarnok 20. alkalommal rendezi meg az Erős emberek versenyét 2018. május 20-án, 17:00 órától a Kossuth tér Sportcsarnok előtti szakaszán.

   Jelentkezni korlátozott nevezővel a sportcsarnokban lehet 2018. május 14-ig. 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Jöjjön, és buzdítsa a versenyzőket!

Varga István Városi Sportcsarnok


2018 május 10 csütörtök - 11:17:24     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

szunyogirtas_abonyban_szunyoggyerites_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítés keretén belül 2018. május 15-én légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: 2018. május 16-17.

   A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Abony Város Önkormányzata

Darányi Erika


2018 május 10 csütörtök - 08:37:30     Városi rendezvények      Hozzászólás0

gyore_csaba_helytorteneti_vetelkedo_donto_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre és az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely által szervezett

Györe Csaba Helytörténeti Vetélkedő döntőjére

2018. május 25-én, 14:00 órakor a Kultúra Háza színháztermébe.

A vetélkedőn hét csapat méri össze tudását a város múltjával és jelenével kapcsolatban.

A belépés díjtalan!2018 május 10 csütörtök - 07:53:14     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

szivattyulopas_abonyban3_abonyi_fiatal_abony_abony.hu_2018.jpg   A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat büntetőeljárást egy 17 éves abonyi fiatal ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

   A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. május 8-ára virradó éjjel bemászott egy abonyi ingatlan kertjébe, majd ott egy vízszivattyú csővezetékét elfűrészelte és a gépet ellopta.

   A sértett bejelentését követően az Abonyi Rendőrőrs munkatársai adatgyűjtést hajtottak végre, amelynek eredményeként még aznap azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Az elvégzett nyomozási cselekmények során lefoglalásra került az eltulajdonított szivattyú, amelyet a sértett visszakapott a rendőröktől.


A fiatalkorú gyanúsított kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotók: police.hu


Olvasd tovább...
2018 május 09 szerda - 13:47:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpg   A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) meghosszabbította a budapesti és a megyeszékhelyeken működő központi ügyfélszolgálatai nyitva tartását május 22-ig, a személyi jövedelemadóról szóló bevallások leadási határidejéig.

   A NAV tájékoztatása szerint az érintett ügyfélszolgálatok munkanapokon 8.30-tól 18.00-ig, május 22-én 20.00-ig tartanak nyitva. A Kiemelt Adó- és Vámigazgatóság (KAVIG) hétfőn és szerdán 8.30-tól 18.00-ig, kedden és csütörtökön 8.30-tól 16.00-ig, pénteken 8.30-tól 14.00-ig várja az ügyfeleket.

   Az 1819-es infóvonalon hívható Általános Tájékoztató Rendszer munkanapokon 8.30-tól 18.00-ig, május 19-én 8.30-tól 13.30-ig, május 22-én 8.30-tól 20.00-ig hívható a személyi jövedelemadóval kapcsolatos kérdésekkel.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 ... 386 387 388
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 *****
*****
 *****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények