Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 december 13 csütörtök - 17:53:54     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, 2018. évi sporteredményei elismeréseként „Abony Város Sportolója” kitüntetést kapott Speckner Anna, az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub versenyzője.
 
   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző adták át Speckner Anna részére. A díjazottat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 december 13 csütörtök - 17:37:41     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, 2018. évi sporteredményei elismeréseként „Abony Város Sportolója” kitüntetésben részesült S. Tóth Dorka, az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub versenyzője.
 
   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony adták át S. Tóth Dorka részére. A díjazottat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 december 12 szerda - 07:48:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfeleink!

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13 – 15. §-aiban foglaltakat, a 169/2018. (XI.29.) számú határozatával

2018. december 27. napjától 2018. december 28. napjáig
IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.

Az igazgatási szünet előtti utolsó ügyfélfogadási nap: 2018. december 21. (péntek) 08.00-12.00 óráig.

Az igazgatási szünet utáni első ügyfélfogadási nap: 2019. január 2. (szerda) 08.00-16.00 óráig.

Szíves megértésüket előre is köszönjük.

Abony, 2018. december 11.

dr. Nagy Péter s.k.
jegyző
 
Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 december 11 kedd - 07:59:03     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. december 10-16. között) a BENU Gyógyszertár (Abony, Kossuth tér 17.) az ügyeletes. 

   Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18:00 órától 22:00 óráig, szombaton 12:00 órától 22:00 óráig, vasárnap 08:00 órától 22:00 óráig látja el.

   A Csontos Patika dolgozói arra kérik a lakosságot, hogy az ünnepek, hosszú hétvégék, téli időjárási és útviszonyok, orvosok téli szabadságolási szokásaik közeledtével, nézzék át otthon házi patikájukat, havi rendszeresen szedett gyógyszereiket, gyermekük tápszerét, hogy ezek a közelgő ünnepek alatt is biztosítva legyenek!

A gyógyszertári ügyletet LEHETŐLEG csak SÜRGŐS esetben vegyék igénybe!

Köszönjük az információkat a Csontos Patikának!    
 
Abony.hu


Olvasd tovább...
2018 december 10 hétfő - 16:44:05     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   Az önkéntes véradók évenkénti köszöntése Abony városban is hagyománnyá vált. Magyarországon 1988-tól ünneplik a véradókat, akik vérükkel életet mentenek. Minden véradó példája a szolidaritásnak, a segítőkészségnek, egymás tiszteletének. A véradók köszöntése különleges nap, tekinthetjük a felebaráti szeretet ünnepének, amely így az adventi időszakban, karácsony előtt nagyon is aktuális.

   A Magyar Vöröskereszt ceglédi szervezete és a Városunk Fejlődéséért Egyesület ebben az évben december 6. napjára szervezte az abonyi véradó ünnepséget. A megjelenteket Túriné Tóth Csilla a ceglédi szervezet területi vezetője köszöntötte. Az ünnepségen részt vettek a véradók, a ceglédi szervezet területi munkatársa, Tóthné Sváb Margit, Pető Zsolt Ceglédbercel Önkormányzat jegyzője. A köszöntés után a Somogyi Imre Általános Iskola ötödik osztályos tanulója Kecskeméti Hanga verset mondott, majd a véradás fontosságának és a véradók méltatására került sor.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepségről.


Olvasd tovább...
2018 december 10 hétfő - 13:31:29     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet

Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony 
óvodapedagógus
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű 2021.02.28. –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Tószegi út 58/a.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Az óvodapedagógusi feladatok ellátása a hatályos jogszabályok, a Helyi Nevelési Program és a munkaköri leírásnak megfelelően.


Olvasd tovább...
2018 december 10 hétfő - 08:59:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. december 15-én (szombaton)
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban
az ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket köszönjük!

Abony, 2018. december 10.                               dr. Nagy Péter s.k.
                                                                               jegyző
Abonyi Polgármesteri Hivatal 


Olvasd tovább...
2018 december 09 vasárnap - 18:28:30     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   Advent második vasárnapja előtti szombaton ünnepi műsorral egybekötött gyertyagyújtásra hívta Abony lakóit a Városunk Fejlődéséért Egyesület és az Abonyi Lajos Művelődési Ház. A Kossuth téren elhelyezett gyönyörű adventi koszorún a reményt jelképező második gyertyát Dr. Szabó Éva, Abony Város Díszpolgára gyújtotta meg.

   Gáll Károly református lelkész adventi gondolatait adta át a megjelenteknek, majd Varga Sándorné köszöntötte az egybegyűlteket. A Kultúra Háza színháztermében Egyházi Géza színész, énekes és Tóth Adrienn énekesnő klasszikus és adventi dalokkal örvendeztette meg a közönséget. A zongorakíséretet Fazekas Zsuzsanna biztosította. Az est végéhez közeledve Király Borbála tanárnő vezényletével fellépett a Somogyi iskola kiskórusa és kíséretük is. A fináléban a két előadóművész is csatlakozott a gyerekek karácsonyi öröménekléséhez.
 
A harmadik adventi gyertyagyújtáshoz kapcsolódó programokra 2018. december 15-én, 16:30-kor várnak mindenkit a Főtéren. 
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2018 december 07 péntek - 15:48:06     Sporthírek      Hozzászólás0

   2018. december 2-án a POWER Karate Sportegyesület részt vett az Újbuda Karate Kupán, Budapesten. Szép számmal képviseltettük magunkat, újult erővel csaptunk bele a versenyzésbe, ugyanis a versenyzők többségének ez volt élete első versenye.

   Így elmondhatjuk, hogy egy teljesen megújult versenyző gárdával vágunk neki a jövő évi versenyszezonnak. Mindenki pozitívan zárta a versenyt, mind az edzők, mind a gyerekek és szüleik meg voltak elégedve az eredményekkel. Remek alkalom volt a tapasztalatszerzésre, megkoronázva szép helyezésekkel. Összesen 16 indulónkból mind a 16 versenyző dobogós helyezést ért el. Küzdelem kategóriában indultak különböző korosztályban és súlycsoportban. Három fő 1. helyezett, 6 fő 2. helyezett és 7 fő 3. helyezett lett - számolt be lapunknak Pallérné Krupincza Renáta.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 december 07 péntek - 07:48:29     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0
MTI

   Az új vasúti menetrend vasárnap lép életbe, a MÁV-START 2018/2019-es menetrendje igazodik az utazási szokásokhoz, az utasforgalmi igényekhez - közölte a MÁV Zrt.

   A tájékoztatás szerint az új menetrendben Dunakeszi állomáson több gyorsított vonat áll meg, Budapest és Győr között több új járat közlekedik, IC minőségű kocsik járnak Pápa és Budapest között. A Szentgotthárd-Budapest, illetve Sopron-Budapest viszonylatban különválik a reggelenként közlekedő Savaria-Scarbantia InterCity, önálló vonatokként közlekednek Szentgotthárdról és Sopronból.

   A pénteki megnövekedett utazási igények miatt két új vonat közlekedik Budapest Keleti pályaudvar-Győr között, amelyek a Keletiből 12:53 és 14:53-kor indulnak a hét utolsó munkanapján. A Debrecen-Nyírábrány, Debrecen-Nagykereki, Debrecen-Tiszalök és a Debrecen-Füzesabony vonalakon korszerű, akadálymentes Desiro motorvonatokkal is rendszeresen utazhatnak a térségben élők és a turisták. A Budapest-Százhalombatta-Pusztaszabolcs-Dunaújváros és a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely vonalakon a pályafelújítások miatt az év nagy részében vágányzári menetrend lesz érvényben, egyes szakaszokon pótlóbuszos átszállásokra is számítaniuk kell az utasoknak. Ezekről év közben rendszeresen tájékoztatni fogja az utasokat a vasúttársaság.

   Bővül a nemzetközi összeköttetés a Kolozsvár-Budapest-Bécs, a Budapest-Berlin és a Budapest-Krakkó útvonalakon, újraindul a kishatárforgalom Pécs-Magyarbóly és Pélmonostor között.


Olvasd tovább...
2018 december 06 csütörtök - 17:53:22     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Egy nappal ezelőtt örömteli és megtisztelő kötelezettségnek tett eleget a városvezetés, amikor egy újabb szépkorú polgárt köszönthetett városunkban. Maxin Gizella 2018. december 05-én töltötte be 90. életévét.

   A jeles alkalomból Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg otthonában a szépkorú hölgyet, hogy az önkormányzat és a lakosság nevében felköszöntsék, és a jókívánságokat közvetítsék.

   Természetesen ezúttal sem érkeztek üres kézzel a köszöntők, az ünnepeltnek egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek, és átadták számára a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Gizi nénit, és további jó egészséget, boldogságot kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 december 06 csütörtök - 16:16:14     Sporthírek      Hozzászólás0

   Nagy izgalommal és felspannolt állapotban vártuk a szezon utolsó, Dabas KS VSE U23 csapata elleni hazai mérkőzést, 2018. december 1-jén.

Bajnoki pontjainkat mindenképp növelni szerettük volna az eddig 4 pontot szerző Dabas ellen, a múlt heti Dunaújvárosban elszenvedett újabb 2 gólos vereség (29:31) után - számolt be lapunknak Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője, majd hozzátette:

   A mérkőzést magabiztosan kezdtük, álomszerűen folytattuk. Lendületes, tudatos játékkal kézilabdázva már-már tetemes előnyre tettünk szert a félidő végére. 20:12-ről vártuk a folytatást. Dabasiak a mérkőzést abszolút nem adták fel és igyekeztek ledolgozni hátrányukat. Jól kezdték a félidőt, majd egy fokozattal feljebb kapcsoltak és még jobban folytatták. Szinte megbénították játékosainkat támadásban. 0:3 és 0:5 szériát produkálva a 41. percre ki is egyenlítettek. Szükség is volt Dengi Zoltán időkérésére, mely pozitívan sült el. 4:0 szériát hozva ismét meglógtunk ellenfelünktől. A dabasi fiatalok minden erőt megmozgattak a pontszerzésért. Ezzel és az elkövetett hibáinkkal is "izgalmassá" tettük a mérkőzést a hazai publikumnak, de a rutin diadalmaskodott felettük és végül 33:31-re megnyertük a mérkőzést. Nagyon fontos 2 pontot szereztünk az utolsó fordulóban megrendezendő Szolnok elleni rangadó előtt.

A képekre kattintva fotógaléria nyílik a mérkőzés legjobb pillanataiból!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 421 422 423
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények