Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 november 09 csütörtök - 19:22:59     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

ifj_toth_sandor_gokar_vilagbajnoksag_toth_sandor_toth_motorsport_bognar_gokart_park_abony_abony.hu_2017.jpg
A képre kattintva videó indul. Forrás: ctv.hu
2017 november 09 csütörtök - 13:33:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Dr. Tarcali Gábor elnök úr levelére hivatkozással ezúton tájékoztatom, hogy a Földművelésügyi Minisztérium akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisíttetésére, mely elhatározás e probléma megoldására üdvözlendő, hiszen Magyarország érdeke, hogy megszabadulhassunk ezektől a veszélyes növényvédő szer hulladék tételektől.

A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarát bízta meg a lejárt szavatosságú, történelmi növényvédő szer tételek országos felmérésével. Fontos kiemelni, hogy a felmérés, majd ezt követően a lejárt növényvédő szer hulladék készletek begyűjtése a készletekért felelősök, a készlet tulajdonosok, kezelők, érintettek számára név nélkül és költségmentesen fog történni.


Olvasd tovább...
2017 november 09 csütörtök - 13:24:42     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpgAz elmúlt két évben folyamatosan, mintegy 25 százalékkal nőtt a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA) szereplő magánszemélyek és vállalkozások száma.

Jelenleg 95 ezer vállalkozás, 32 ezer egyéni vállalkozó és 31 ezer magánszemély szerepel az ingyenes „pozitív” listán. Felvételét bárki kérheti, ha rendben vannak adóügyei.

Ha valaki szerepel a köztartozásmentes adatbázisban, nem kell tartozásmentességről szóló adóigazolást beszereznie, amikor igazolnia kell, hogy nincs köztartozása. Tehát az adatbázisban való megjelenés kényelmes, adminisztrációmentes és ingyenes alternatívája a „nullás-igazolásnak”. Azoknak a vállalkozásoknak pedig, amelyek ugyancsak tagjai az adatbázisnak, nem kell kockázati biztosítékot fizetniük az EKÁER-ben.


Olvasd tovább...
2017 november 09 csütörtök - 08:03:31     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

latni_es_latszani_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitánysága tájékoztatja a lakosságot, hogy az idei évben is zajlik - megújult formában - a „Látni és látszani” kampány.

A kampány ideje alatt - 2017. október 16. és 2017. december 08. között a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a gépjárművek megfelelő műszaki állapotának átvizsgálása mellett ellenőriztetheti látását is, felkeresheti az Önhöz legközelebbi szervizt és optikát.   A kerékpárosok láthatóságára kiemelt hangsúlyt fektetünk a kampány időszakában.

További információ az alábbi linkre kattintva érhető el: https://latnieslatszani.hu/

Mostantól egy BAGOLY hirdeti, hogy a kampányban való részvétel egy BÖLCS DÖNTÉS! 


2017 november 09 csütörtök - 08:01:00     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

dakov_fagykar_megelozes_abony_abony.hu_2017.jpg
 Nagyításért kattintson a képre!
2017 november 09 csütörtök - 07:53:47     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

uj_parkolo_nyilt_belvarosban_nagykorosi_vasut_ut_sarkan_abony_abony_1.jpgElkészültek az új gépjármű-várakozóhelyek és a hozzá kapcsolódó járdák a Vasút út - Nagykőrösi út sarkán a Képviselő-testület döntése alapján. A kivitelező, Generál-Kontakt Bt. szakemberei október 31-én hivatalosan is átadták az önkormányzatnak az új létesítményt.
 
A hely adottságai kilenc darab merőleges, és egy darab mozgáskorlátozott parkírozó hely kialakítását tették lehetővé.
 
Bízunk benne, hogy a lakosság megelégedéssel használja majd az új parkolóhelyeket, és enyhülnek a közlekedési, ill. parkolási gondok a belvárosban.

Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
Abony Város Önkormányzata
Kapcsolódó hírek:
2017 november 09 csütörtök - 07:53:07     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

Több mint 12 milliárd forint jut a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet fejlesztésére az Egészséges Budapest Program (EBP) keretéből - közölte Pusztai Dezső, a kórház főigazgatója kedden az egészségügyi intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: a kormány eddig is rengeteget költött az egészségügyre, de most lépésváltás történik. Olyan projekt indul, amely a térségben élők számára biztonságot nyújt egy olyan korban, amikor ez kiemelt jelentőségű - tette hozzá.

Korszerűsítik a járóbeteg-ellátást, a több mint 12 milliárd forintból jut a sürgősségi ellátás fejlesztésére, új tömbben elhelyezésére, valamint létrehoznak egy új belgyógyászati tömböt is, így komfortosíthatják a központi épületet - sorolta Pusztai Dezső. Mindez hozzájárul dolgozók megtartásához, és a betegek ellátásában is minőségi előrelépés történik - fűzte hozzá.


Olvasd tovább...
2017 november 09 csütörtök - 07:41:38     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

elo_kozvetites_kepviselo_testuleti_ules_abony_abony.hu_2017.jpgAbony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. november 09-én, 14:00 órától tartja rendkívüli ülését, melyet nyomon követhet élőben, online honlapunk főoldalán.
 
A közvetítés automatikusan elindul, ha szükséges frissítse az oldalt.
 
 
 
 
 
2017 november 08 szerda - 10:27:16     Sporthírek      Hozzászólás0

veget_ert_a_varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 november 08 szerda - 09:05:25     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

A lakások, lakóházak biztonsága évszaktól függetlenül fontos feladat, hiszen egy kis elővigyázatossággal rengeteg kellemetlenség, kár kerülhető el.

Ha otthonában nagyobb pénzösszeget tart, azt mindig tegye biztonságos, mások által nem ismert helyre! Tanácsos lemez vagy pénzkazettát vásárolni. A pontos hely ismerete csak önre tartozik, azt senkivel ne ossza meg!
 
Jellemzően a nyílászárókon keresztül történik a betörés, ezért szükséges az első és hátsó ajtók, ablakok megerősítése. Az ajtólap, ajtótok, pánt, zárszerkezet megerősítése acéllemezzel, fémrács szerkezet kialakításával lehetséges. Az ajtóbefeszítés ellen hatékony lehet a hevederzár, amennyiben az megfelelően van kialakítva, lehetőleg falba záródik és jó minőségű a zárszerkezet. Fontos szempont, hogy az ajtó több ponton záródjon. Amennyiben a földszinti ablakokra szerelt biztonsági rácsot túlzásnak érzi, az üvegfelületre helyezett törésvédelmi fólia láthatatlan védelmet biztosít. A fólia mellett további módszerekkel is nehezítheti az ablakon át való bejutást, ilyen a redőny felszerelése vagy az, ha szúrós, áthatolhatatlan akadályt jelentő növényeket telepít az ablak alá. Mindemellett elsődleges, hogy soha ne hagyjon nyitva ablakot, még bukóra sem, akármilyen elérhetetlennek tűnő helyen találhatók. 


Olvasd tovább...
2017 november 08 szerda - 08:54:08     Intézményi hírek      Hozzászólás0

montagh_iskola_csomor_megyei_atletikai_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgA Megyei Atlétika Versenyen 11 tanuló képviselte a Montágh iskolát Csömörön, 2017. október 25-én.

A 100 m-es síkfutásban az 5. osztályból Tisza Klementina, Kali Endre Attila, Telek Tibor Tamás, a 6. osztályból Kovács Nikoletta, Zólyomi Nikoletta, Kiss Erik, a 7. osztályból  Virág Dávid István, a 8. osztályból Kassai Mercédesz versenyzett. 300 m-t futott Kóczián Nikoletta 6. osztályos tanuló, 400 m-t Kovács József 6. osztályos és Strohmayer Szabrina Vivien 8. osztályos tanuló. A kislabda hajításban Kiss Erik, Kovács József és Virág Dávid István, súlylökésben Kiss Erik, távolugrásban Kovács Nikoletta, Zólyomi Nikoletta, Strohmayer Szabrina Vivien és Virág Dávid István versenyzett.


Olvasd tovább...
2017 november 07 kedd - 16:23:19     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat M. J. abonyi lakos ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2017.  november 5-én délután – kihasználva, hogy barátja elaludt – eltulajdonította tőle Mercedes típusú személygépkocsijának indítókulcsát, majd azzal a lakás előtt leállított gépkocsit elindította. A járművel Abonyban közlekedett, ennek során egy villanyoszlopnak ütközött, majd az összetört autót visszavitte ismerőse háza elé. A balesetben személyi sérülés nem történt.  Az indítókulcsot ezek után a még mindig alvó sértett lakásába vitte.

A jármű tulajdonosa a bűncselekmény elkövetését csak később, az esti órákban észlelte, majd bejelentette a rendőrségen. Ezt követően a rendőrök rövid időn belül azonosították a gyanúsítottat, akit a Ceglédi Rendőrkapitányságon állítottak elő.

A férfi kihallgatása során elismerte a terhére rótt cselekmény elkövetését, az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezik.

Abony.hu információ 

Oldal:  1 2 3 4 5 ... 351 352 353
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények