Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 07 hétfő - 14:06:20     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgA 4-es főút 81. kilométerszelvényében 2017. augusztus 7-én 13 óra 40 perckor négy személyautó - eddig tisztázatlan körülmények között - összeütközött. A baleset következtében a jelenlegi adatok alapján egy személy súlyosan, míg további egy ember könnyebben megsérült.
 
A helyszínelés és a mentés idejére a rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Javasolt kerülő útvonal a régi 4-es út felé. Kérjük a gépjárművezetők fokozott óvatosságát és türelmét!
 
Forrás: police.hu
 
 
 
2017 augusztus 05 szombat - 18:52:02     Városi rendezvények      Hozzászólás0

KLIKK a képre a Facebook-os fotógalériáért. Abony.hu fotók: Darányi Erika
A megtekintéshez nem szükséges regisztrálni!
2017 augusztus 05 szombat - 11:19:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

_
2017 augusztus 04 péntek - 11:02:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 2017. augusztus 18-án (péntek), az abonyi Jólét utcában található transzformátor állomás előtti, 22 kV vezetéken karbantartási munkálatokat végez.

A biztonságos munkavégzés érdekében 08:30 órától, legkésőbb 14:30 óráig a Jólét utca egy szakaszát - a Vasút út és a Vajda János utca között - lezárják.
 
Kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét a munkálatok befejezésig.

Abony Város Önkormányzata


2017 augusztus 04 péntek - 07:07:07     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

Amikor 2017. júliusának egyik forró délutánján beszélgetünk Varga János olimpiai-, világ- és Európa-bajnok birkózóval életéről, pályafutásáról, nem volt lényegesebb nyitó kérdés, mint ez: operációja után hogy érzi magát?

Varga János: Lekopogom, rendben minden. Húsz évvel ezelőtt a jobb oldali csípőmbe építettek be protézist, de mivel kissé természetellenesen jártam, kopott a másik oldal is. Tovább a teljes interjúra --> 

Forrás: http://jochapress.hu, Szerző: Szabó Sándor
Fotó: Magyar Birkózó Szövetség


2017 augusztus 04 péntek - 06:54:33     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Kiugróan megnőtt az ásványvizek forgalma a hőség miatt, de az átlagosnál jóval több fogy jégkrémből, sörből és üdítőből is az MTI-t tájékoztató áruházláncok szerint. 

A hőhullám miatt ezekben a napokban soha nem látott mennyiség fogy ásványvizekből - közölte Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére. Elmondása szerint a CBA-üzletek jelentős részében akár négyszer annyi ásványvizet is vesznek a fogyasztók, mint egy átlagos nyári napon, de az áruházlánc minden boltjában minimum megduplázódott a forgalom. Kiemelte: vannak gyártók, amelyek nem tudják a megrendelt mennyiségű ásványvizet a megrendelt időre leszállítani, ilyet korábban nem tapasztaltak.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 03 csütörtök - 15:23:51     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Egy abonyi illetőségű bicikli tolvajt állították elő a helyi rendőrök 2017. augusztus 02-án, Abonyban.
 
A gyanúsított házában több olyan - feltételezhetően szintén eltulajdonított - kerékpárt is lefoglaltak a zsaruk, melynek a tulajdonjogát az elkövető nem tudta igazolni. Jelenleg is tart a nyomozás és a kerékpárok azonosítása. Részletek hamarosan!

Szerző: Darányi Erika
Fotó: boon.hu
 
 
 
2017 augusztus 03 csütörtök - 15:05:53     Hivatali hírek      Hozzászólás0
A tartós hőséget már csak víz közelében lehet elviselni.

A rekkenő hőség miatt főhet a fejünk a héten, a hétvégén pedig még melegebb lesz.

Szerencsések vagyunk, mert helyben van egy olyan strandunk, ahol ásványvizes termálmedencében (!) is csobbanhatunk, és a jótékony hatású vízért nem kell több tíz vagy akár száz kilométert autóznunk. Nem minden település mondhatja el magáról, hogy strandja, sőt termálfürdője van! Legyünk büszkék rá! A strand területén található hatalmas, árnyat adó fák (ami manapság már ritkaságnak számít) alatt megpihenhetünk, és emellett összesen öt medencében mártózhatunk meg, kedvező, évek óta nem emelkedő árak mellett. A szaunát kedvelők is örömüket lelhetik a néhány éve működő szolgáltatásban. Éjszakai fürdőzésre is várják az érdeklődőket, minden pénteken 20-24 óra között.

A fotóra kattintva képes utazásra invitáljuk az abonyi strandon!


Olvasd tovább...
2017 augusztus 03 csütörtök - 13:24:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Kijelölték a párizsi birkózó-világbajnokságra utazó magyar csapatot, mely 16 versenyzővel utazik az év augusztus 21-én kezdődő főeseményére.

A magyar szövetség csütörtöki, tatai elnökségi ülésén fogadta el a névsort. A kötöttfogásúaknál teljes, nyolcfős lesz a válogatott, míg szabadfogásban öten, a nőknél pedig hárman képviselik a magyar színeket a francia fővárosban. Bacsa Péter, a szövetség ügyvezető alelnöke a tatai edzőtáborban tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a sportág múltja és jelene is "kötelez", ezért Párizsban is jó szereplés remélhető.
 
Sike András, a kötöttfogásúak kapitánya megjegyezte, hogy a májusi Európa-bajnokságon magasra tette a lécet a csapat azzal, hogy két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel, illetve két ötödik hellyel megnyerte a csapatversenyt. Mint mondta, a világbajnokság nehezebb lesz, de a versenyzők formája alapján bízik abban, hogy többen is éremért küzdhetnek, s akár aranyérmet is szereznek.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 03 csütörtök - 13:15:22     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

abony_budapest_nyugati_abony.hu_2016_2017.jpgA Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon nem sokkal 16 óra után megjavították az abonyi állomás meghibásodott biztosítóberendezését.

Újraindult a vonatközlekedés ezen a szakaszon. A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre. Az utasok minél előbbi elszállítása érdekében több vonat is megáll ezen a szakaszon. A feláras vonatok a jelentős késések miatt felármentesen igénybe vehetők a Cegléd-Abony-Szolnok viszonylaton.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 03 csütörtök - 11:11:35     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

abonyi_rendorors_abony_abony.hu_2017.jpgCeglédi Rendőrkapitányság Vezetője
 
Török Csaba r. alezredes fogadóórája a Ceglédi Rendőrkapitányságon Cegléd, Rákóczi u. 22-24. szám minden hónap első szerdáján 08:00 órától 12:00 óráig.
 
Abonyi Rendőrőrs Őrsparancsnoka

Gulyás Pál r. alezredes őrsparancsnok fogadóórája minden hónap első csütörtöki napján -  10:00-12:00 óra között - előzetes telefonos egyeztetéssel.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 03 csütörtök - 09:41:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Mi is az a szelfi? Önfotó, vagyis olyan fénykép, amit szerzője önmagáról készít. 
 
Vannak alkalmak, amikor bár látványos lenne, de kifejezetten veszélyes szelfit készíteni. Mégis sokan vállalják a kockázatot egy jól sikerült fotó érdekében, pedig tisztában vannak annak kockázatával. A jelenség hátterében az állhat, hogy a szinte mindennapossá váló közösségi oldalak használata mellett az emberek érzelmileg is érintetté válnak, szeretnének minél vonzóbb képet kialakítani magukról, ennek érdekében pedig hajlandóak nagyon messzire is elmenni. Készült már szelfi a rio de janiero-i Jézus szobor tetején, repülőn kényszerleszállás közben, vagy meredek szakadék szélén egyensúlyozva. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 328 329 330
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények