Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 22 hétfő - 14:06:14     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Ceglédi Tankerületi Központ Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet a Ceglédi Tankerületi Központ Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola 

Gyógypedagógus (2 fő)
munkakör betöltésére.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Bicskei út 2.


Olvasd tovább...
2017 május 22 hétfő - 07:00:40     Hivatali hírek      Hozzászólás0

19. éve keressük Abony város legerősebb embereit.
 
Ideje: 2017. június 04. (vasárnap) 16:00 óra
Helye: Varga István Városi Sportcsarnok előtti terület (Kossuth tér 18.)
 
 
 
 
 
 
 
2017 május 20 szombat - 10:37:26     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

erdotuz_abony_abony_2.jpgTízhektáros erdőben kigyulladt a nyárfa virága péntek délelőtt Abonyban, a Szemere Bertalan utcánál. A terület nagysága és a gyorsan terjedő lángok miatt több tűzoltóegység lett a helyszínre riasztva, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat felügyelte. A ceglédi, nagykátai és a szolnoki hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kézi szerszámok segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a területet. Az oltási munkálatokhoz magánszemélyek is csatlakoztak, személyi sérülés nem történt - számolt be az abony.hu-nak Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: PMKI Cegléd HTPT

2017 május 19 péntek - 15:58:07     Intézményi hírek      Hozzászólás0

szuloi_osszefogassal_epult_sportpalya_abony_abony.hu_2017.jpgVolt egyszer egy Szolnoki úti iskolaotthon, amelyben már sok száz gyermek kijárta az iskola alsó tagozatát 25 éves fennállása óta. Szerette a kisdiákokat, és mindig a kedvükben akart járni, de udvara már nem volt megfelelő, tönkrement a 20 éve épült betonpálya, és a vén épület szomorúan látta, hogy a nebulók már nem fickándoznak vígan rajta. Nem lehetett, mert balesetveszélyessé vált. 

A Gyulai iskola Szolnoki úti tagintézményében tanítóknak volt egy több éve dédelgetett álmuk: Ha egyszer valamikor, valamilyen úton-módon sikerülne a sportpályát rendbe tenni, az udvart rendezni, az maga lenne a csoda - gondolták.
- Ennek megvalósítása sokáig elérhetetlennek tűnt, de eljött 2016: összejött egy nagyon klassz szülői közösség, és egy talpraesett anyuka került a szülői munkaközösségbe - meséli Kovácsné Prágai Ilona tanítónő.

Még több fotóért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 május 19 péntek - 08:56:11     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Nagyításért kattintson a képre!
2017 május 19 péntek - 08:32:12     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2017. május 25-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 

 
2017 május 18 csütörtök - 16:44:26     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Ideje: 2017. 05. 21. (vasárnap)
Helye: Abonyi Sportpálya, Imre u. 4.
 
Program:
09:45 Hivatalos megnyitó
10:00 Megye II. osztályú U16-os bajnoki mérkőzés
           Abonyi KID FC - Örkény SE csapatai között
12:00 Megye I. osztályú U14-es bajnoki mérkőzés
           Abonyi KID FC - Veresegyház VSK csapatai között
 
Díszvendég: Nagy Gergely, az NB I-es Vasas, Magyar U21 és felnőtt válogatott kapusa
Benkő Tamás, a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke

Támogatók:
Abonyi KID FC, Pintér és Társa Kft., GU-MO Sprint Team Kft., Új Tüzép, Peze Pékség, Magyar Vegyeskereskedés, Bujdosó Tibor E.V., Magyar Ildikó, Szilváshús Kft., Strand Kisvendéglő.

Médiatámogatók: Abony város hivatalos honlapja (abony.hu), Szolnok TV, Sportszelet

Minden érdeklődőt várunk sok szeretettel! A belépés díjtalan!

Jöjjön Ön is, szurkoljon az abonyi focisták sikeres szerepléséért! 

Nagyításért kattintson a plakátra!

2017 május 18 csütörtök - 16:34:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0

levendulatargyak_keszulnek_abonyban_abony.hu_2017.jpgA levendulának számtalan jótékony hatása ismert. Nem csupán illatosít, és regenerál, de nyugodt alvást biztosít és rendkívül jó rovarirtó. Abonyban 2015 óta folyik a levendula-termesztés a közmunka-program keretein belül.
 
A betakarított levendula virágokat a téli időszakban dolgozzák föl, szárítás után különböző dísztárgyakat - levendula párnát, zsákot, szívet és egyéb kisméretű, illatosító textilformákat - készítenek belőle a szorgos kezek. A 100 %-ban illatos, levendula virággal töltött tárgyak nem csak esztétikusak, de igen kedvező áron vásárolhatók meg. Az apró színes levendula díszek lakásunk, gardróbunk ékességei és illatosítói lehetnek. Ha a párnájuk mellé teszik, garantáltan nyugodt lesz az álmuk.
 
A levendula tárgyak az alábbi helyeken és árakon vásárolhatók meg:

Piac- és Vásárcsarnok; Abonyi Lajos Művelődési Ház; Virágmindenség virágbolt (Kunfalviné); Agropont (Csernus); Kreatív-Boutique (Dudinszky); Divatüzlet (Szijjártóné); Design Sport és Divat (Szobonyáné); Gra-Fitt Papír, Írószer; Goods Market; Albertirsa Kertészet.
 
Kispárna: 350,-; Kis zsák: 350,-; Szív: 400,-; Kistáska: 450,; Nagy zsák: 450,-; Tripla: 550,-; Nagypárna: 800,-; Dobókocka: 850,-.
 
Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás
2017 május 18 csütörtök - 11:16:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az utóbbi években jelentős számban keletkeztek az aratással, betakarítási munkákkal összefüggő tevékenységekből származó tüzek, melyek komoly károkat jelentenek mind a tulajdonosok, mind az önkormányzatok számára.

Ezen felül a tüzek eloltása - gyakran nagy kiterjedésük miatt - nem csak a hivatásos, de az önkormányzati tüzoltóságok, valamint önkéntes tűzoltó egyesületek eszközeit is lekötik, igénybe veszik. Mindezek figyelembe vételével kiemelten fontos, hogy a betakarítási munkákat végzők figyelmét felhívjuk az aratási munkák biztonságos végrehajtására, és az aratással összefüggő tüzek megelőzésének fontosságára.


Olvasd tovább...
2017 május 17 szerda - 18:22:02     Hivatali hírek      Hozzászólás0

csaladi_nap_punkos_bognar_gokart_klub_tamogatoi_rendezveny_ifj_toth_sandor_gokartos_vilagbajnoki_szereplesehez_abony_abony.hu_2017.jpgTámogatói rendezvény ifj. Tóth Sándor abonyi gokartos (KWC) világbajnoki szerepléséhez! 

Ideje: 2017. június 4. Pünkösd Vasárnap 10-19 óráig
Helye: Bognár Gokart Park 2712. Nyársapát, Iskola dűlő 20.
 
Programok:
10 órától:
- Főzőverseny, Fődíj: 2 fős Balatoni vitorlázás
- Chrisfit zenés bemutató és futóverseny
- Váradi Acro team, Halmi Kata Gymnastics, PIMIACRO
Ceglédi Református Iskola és Óvoda Torna Köre
 
12 órától:
- Juhász Kitti énekes előadása
- Dalma Dance Club bemutatója
- Power Karate S. E. bemutatója
- Abonyi TAK Tornászainak bemutatója
- Bimbó Brigitta színművész előadása
- „CsutkaZumba"


Olvasd tovább...
2017 május 17 szerda - 14:39:45     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

allasajanlat_allaslehetoseg_abonyban_abony.hu_2017.jpgJászberényi partnercégünk keres 2, illetve 3 műszakos munkarendbe dolgozókat.
 
Amit kínálunk:

Bruttó 140.800 Ft, Kafetéria 10.000 Ft, Sori+minőségi bónusz, bruttó 25.000 Ft, Heti többszöri előleg, Fizetett szabadság, Fizetett ünnep, Ingyenes buszjárat Abonyból

Partnercég: Electrolux
 
Érdeklődni lehet Novák Róbertnél, a 06-30/951-3478-as telefonszámon.

Az első felvételi elbeszélgetés ideje: 2017. május 23.

 
Optimal Force Kft.

2017 május 17 szerda - 12:38:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0

lukacs_istvan_szepkoru_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpgLukács István 2017. április 17-én ünnepelte 90. születésnapját Abonyban. A jeles alkalomból Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte. A szépkorú Pista bácsinak átadtak az Orbán Viktor jókívánságait tartalmazó emléklapot, egy üveg borral és tortával kedveskedtek neki.

Szívből köszöntjük Pista bácsit, és további jó egészséget kívánunk neki!

Darányi ErikaOldal:  1 2 3 ... 308 309 310
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

***
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények