Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 december 05 kedd - 14:48:45     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Kedden délután fél kettőkor Pilis és Vecsés között egy Szegedre tartó InterCity elgázolt egy tiltott helyen átkelő ismeretlen személyt, aki a baleset következtében életét vesztette.

A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik segítenek a vonat körülbelül kétszáz utasának átszállni a mentesítő vasúti járatra. A hatósági helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon lassabban közlekednek a vonatok. A Budapest–Cegléd–Szolnok és a szegedi vonalon egyes vonatok várhatóan 20-40 perces késéssel közlekedhetnek.
 
A kialakult helyzet miatt az utasok elnézését és türelmét kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM, Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2017 december 05 kedd - 14:33:55     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Az idei évben megújult formában zajlik a „Látni és látszani” kampány, melynek keretében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a kerékpározók láthatóságára.
 
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya részéről Sós Zsanett r. tőrm. kisasszony és Darányi István r. tzls., az Abonyi Rendőrőrs részéről Polyák Zoltán r. ftzls. és Ondok Zsolt r. ftőrm. hívták fel figyelmet a „látni és látszani” elv életmentő szerepére 2017. december 01-jén, Abonyban. A rendőrök a város több pontján megállították a bicikliseket és ellenőrizték a kerékpárok kötelező tartozékainak meglétét. Felhívták a közlekedők figyelmét a megváltozott út- és látási viszonyokra, illetve a láthatóság fontosságára. A balesetek megelőzése érdekében láthatósági mellényeket, kerékpár lámpákat, prizmákat adtak át részükre, utóbbiakat fel is szerelték a drótszamarakra.

A képre kattintva galéria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 december 05 kedd - 10:32:43     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Focigálára voltak hivatalosak a város labdarúgói a Kultúra Háza színháztermébe, 2017. december 1-jén. A megjelent vendégeket, valamint Abony gyermek és felnőtt labdarúgóit Nász Róbert köszöntötte.

Az ünnepség előtt egy perces néma felállással megemlékeztek azokra az abonyi labdarúgókra, akik már nem lehettek jelen, köztük a nemrégiben elhunyt Kósik Andrásra. A focigála nyitásaként a város futballistáiról készült pillanatképeket, és ismert labdarúgók videó üzeneteit nézték meg a jelenlévők. Az eseményen részt vettek városunk legidősebb labdarúgói is.

Köszöntő beszédet mondott Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, aki korábban az Abonyi KiD FC elnöki teendőit is ellátta. Az Abonyi Kisfúvósok Petrucz György vezényletével rövid műsorral örvendeztették meg a labdarúgókat, majd Benkő Tamás, az MLSZ Pest Megyei igazgatója szólt a focistákhoz.
 
A képre kattintva fotógaléra nyílik!


Olvasd tovább...
2017 december 04 hétfő - 22:22:27     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

27/2017.(XII.04.) önkormányzati rendelet
A gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 9/2009.(VI.02.) rendelet módosításáról

28/2017.(XII.04.) önkormányzati rendelet
A településkép védelméről

196/2017.(XI.30.) számú Képviselő-testületi határozat
A költségvetéssel kapcsolatos díjak megállapításáról

200/2017.(XI.30.) Képviselő-testületi határozat
Abony Város Településképi Arculati Kézikönyve jóváhagyásáról

Településképi Arculati kézikönyv
2017 december 04 hétfő - 11:35:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Véradók napja alkalmából ünnepséget rendeztek a véradók és a véradásszervezők számára 2017. november 28-án, Abonyban. A megjelenteket Pető Istvánné véradásszervező köszöntötte.

Oklevéllel, emlékéremmel tüntették ki többszörös, jubiláló véradókat, melyeket ajándékok kíséretében adtak át az ünnepeltek részére.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 december 04 hétfő - 10:41:16     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Kérjük, ne dőljenek be a csalóknak!

telefonos_csalo_abony_abony.hu_2017.jpgNyereményekre, telefonszámla tartozásra hivatkozva próbálják megtéveszteni a hívott személyt.
 
Az elmúlt időszakban több esetben előfordult, hogy ismeretlen személyek többnyire számkijelzés nélkül, esetenként számkijelzéssel telefonon felhívták a sértetteket. Közlik, hogy az egyik telefontársaság, vagy gazdasági cég által meghirdetett nyereményjátékban pénzösszeget, vagy nagyértékű tárgyat nyertek. A csalásra irányuló telefonálás elkövetője nyájas hangon arra kéri a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre, mivel ez a feltétele annak, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára. A becsapott állampolgárt egy, a lakhelyéhez közeli ATM automatához irányítja, és ott az általa diktált tranzakció végrehajtására kéri.


Olvasd tovább...
2017 december 04 hétfő - 10:25:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017.12.04-12.10-ig) a Rozsnyai Patika (Abony, Kossuth tér 12.) az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika

2017 december 04 hétfő - 08:55:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. január 01-től jogszabályi változás miatt az E.ON Közvilágítási hibabejelentő elérhetősége megváltozik. Január 01-től az alábbi hívószámokon, a megszokott módon intézhetik ügyeiket:

E.ON Közvilágítási hibabejelentő: 06-80/200-636 (0-24 óráig hívható)

Az általános hibabejelentő telefonszámunk nem változik:
A hibabejelentést az alábbi, vezetékes és mobiltelefon hálózatból a nap 24 órájában hívható telefonszámon lehet megtenni:
06-80/ 210-310

E.ON Energiakereskedelmi Kft.


2017 december 04 hétfő - 08:13:56     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_sikerei_bolyai_anyanyelvi_csapatverseny_abony_abony.hu_2017.jpgA Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny lehetőséget teremt, hogy a diákok átéljék az együttgondolkodás örömét és a logikus gondolkodás képességének fejlesztését.

A versenyen 3-8. osztályos tanulók vehettek részt 4 fős csapatokban. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy iskolánkból 4 csapat bekerült a legjobb hat közé a megyében. A megyei eredményhirdetésre Szigetszentmiklóson, a Batthyány Kázmér Gimnáziumban került sor.

Eredmények:
3. évfolyam
4. hely
Berkó Barnabás 3. m
Bodó Marcell 3. m
Czagány Kinga 3. m
Mertlik Bence 3. m

Felkészítő tanár: Halasiné Tóth Katalin


Olvasd tovább...
2017 december 03 vasárnap - 13:41:13     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Abony.hu fotók: Darányi Erika
2017 december 02 szombat - 09:49:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Véradás lesz Abonyban a Kultúra Házában 2017. december 13-án 9:00-14:00 óra között.

A Vöröskereszt Szervezete várja a régi véradókat és azokat, akik először jelentkeznek véradásra. TAJ kártya és /ha van/ véradó igazolvány legyen a véradónál. A Vöröskereszt köszöni a Gedi-Press Reklámstúdiónak a véradások térítésmentes hirdetését.


2017 december 02 szombat - 00:04:40     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság! 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a városi rendezvényterv összeállításához a városban működő intézmények, társadalmi, civil, sport és kulturális szervezetek, valamint a város polgárai javaslatokat nyújthatnak be.  

A javaslatok leadhatók személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Titkárságán, vagy elektronikusan az abony@abony.hu e-mail címen.
  
A javaslatokat a mellékelt formanyomtatvány kitöltésével kérjük benyújtani. 

A javaslatok leadásának határideje: 2018. január 2. 16:00 óra.  

Abonyi Polgármesteri Hivatal
Titkárság

41/2014.(XII.16.) önkormányzati rendelet 7. számú függeléke
A városi rendezvénytervhez és a városi rendezvényeken túli programokhoz köthető önkormányzati támogatások elosztásáról

Oldal:  1 2 3 4 ... 355 356 357
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények