Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 október 12 csütörtök - 11:26:48     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Szeptember utolsó napján felkerekedett az iskolaotthon apraja-nagyja, hogy a kétévente megrendezésre kerülő, immár hagyománnyá vált családi sportnapon részt vehessen.

A programok 10 órakor kezdődtek, de a korán kelők már 9 után gyülekezni kezdtek a vadászház udvarán: ki a társaság, ki a főzés öröme miatt érkezett hamarabb. A tanító nénik akadályversenyt szerveztek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 7 állomáson tudtak a maximum 5 fős családok pontokat gyűjteni: lehetett célba dobni, kapura rúgni, diót törni, csirkét "pofozni", mocsáron járni, célba gurítani, és igazi erőpróbára is lehetőség nyílt. 

A fotóra kattintva képgaléria nyílik!
Olvasd tovább...
2017 október 11 szerda - 12:19:40     Intézményi hírek      Hozzászólás0

idosek_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpgA CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában, 2017. október 03-án kedden került megrendezésre az Idősek Világnapja alkalmából szervezett ünnepség.

A Kinizsi Pál Gimnázium tanulói köszöntötték az ünnepelteket, Dobozi Edgár tanár úr vezetésével. A színvonalas műsor után egy szál virággal ajándékozták meg a szépkorúakat a diákok. A tanár úr vándor könyvet ajándékozott a klubtagoknak, melyet egy év múlva vár vissza és kérte, hogy a legjobban tetsző írásról mindenki jegyezze le a gondolatait, érzéseit. A műsor után megvendégeléssel, jó hangulatú beszélgetésekkel telt el az ünnepség.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


2017 október 11 szerda - 10:39:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

szepkoru_koszontese_trepak_istvan_90_eves_abony_abony.hu_2017.jpg
Trepák István október 8-án ünnepelte 90. születésnapját Abonyban. A szép évforduló alkalmából a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte az ünnepeltet otthonában.

A születésnapos szépkorúnak átadták a miniszterelnök jókívánságait tartalmazó emléklapot, továbbá egy tortával és egy üveg borral kedveskedtek neki.
Olvasd tovább...
2017 október 11 szerda - 09:50:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Szülői értekezlettel startolt a „Sulimoped” program Pest megyében

A „SuliMoped” program az ORFK-OBB jóvoltából a 2017-es és 2018-as tanévben, Pest megyében Abonyban, a Somogyi Imre Általános Iskolában folytatódik, amelyre azok a nyolcadik osztályos tanulók jelentkezhetek, akik a kiválasztási feltételeknek megfeleltek és teljesítették az előzetes gyakorlati és elméleti eljárás feladatait, valamint a pedagógusok és szüleik is támogatták részvételüket. Az idei tanévben az előzetes válogatókat követően 55 szerencsés fiatal vehet részt a programban.

A rendhagyó szülői értekezlet egyben az ünnepélyes megnyitó is volt, amelyen Nádházi Brigitta r. százados a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balestmegelőzési Csoport Vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket, majd ismertette a programot.


Olvasd tovább...
2017 október 11 szerda - 09:05:09     Sporthírek      Hozzászólás0

2017. október 08-án, Kaposváron a városi sportcsarnokban 63 egyesület 180 versenyzőjének részvételével rendezték meg a diák és serdülői női birkózó országos bajnokságot. A népes mezőnyben, óriási csatákban, látványos akciókkal az alábbi eredményeket szerezték meg az Abonyi Birkózó Club versenyzői:

Terék Gerda két győzelemmel és egy vereséggel diák korosztály 37kg-ban, míg nővére Terék Fruzsina három győzelemmel és egy vereséggel, serdülő korosztály 60kg-ban szerezte meg a bronzérmet.

Gratulálunk!

DE

2017 október 10 kedd - 11:16:53     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség felvételi tájékoztatót tart beosztott tűzoltó/gépjárművezető beosztásba történő jelentkezéssel és a 2018. februárban induló TŰZOLTÓ II Moduláris képzésre történő beiskolázással kapcsolatban.

A felvételi tájékoztató helye: 2700 Cegléd, Széchenyi út 24-26.
Ideje: 2017. október 18-án 10:00 órától

A résztvevők tájékoztatást kapnak a jelentkezés módjáról és feltételeiről illetve az egészségügyi alkalmassági vizsgálatról.

Minden érdeklődő részvételére számítunk, akik elkötelezettek a hivatásos szolgálat teljesítése iránt.

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Fotó: infocegled.hu

2017 október 10 kedd - 08:47:00     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A tájékoztatóért kattintson a képre!
2017 október 10 kedd - 08:28:31     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_tdik_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg5. forduló (2017. 09. 28.):

Gelbert Eco Fc I. - Pintér és Társa: 3-0
Gól: Homoki M 2, Boros Zs.
A Gelbertes fiúk nem adtak esélyt a formán kívül játszó Pintér csapatnak, simán átgázoltak rajtuk.

Gelbert Eco Fc II - Imperiál Csikók: 0-5
Gól: Acsai A, Balázsi I 2, Nyúli T, Kovács B.
A Gelbert 2 formáját mutatja, hogy a tök utolsó Csikók simán 5-0-ra nyertek.

Imperiál-SzPDSE: 10-1
Gól: Kállai P 6, Nagy D, Oláh K 2, Király Z, Kucsák.
Nem volt kérdés, Kállai Pistiék simán könnyed játékkal hozták a mérkőzést.


Olvasd tovább...
2017 október 10 kedd - 08:16:47     Sporthírek      Hozzászólás0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_14_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 október 10 kedd - 06:13:02     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

baleset_4_es_fout_abonyi_elkerulo_abony.hu_2017.jpgÚtról lesodródott, árokba hajtott, majd az oldalára borult egy kisteherautó hétfő reggel a 4-es főút 85-ös kilométerénél, Abony közelében.

A teherautóban hárman utaztak, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A ceglédi hivatásos tűzoltók a sérült embert a roncsból kiemelték, a mentőknek átadták, majd áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP


2017 október 09 hétfő - 11:13:57     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Megemlékezéssel tisztelgett Abony város lakossága a magyar szabadságharc 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtábornoka előtt.

A Gyulai iskola 6. és 7. b osztályos tanulói - Dudás Lászlóné, Szabóné Tóth Ilona és Reich Anikó tanárnők felkészítésével - ünnepi műsorral tették teljessé az emlékezést a nemzeti gyásznapon. A résztvevők az emlékműsort követően megkoszorúzták az Aradi Vértanúk emlékművét a Millenniumi Emlékkertben.

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

A képre kattintva fotógaléria nyílik!
 

2017 október 09 hétfő - 09:55:33     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csontos_patika_ugyeletes_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017.10.09-10.15-ig) a CSONTOS PATIKA az ügyeletes gyógyszertár.

Hetfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig.
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig.
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet: 08.00-22.00-ig.

Csontos Patika


Oldal:  1 2 3 4 ... 344 345 346
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
***** 
*****
*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények