Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 augusztus 06 hétfő - 14:51:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

torokbalinti_kamarakorus_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.png   A Törökbálinti Kamarakórus nagy örömmel fogadta el az Abonyi Lajos Művelődési Ház meghívását, az általa minden évben megrendezésre kerülő „Nyári Zenés Est Abonyban” című rendezvényre. Idén a kamarakórusunk egész estét betöltő előadását hallgathatta a város zenebarát közönsége.

   A modern városi kultúrház udvarának nyári szellő fútta hangulata, a zenekedvelő közönség figyelme, szeretete hatotta át 2018. június 30-i koraestét. A Törökbálinti Kamarakórus Hangoló című koncertjének mottója: „Érzelmek, szerelem, szeretet, gyűlölet, indulat és más érzések a zene nyelvén” hűen fejezi ki mindazokat a benyomásokat, amelyekből ízelítőt adtunk a város zenét, kóruséneket kedvelő és értő közönségének. A repertoár rendkívül változatos és sokszínű volt, a legkülönfélébb zenei stílusjegyekkel.

   Boros Tibor karnagyunk minden elhangzó mű előtt néhány gondolattal áttekintést adott a kórusmű szerzőjéről, történelmi hátteréről, az adott kor zenei irányzatáról, a mű hangulatáról.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 06 hétfő - 14:33:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0

szunyogirtas_abonyi_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának döntése alapján, a hőségriadóra tekintettel az erre a hétre tervezett légi és földi kémiai szúnyoggyérítések végrehajtását a következő napokban felfüggesztették - tájékoztatta az önkormányzatot a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium.

   Ennek értelmében az előzetesen, augusztus 09-re meghirdetett légi, kémiai szúnyoggyérítést sem tartják meg Abonyban.

   Az elmaradt kezelések pótlásának időpontjáról a hét közepére ígértek értesítést.

Köszönjük megértésüket!

Abony Város Önkormányzata
Darányi Erika

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás (korábbi fotó)


Olvasd tovább...
2018 augusztus 06 hétfő - 11:06:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nepegeszsegugyi_felmeres_abonyban_abony_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Annak ellenére, hogy Magyarországon 2000. és 2015. között a várható élettartam közel négy évvel, 75,7-re emelkedett, még mindig öt évvel marad el az uniós átlagtól.

   Hazánkban a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek jelentik a fő halálozási okot. A helytelen táplálkozás, a dohányzás és alkoholfogyasztás, valamint a mozgás hiánya egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy egészségmutatóink messze alul múlják az Európai Uniós átlagot.

   A kormány az elmúlt években több egészséges táplálkozást ösztönző intézkedést hozott. Ilyen volt a népegészségügyi, vagy közismert nevén chipsadó bevezetése, a közétkeztetést megújító rendelet vagy az iskolabüfék termékkínálatának szabályozása.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 06 hétfő - 08:24:38     Városi rendezvények      Hozzászólás0

oseinkplakat_kerekparostura_abonyi_abony_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Kiskunfélegyháza újratelepülésének 275. évfordulója alkalmából „Őseink Útján” elnevezéssel háromnapos kerékpáros túra indul augusztus 11-én Kiskunfélegyházáról Jászfényszarura. A túrán Abony városát is érintjük. A vasútállomáson szeretettel várjuk majd a kerekezők csatlakozását, akik az egész túrát, vagy csak egy-egy szakaszt szeretnének teljesíteni - közölte honlapunkkal Kovács Gyula főszervező.

Az útvonal: Kiskunfélegyháza – Jászfényszaru – Kiskunfélegyháza (Táv 135 – 135 km).
Szállásról a szervezők korlátozott számban gondoskodnak.

Részvételi feltételek:
Megfelelő erőnlét
Kifogástalan műszaki állapotban lévő kerékpár
A KRESZ szabályainak betartása

Regisztrációs díj: 1.000 Ft (Az összeg magában foglalja a biztosítást is. Akik csak egy-egy szakaszt kívánnak végigtekerni, azoknak nincs regisztrációs díj)


Olvasd tovább...
2018 augusztus 06 hétfő - 07:32:07     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

tikkaszto_hoseg_abony_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Az év eddigi legmelegebb hete jön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
 
   Az írták: szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, hogy mikor, milyen értékekkel tetőzik és meddig tart a hőség.

   Kifejtették: az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30 fokhoz. Országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ugyanakkor megjegyezték: ez egyáltalán nem ritka augusztus első felében. Mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól 39, 40 fok körül vannak.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 06 hétfő - 07:16:56     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
MTI

sebessegellenorzes_abony_abony.hu_2017.jpg   Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) éves terve alapján, hétfőtől vasárnapig a rendőrség ismét a megengedett sebességre vonatkozó előírások betartását ellenőrzi az ország egész területén, és Európa szinte valamennyi országában.
 
   Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő, és ezzel a közlekedésbiztonságra fokozottan veszélyt jelentő járművek vezetőinek kiszűrése - írták.
 
   Jámbor István ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője elmondta, az ellenőrzéskor szinte az összes sebességellenőrző eszközt használják, így megnő a feltárt jogsértések száma. Szólt arról is, hogy nem a bírsággal fenyegetés, hanem a tettenérés valószínűsége hat a gyorshajtókra, az, hogy lelepleződik a gyorshajtásuk, aminek következménye is van. Felidézte: az objektív felelősség bevezetésével nem változott a feltárt jogsértések száma, de amíg korábban csak az esetek tizedében követte a jogsértést büntetés, az objektív felelősség bevezetése óta minden esetben.

A fotó csak illusztráció!
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás


2018 augusztus 03 péntek - 15:21:08     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

   Vasárnap éjfélig meghosszabbította az ország egész területére kiadott hőségriasztást az országos tisztifőorvos - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI-vel.

   Azt írták: a legfrissebb meteorológiai előrejelzések indokolták, hogy a hétfőn kiadott országos riasztást, amely pénteken éjfélig volt elrendelve, két nappal meghosszabbítsák. Az államtitkárság a döntésről értesítette a megyei kormánymegbízottakat - közölték, hozzátéve: egyéb intézkedésre jelenleg nincs szükség.

   Közleményükben kiemelték: az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli, a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, az idős emberek és a kisgyerekek pedig különösen veszélyeztetett helyzetben vannak.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 03 péntek - 08:55:38     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indítottak nyomozást az ajkai rendőrök egy abonyi férfi ellen.

   A járőrök 2018. augusztus 2-án 18 óra körül Devecser belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 23 éves abonyi lakost. 

   Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfi autójára egy másik gépkocsihoz tartozó forgalmi rendszámot szereltek fel.  A sofőrt előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy a régi autója meghibásodott, ezért vásárolt egy ugyanolyan típusú és színű gépkocsit, majd az otthonában a régebbi autójáról leszerelte a rendszámot és átrakta az általa vásárolt újabb gépkocsira.
 
   A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
2018 augusztus 03 péntek - 08:32:22     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   Két turnusban, közel száz diák töltötte a nyári vakáció egy-egy hetét az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A tábor parancsnoka Mádi Lajos alezredes, helyettese Kiss Béla százados volt. Munkájukat mentorként a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei segítették.

   Ébresztő 06.00-kor, takarodó 22.00-kor, a két időpont között pedig katonás feladatok – az ország kilenc megyéjéből és a fővárosból mintegy száz középiskolás diák döntött úgy, hogy a vakáció egy hetét szigorú napirend által szabályozott körülmények közt, a szolnoki helikopterbázis nyári honvédelmi táboraiban tölti. Legénységi körletekben kaptak szállást, a laktanyát csak a turnusok végén hagyhatták el.

   Mádi Lajos alezredes, a tábor vezetője elmondta: a diákok nagyon gyorsan „felvették a fordulatszámot”, elfogadták és betartották a rájuk vonatkozó szabályokat, fegyelemsértés nem történt. Ezeknek a táboroknak egyik legnagyobb értéke, hogy viszonylag rövid idő alatt is nagyon megerősödik a fiatalok közötti bajtársiasság, amelynek köszönhetően együttműködésre képes közösséggé kovácsolódnak.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 01 szerda - 06:19:52     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abonyi Gyöngyszemek Óvoda
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi
XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet
Abonyi Gyöngyszemek Óvoda 
óvodapedagógus
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű 2018.10.01-2019.06.30. –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Köztársaság utca 11/a.


Olvasd tovább...
2018 július 30 hétfő - 12:39:39     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. július 30-tól augusztus 05-ig) a Rozsnyai Gyógyszertár az ügyeletes gyógyszertár.

   Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Információk: Csontos Patika

Abony.hu


Oldal:  1 2 3 4 ... 400 401 402
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények