Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 december 06 csütörtök - 07:26:28     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
A marcali rendőrök vádemelést javasolnak D. Attila ellen.

   Az ügy adatai szerint, akkor még ismeretlen személy 2018. április és július között számos alkalommal az országban több szálláshelyen szobát foglalt, a szolgáltatásokat igénybe vette, majd kijelentkezés és fizetés nélkül távozott.
 
   A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök látókörébe került egy 47 éves férfi, akit 2018 júliusában elfogtak. A nyomozók az abonyi lakost – őrizetbe vétele mellett – összesen nyolcrendbeli csalás és csalás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.
 
   A Marcali Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu

Fotó: haon.hu


Olvasd tovább...
2018 december 05 szerda - 14:01:04     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy

2018. december 13-án (csütörtök) 10:00–14:00 óráig az Abonyi Lajos Művelődési Ház udvarán (2740 Abony, Kálvin u. 1.),

2018. december 20-án (csütörtök) 10:00–14:00 óráig a Varga István Városi Sportcsarnok előtt (2740 Abony, Kossuth tér 18.) lesz lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban:

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ügyfélfogadás dátuma és időtartama a kedvezőtlen időjárásra tekintettel változhat!

Személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés
• személyazonosító igazolvány (eSZIG) ügyintézés;
• útlevél ügyintézés;
• vezetői engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés;
• elveszett, eltulajdonított személyi okmányok pótlása, megrongálódott személyi okmányok cseréje;
• parkolási igazolvány ügyintézés (kérelmek átvétele);
• lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés;
• NEK adatlap (regisztráció).


Olvasd tovább...
2018 december 05 szerda - 13:31:43     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   2018. november 17-én tartották a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét a Varga István Városi Sportcsarnokban, Abonyban.

   Idén két végzős gimnáziumi osztály - Tamasi Gyopárka és Szendrei-Juhász Ágnes tanárnők - diákjai kapták meg a középiskolás évek végének közeledtét szimbolizáló szalagot, melyet az alsóbb évfolyamos tanulók tűztek fel ünnepi ruhájukra. Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónő köszöntötte a diákokat, hozzátartozóikat és a tantestületet, majd elismerő oklevelet adott át azoknak a tanulóknak, akik idén komplex középfokú angol nyelvvizsgát szereztek. A szalagtűzés után a végzősök bemutatták a keringőket, majd vacsorával egybekötött bállal folytatódott az este.

Még több fotó a képre kattintva érhető el!


Olvasd tovább...
2018 december 05 szerda - 13:04:25     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Befejeződött a Zártkerti Programban megvalósuló utcák felújítása

   Az önkormányzat nyertes pályázatának és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően több utca fejlesztése valósult meg novemberben Abonyban, a zártkertes övezetben.
 
   A 10 millió Ft-os összköltségű projekt során kettős itatású, mart aszfaltos technológiával felújították a Homok utca fejlesztés alól kimaradt szakaszát /Bajtárs utcától a Mogyoró utcáig/, a Mogyoró utca zártkerti lapos részét, a Szőlő utcát /Körte utcáig tartó szakasza/ és a teljes Körte utcát.
 
   A kivitelezéssel a legkedvezőbb ajánlatot tevő céget, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft-t bízta meg a Képviselő-testület. Az elkészült munkára két év a jótállási idő. A padkázási munkálatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. végezte.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az elkészült utcákról!


Olvasd tovább...
2018 december 05 szerda - 12:12:27     Sporthírek      Hozzászólás0

fociagala-abonyban-abony-abonyi-abony.hu-2018.jpg   2018. december 4-én második alkalommal rendezték meg a labdarúgók évadzáró ünnepségét, a Városi Focigálát.

   A Művelődési Ház színháztermében mintegy 150 gyermek és felnőtt, igazolt és amatőr futballista gyűlt össze. A gálán vendégként vett részt Benkő Tamás, az MLSZ Pest Megyei Igazgatója, Romanek János, egykori NB I-es labdarúgó, Csábi József tízszeres válogatott labdarúgó, egykori megbízott szövetségi kapitány, Nyila Elek tizennégyszeres válogatott labdarúgó és a város legidősebb labdarúgói közül Tóth József és Tóth Pál.

   A program első részében videó üzenetben köszöntötték a KID FC és a város labdarúgóit. Köszöntőt küldött Nagy Gergely a Paks abonyi kapusa, Rábl János válogatott futsal játékos, Kanta József az MTK játékosa, a Puskás Akadémia és a Ferencváros játékosai.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 18:20:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Abonyi Polgármesteri Hivatal
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. • (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

Abonyi Polgármesteri Hivatal 
titkársági ügyintéző
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony                       

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 17:58:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tisztelettel meghívom a Ceglédi Tankerületi Központ és a Ceglédi Szakképzési Centrum által szervezett Tankerületi Szabadegyetem című rendezvénysorozat következő előadására, melynek előadója Ókovács Szilveszter lesz.

Az előadás címe: Az opera, avagy miért fontos egy műfajnak, hogy ne legyen olcsó?
Helyszín: 2700 Cegléd, Malom tér 3. Hidvégi Lajos terem
Időpont: 2018. december 11. 18:00 óra
 
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tekintettel az érdeklődők várhatóan magas számára, tisztelettel kérjük, hogy amennyiben részt kíván venni az eseményen, az alábbi linken szíveskedjen jelezni részvételi szándékát, így tudjuk biztosítani az ülőhelyeket.
 
 
Nagy örömmel vesszük, ha jelenlétével megtiszteli rendezvényünket.

                     Fodor Gábor                                 Buncsák Gábor
               tankerületi igazgató                                főigazgató
2018 december 03 hétfő - 17:22:43     Sporthírek      Hozzászólás0

   2018. december 1-jén, Nyársapáton szabadfogásban rendezték meg a diák és serdülő korcsoport Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságát.

   Diák korcsoportban hat csapat részvételével, két csoportban folytak a küzdelmek. A Dunaferr Gurics csapata ellen győzelmet, a Sziget SC csapatától vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért Érd csapatát nem sikerült legyőznünk, így végül a IV. helyen végeztünk. Serdülő korcsoportban a Sziget SC és a Cegléd csapatától vereséget szenvedtünk, a harmadik helyért Érd csapatát sikerült legyőznünk.

Diákcsapat tagjai: Földi Krisztián, Donkó Lehel, Bajtai Gergő, Farkas Botond, Flammer Benedek, Hajnal Gergő, Tóth Marcell. 
Serdülő csapat: Özbas Yasin, Habony Levente, Kozma Dániel, Jónás Zoltán, Holló Bence, Pásztor Róbert, Baksa Bence, Szabó Levente.

Csapatverseny végeredménye:
Diák: Serdülő:
1. Ceglédi VSE 1. Ceglédi VSE
2. Dunaferr Gurics 2. Sziget SC
3. Érdi Spartacus 3. Abonyi BC
4. Abonyi BC 4. Érdi Spartacus 
5. Sziget SC 
6. Dunaferr

Gratulálunk a versenyzőknek! Köszönet a szülőknek a segítségért!


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 16:51:46     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. december 13-án, 16:00 órakor kezdődő ünnepi ülésére.

Helyszín: A Kultúra Háza színházterme

Program:
15:45-16:00  Vendégek fogadása
16:00-16:30  Détár Enikő színművész műsora
16:30-16:45  Köszöntő, évértékelő
16:45-17:00  Varga János olimpiai bajnok, díszpolgár, a Nemzet Sportolója köszöntése és méltatása
17:00-17:20   Városi kitüntető címek átadása


Olvasd tovább...
2018 december 02 vasárnap - 11:10:40     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   A Városunk Fejlődéséért Egyesület hagyományteremtő ünnepi műsorral egybekötött adventi gyertyagyújtásra hívta a lakosságot 2018. december 1-jén, Abonyban. A település főterén elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját Dr. Gráf Zsuzsanna, Abony Város Díszpolgára gyújtotta meg.

   Gáll Károly református lelkész adventi gondolatait tolmácsolta. A Szent István római katolikus templomban az abonyi Andante Kamarakórus és a mezőtúri Vivace Kamarakórustagjainak csodálatos, karácsonyi énekeivel hangolódhattunk az ünnepre.

   A második gyertyagyújtásra és az azt követő adventi koncertre 2018. december 8-án, 16 órától várnak mindenkit a Városháza előtt.

   Köszönjük a Városunk Fejlődéséért Egyesület tagjainak az adventhez kapcsolódó városi rendezvények megszervezésében nyújtott önzetlen munkáját!

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2018 december 02 vasárnap - 09:35:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

   Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és hat megyére figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

   Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapestre, valamint Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

   Azt írták: estétől, késő estétől (jellemzően éjfél környékén vagy azt követően) az északi, északkeleti országrészben több helyen valószínű kisebb mennyiségű (pár tized milliméternyi) ónos eső. Az északi határvidéken eleinte inkább még kisebb havazás valószínű - tették hozzá.

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás


Olvasd tovább...
2018 december 01 szombat - 14:52:29     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A képen látható, 15 esztendős Kerepeczki Cintia 2018. november 25-én ismeretlen helyre távozott Abonyból, a gyermekotthonból és azóta életjelet nem adott magáról. A rendőrség és édesanyja is keresi. Kerepeczki Cintia kb. 168 cm magas, 65 kg, szőke hajú, fehér bőrű, kék szemű. Eltűnéskor viselt ruházata nem ismert. 

   Kérjük önöket ha bárki felismeri, vagy információja van tartózkodási helyéről hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.

   Kérjük, hogy aki az eltűnt személy jelenlegi tartózkodási helyével, vagy eltűnésének körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik,hívja a rendőrséget:

a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait.
Ingyenesen hívható a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld száma.
vagy hívja a következő tel. számot: 06 70 625 8626

Ceglédi Rendőrkapitányság


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 421 422 423
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények