Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 február 14 csütörtök - 07:19:47     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
MTI

   A Mohácsi Járásbíróság két év tíz hónap börtönre ítélt egy abonyi férfit, aki huszonnyolc migránst próbált meg Magyarországból Ausztriába csempészni - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

   A közlemény szerint a férfit vagyoni haszonszerzés érdekében, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészésben találta bűnösnek kedden az első fokon eljáró bíróság. A vádlott tavaly november 20-án a fővárosban egy gépkocsit bérelt azért, hogy az eddig ismeretlen társai által Magyarország déli határszakaszán átcsempészett migránsokat továbbszállítsa Ausztriába. A vádlott november 22-én éjjel érkezett a déli határszakasz közelébe a gépkocsival, ahol az ott várakozó huszonnyolc migránst felvette, és az osztrák határ felé indult velük.

   Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a sofőr az M6-os autópályán tartott ellenőrzésen bukott le. A bíróság a szabadságvesztés tartamába beszámította az előzetes fogvatartásban töltött időt. A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyész azért fellebbezett, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a férfi bűnszervezetben követte el a bűncselekményt, és emiatt hosszabb szabadságvesztést szabjon ki. Így a határozat nem jogerős.


Olvasd tovább...
2019 február 12 kedd - 14:37:28     Városi rendezvények      Hozzászólás0

    
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2019 február 12 kedd - 14:17:19     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. kreatív műhelyében újabb kézműves termékek készültek, melyeket az abonyi piaccsarnokban lehet megtekinteni és megvásárolni.
 
   Az egyedi készítésű tárgyak nagyszerű ajándékként szolgálhatnak a közelgő Valentin napra és nőnapra, de már a húsvéti ünnepekre és anyák napjára is gondoltak: dekorációkkal, meglepetésötletekkel várják az érdeklődőket és vásárlókat minden hétköznap délelőtt az abonyi piac épületében - tájékoztatott Molnár Gábor városi főkertész.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 február 12 kedd - 13:28:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   2019. február 10-én, Tokodon a serdülő női minősítő versenyen Terék Gerda, az Abonyi Birkózó Club versenyzője 46 kg-ban I. helyen végzett.

   Gerda ezzel a győzelmével a korosztályos válogatottal az Athénban megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen képviselheti hazánkat - számolt be lapunknak Lőrinczy Attila vezetőedző. 

Gratulálunk!


Olvasd tovább...
2019 február 12 kedd - 12:45:06     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

2018 őszén három nyertes pályázat fizikai kivitelezése kezdődött meg Abonyban,

1.) az „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén”,
2.) a „Külterületi helyi közutak fejlesztése”,
3.) és az ”Energetikai korszerűsítés, felújítás és eszközbeszerzés az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában”

mely projektek megvalósítása jelenleg is tart.

Az alábbiakban a fenti pályázatok jelenlegi státuszát ismertetjük a Tisztelt Lakossággal.


Olvasd tovább...
2019 február 11 hétfő - 14:04:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2019. február 11-17. között) a BENU Gyógyszertár az ügyeletes.

   Ügyeleti feladatait hétköznap 18.00-22.00 óráig, szombaton 12.00-22.00 óráig, vasárnap 08.00-22.00 óráig látja el.

Köszönjük a tájékoztatást a Csontos Patika dolgozóinak!


Olvasd tovább...
2019 február 11 hétfő - 12:46:46     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2019. február 21. napján, 2019. február 28. napján, 2019. március 7. napján, 2019. március 14. napján,  2019. március 21. napján és 2019. március 28. napján 10:00 – 14:00 óráig, Abonyban a Művelődési Ház udvarán (2740 Abony, Kálvin u. 1.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban:

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ügyfélfogadás dátuma és időtartama a kedvezőtlen időjárásra tekintettel változhat!

Személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés   
• személyazonosító igazolvány (eSZIG) ügyintézés;
• útlevél ügyintézés;
• vezetői engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés;
• elveszett, eltulajdonított személyi okmányok pótlása, megrongálódott személyi okmányok cseréje;
• parkolási igazolvány ügyintézés (kérelmek átvétele);
• lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés; 
• NEK adatlap (regisztráció);


Olvasd tovább...
2019 február 11 hétfő - 07:11:37     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet
Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony 
óvodapedagógus
munkakör betöltésére.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű Tartós távollévő helyettesítésére, előre láthatóan –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Tószegi út 58/a.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Az óvodapedagógusi feladatok ellátása a hatályos jogszabályok, a Helyi Nevelési Program és a munkaköri leírásnak megfelelően.


Olvasd tovább...
2019 február 11 hétfő - 07:06:16     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Tűz keletkezett egy lakóház húsz négyzetméteres melléképületében az abonyi Bajcsy-Zsilinszky utcában 2019. február 10-én, dél körül.

   A lángok a főépületet nem érték el. A ceglédi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd megszüntették a tüzet. Mivel az eset során a lángok a tetőszerkezetre is továbbterjedtek, az egységek megbontották azt - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Képek a fotóra kattintva.


Olvasd tovább...
2019 február 10 vasárnap - 07:07:30     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2019. február 14-én (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester
 


Olvasd tovább...
2019 február 07 csütörtök - 12:48:52     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Vasút út 2. I/1. szám alatti 86 m2 alapterületű 2 és fél szoba, konyha, előszoba, kamra, fürdőszoba, WC helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

A pályázati kiírás átvehető: 2019. február 08-tól 2019. március 25. 1200 óráig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).   

A pályázat benyújtásának időpontja: 2019. március 25. 1700 óráig.

A bérleti díj: bruttó 45.150,- Ft/hó


Olvasd tovább...
2019 február 07 csütörtök - 12:29:01     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrsén indult eljárás lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 17 éves kalocsai fiú ellen.

   A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. november 14 és november 16. között egy Abony, Lóherés dűlőben lévő lakatlan tanyaingatlanba tört be, ahonnan gázpalackot, az udvarról pedig fémhulladékot lopott el.

   A gyanú szerint a fiú 2019. január 15-én napközben egy abonyi családi házba is betört, ahonnan a bejárati ajtó befeszítését követően műszaki cikkeket lopott el.A helyi körzeti megbízott adatgyűjtést követően azonosította a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, akit elfogása után, 2019. február 6-án hallgattak ki gyanúsítottként a betörésekkel összefüggésben.

   A gyanúsított ellen a további eljárást, szabadlábon hagyása mellett, a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 428 429 430
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények