Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 június 14 csütörtök - 16:59:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0

kidolt_kettehasadt_fak_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg
   Nagy károkat okozva csapott le a vihar 2018. június 12-én, és június 13-ra virradó hajnalban Abonyban.

   Reggel kettéhasadt, és kidőlt fák sora fogadta az ébredőket szerte a városban. A károk elhárítása és a műszaki mentés az önkormányzat, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az áramszolgáltató részéről azonnal megkezdődött.

- A tegnapra virradó hajnalban érkezett vihar egész éjjel munkát adott a Pest megyei tűzoltóknak. Szerda reggel hat óráig közel száz bejelentés érkezett a műveletirányításra - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila, tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője, aki hozzátette, a megye déli részét érintő vihar leginkább kidőlt fákat, leszakadt ágakat hagyott maga mögött.

   Sajnos több helyütt a fákat már nem lehetett megmenteni, azokat ki kellett vágni. Köztük egyet a Főtéren is, melyet a reggeli órákban az Abokom Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban résztvevők végeztek el. De iskolák udvarán, orvosi rendelőnél, önkormányzati ingatlanoknál, utak mellett is számtalan helyen dőltek fák az útra és az elektromos hálózatokra, ami azonnali intézkedést igényelt. Így az önkormányzati cég alkalmazottai is egész nap dolgoztak a természet okozta károk felszámolásán. 


Olvasd tovább...
2018 június 12 kedd - 13:34:16     Sporthírek      Hozzászólás0

orokifju_abonyi_birkozok_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg
   2018. június 09-én, a Debreceni Egyetem sportcsarnokában, kiváló környezetben került megrendezésre a Veterán kötött és szabadfogású Országos Birkózó Bajnokság, ahol 123 örökifjú versenyző indult - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Klub vezetőedzője.

   Természetesen a helyi klub sportolói is megmérettettek, és szép eredményeket szereztek az egyesületnek és városuknak:

Csizmadia István C korcsoport 100 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely

Kolozsvári József E korcsoport 70 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely
Horváth György D korcsoport 62 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely
Lőrinczy Attila C korcsoport szabadfogásban és kötöttfogásban II. hely

Gratulálunk! DE
 

2018 június 12 kedd - 11:25:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

vizelvezeto_arkok_karbantartasa.jpg   Az elmúlt napok csapadékos időjárását követően több településen gondot okoz, vagy gondot okozhat a hirtelen nagy mennyiségben lehulló csapadék. A nagyobb vízkárok megelőzése érdekében különös gondot kell fordítani vízelvezető árkok, átereszek meglétére, tisztítására, karbantartására - hívja fel az állampolgárok figyelmét a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

   A meteorológiai előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban heves zivatarok alakulhatnak ki. Rövid idő alatt 30, de akár 50-60 milliméter csapadék is hullhat. A talaj vízbefogadó-képessége egyre inkább csökken, a nagyobb vízkárok elkerülése érdekében nagyon fontos a vízelvezetők karbantartása, tisztítása.

   A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosok figyelmét a belterületi árkok kitisztításának fontosságára.

   A belterületi vízelvezető árokrendszerek karbantartása az év minden időszakában kiemelt fontosságú - az állampolgárok feladata is. 


Olvasd tovább...
2018 június 11 hétfő - 09:33:24     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   nyari_zenes_est_abonyban_torokbalinti_kamarakorus_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg  abonyi_kultura_haza_nyari_musorajanlo_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg 
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 június 11 hétfő - 09:24:37     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abony Város Önkormányzata
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet
Varga István Városi Sportcsarnok 
intézményvezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 3 év; 2018. szeptember 01. – 2021. augusztus 31-ig-ig szól.

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 18.
 
A beosztáshoz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Feladata az intézmény rendeltetésszerű működésének biztosítása, a munkatervben meghatározott feladatok végrehajtásának megszervezése. Gondoskodik a költségvetési szerv vezetésével járó feladatok ellátásáról és koordinálja az intézményben folyó szakmai tevékenységet. Ellenőrzi az intézményben folyó tevékenységek, foglalkozások, rendezvények folyamatát, színvonalát. Felelős az intézmény szakszerű és törvényes működéséért, a szabályszerű vagyonkezelésért, és a takarékos gazdálkodásért. Összeállítja és elkészíti a fenntartó által meghatározott szempontok és ütemezés szerint a szakmai, tematikai és/vagy működési beszámolókat, elemzéseket. Dönt az intézmény működésével kapcsolatos minden olyan ügyben, melyet jogszabály hatáskörébe utal. Tájékozódik az intézmény működésével kapcsolatos pályázati lehetőségekről, részt vesz azok megírásában. Gyakorolja a Szervezeti és Működési Szabályzatban, valamint a hatályos jogszabályokban biztosított, hatáskörébe tartozó munkáltatói jogköröket.


Olvasd tovább...
2018 június 11 hétfő - 09:13:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abonyi_polgarmesteri_hivatal_abonyban_varoshaza_abony_abony.hu_2018.jpg   Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13 – 15. §-aiban foglaltakat, a 85/2018. (V.31.) számú határozatával

2018. július 16. napjától 2018. július 27. napjáig
IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.

Az igazgatási szünet ideje alatt a hivatal ügyeletet tart, ügyfélfogadás kizárólag halaszthatatlan rendkívüli ügyekben történik.


Olvasd tovább...
2018 június 11 hétfő - 08:02:28     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Lezárt ügy: A ceglédi rendőrök vádemelést javasolnak egy 23 éves abonyi férfi ellen.

   A nyomozás adatai szerint az abonyi férfi 2017. október 8-án délután egy Abony, Bicskei úton található házba betört és onnan egy játékkonzolt és tartozékait, valamint egy beltéri egységet tulajdonított el.

   Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök az ügyben végzett adatgyűjtés alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét egy 23 éves helyi férfit, akit 2017. november 17-én elfogtak, majd gyanúsítottként kihallgattak.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017. október 23-ára virradó éjjel egy abonyi ingatlan udvaráról eltulajdonított egy rotációs kapát, valamint 2017. november 2-ára virradó éjjel egy szintén abonyi házba is betört és onnan egy LCD tévét, valamint készpénzt lopott el.


Olvasd tovább...
2018 június 11 hétfő - 06:07:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

abonyi_rozsnyai_gyogyszertart_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. június 11-17-ig) a ROZSNYAI Patika az ügyeletes gyógyszertár.

   Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika
2018 június 09 szombat - 07:09:22     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

gepkocsifeltoresek1_buncselekmenyek_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Huszonhét vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével hozható összefüggésbe az a férfi, akit a ceglédi rendőrök egy gépkocsifeltörés kísérletét követően fogtak el.
 
   A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 23 éves lajosmizsei férfi ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. június 6-án délelőtt Abonyban több gépkocsit kísérelt meg feltörni. A kiérkező járőr még a helyszínen elfogta, majd előállította a Ceglédi Rendőrkapitányságra.

   A nyomozók adatgyűjtést végeztek az ügyben, amelynek során megállapították, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy elfogásának napján hajnalban egy nagykőrösi utcán leparkolt Mercedes típusú személygépkocsit az utasterében talált indítókulcsot felhasználva ellopott. A járművel később defektet kapott, így azt Abony külterületén – utasterében más, feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyakkal – hátrahagyta.


Olvasd tovább...
2018 június 08 péntek - 10:00:01     Városi rendezvények      Hozzászólás0
„A legenda újjáéled” avagy a III. Abonyi „Tarka borjú” Főzőverseny & Hagyományőrző találkozó

   Az „Abonyiak: a tarka borjúsok”, szól egy régi történetben, amit a mai generáció talán már hallomásból sem ismer.

   Miért kapta Abony ezt a megtisztelő „címet”? Ez egy hosszú mese, amely röviden a következő. A gazda kivitte a vásárba eladni a borjúját, de mivel az nem tarka volt, nem lelt vevőt rá. Gondolt egyet: lefestette tarkára. Lett is vevő rá, de az üzlet megkötése után el kezdett esni az eső, ami lemosta az állatról a festéket. Az üzlet így meghiúsult, de a bélyeg Abonyon maradt.

   Régen érlelődik az abonyiakban, hogy ezeket a – már legendává szelídült – történeteket fel kellene eleveníteni. Itt az alkalom,hogy megmutassuk országnak,világnak: tarka borjúsok vagyunk és a fakanalat is jól forgatjuk! Borjúból, marhából, itt az Alföld közepén, kitűnő ételeket tudunk készíteni!


Olvasd tovább...
2018 június 07 csütörtök - 16:13:31     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   2018. június 04-én, a nemzeti összetartozás napján Abony városa is megemlékezett arról a napról, amikor írásba foglalták a történelmi Magyarország területének megcsonkítását.

   A méltatlanul elcsatolt magyar földekből adódó veszteségeken túl, elszakított honfitársaink életét is megpecsételte ez a történelmi esemény.
 
   A trianoni békediktátum aláírásának 98. évfordulóján ünnepi előadással készültek a Kinizsi Pál Gimnázium tanulói és az iskola meghívására, a határon túlról érkezett kézdivásárhelyi Református Kollégium diákjai.

A képre kattintva megelevendnek az ünnepség legszebb pillanatai.


Olvasd tovább...
2018 június 07 csütörtök - 15:49:52     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Alig egy éve alkot egy párt a táncparketten az abonyi Kállai Ádám és a szomszédos megyeszékhelyen élő Komlós Lilian, ám sorra nyerik korosztályuk táncos megmérettetéseit.

   A két fiatal egymásra találása tavaly tavaszra datálódik, amikor a már évek óta ezt a mozgásformát űző, 11 esztendős Ádámnak új partnert keresett az édesanyja. Ekkor szemelték ki a 9 éves, igen jó mozgású Liliant, aki minden szempontból illik a rendkívüli ritmusérzékű fiú mellé. Azóta több kisebb-nagyobb versenyen indultak ebben a felállásban, és gyakran "pihentek" büszkén a dobogó legfelső fokán.

Az elmúlt hónapban két versenyre is felkészítették őket tanáraik, Püspöki Dávid és Püspöki-Markó Ágnes.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 392 393 394
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények