Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 január 16 kedd - 10:05:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpg2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
 
A munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat, mert megszűnt a munkáltatói adómegállapítás. A NAV számukra is összeállítja a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet. Ehhez semmilyen kérelmet nem kell benyújtani.  A tervezet, akár az adózó közreműködése nélkül is – ha nincs szükség kiegészítésre, javításra – 2018. május 22-én érvényes személyijövedelemadó-bevallássá válik. Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2018. március 15-től az Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában elérhetővé teszi. 
 


Olvasd tovább...
2018 január 16 kedd - 09:41:34     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpgFelborult egy személyautó a 40-es főúton, Cegléd és Abony között. Az első hírek szerint egy sérültje van a balesetnek, őt a műszaki mentést végző ceglédi hivatásos tűzoltók segítették ki a gépkocsiból, majd a mentők kórházba vitték. A tűzoltók a kerekeire állították a sérült járművet.

A tetejére borult egy kisbusz a 4-es főúton, Abony közelében. A járműben hárman utaztak, az első hírek szerint ők nem sérültek meg. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az érintett útszakaszt a munkálatok idejére félpályán lezárták - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Az Útinform tájékoztatása szerint a 4-es főúton Abony térségében a 87-es km-nél egy személyautó és egy kamion karambolozott. Irányonként váltakozva halad a forgalom.

Vezessenek óvatosan, körültekintően, figyeljenek a megváltozott út- és látási viszonyokra!

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


2018 január 16 kedd - 09:28:09     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány cm hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 cm körüli mennyiség is hullhat. A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet. Kedd délutánig leginkább az Alföld déli részén, estétől az északi tájakon számíthatunk ónos csapadékra, de éjszaka esetleg az Alpokalján is lehet kis mennyiségű ónos eső. Országosan a gyorsforgalmú utak, valamint a fő-és mellékutak váltakozva havasak vagy sónedvesek. Pest megye útjain elfordulhatnak havas, csúszós útszakaszok.

A Magyar Közút Nonprofit ZRt. Pest Megyei Igazgatósága az északi mérnökség területén több kombinált géppel végzi a preventív szórást, vagy elhárítást. Ennek ellenére a megváltozott útviszonyok miatt lassulás várható a közlekedésben, illetve esetenként forgalomkorlátozásokra lehet számítani.


Olvasd tovább...
2018 január 16 kedd - 09:02:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csotores_abony_abonyi_2018.jpgTisztelt Felhasználóink!
 
Értesítjük Önöket, hogy a Degré u. 1. sz. előtt csőtörés történt, ezért a javítási munkák ideje alatt - előreláthatólag 9.00 és 13.00 óra között - átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a következő utcákban:
 
Széchenyi utca,
Eötvös utca,
Dózsa Gy. utca,
Degré utca,
Nagykőrösi út a Bocskai és Dózsa Gy. utca közötti szakaszán.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 
Abony, 2018. 01. 16.

DAKÖV KFT.
Abonyi Üzemigazgatóság
2018 január 15 hétfő - 11:02:27     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy ezen a héten (2018. január 15-21. között) a Rozsnyai Mátyás Gyógyszertár az ügyeletes.

Ügyeleti feladatait hétköznap 17:30-22:00 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.

Abony.hu2018 január 15 hétfő - 10:39:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

kemenysepro_valtozas_abony_abonyi_2018.jpgJanuártól a családi házban élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat.

A jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek. A változás az, hogy januártól a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül „előre fixálhatják” a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

Az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is, a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként. A téma részleteit itt olvashatja.


Olvasd tovább...
2018 január 15 hétfő - 10:03:56     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Ceglédi Tankerületi Központ Kinizsi Pál Gimnázium a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet
Ceglédi Tankerületi Központ Kinizsi Pál Gimnázium 
Matematika- informatika szakos tanár
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű 2018.06.29 –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 18.


Olvasd tovább...
2018 január 15 hétfő - 09:43:46     Városi rendezvények      Hozzászólás0

kultura_haza_januari-februar_musorajanlo_abony_abonyi_2018.png jancsovicsne_bakosi_maria_szep_magyar_hazam_festmeny_kiallitas_abony_abonyi_2018.jpg kultura_haza_budai_babszinhaz_farsang_abony_abonyi_2018.png 65_eves_bihari_janos_zeneiskola_jubileumi_hangverseny_abony_abonyi_2018.jpg 
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 január 15 hétfő - 09:31:04     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_abony_2018.jpgÖt érmet nyertek az Abonyi BC fiatal versenyzői az idei év első meghívásos Diák II. kötött és gyermek szabadfogású versenyén. A versenyt 2018. január 13-án, Nyársapáton 115 induló részvételével rendezték meg.
 
Eredmények:
Diák II. korcsoport (10-11 évesek):
29 kg Donkó Lehel I. hely
26 kg Földi Krisztián II. hely
46 kg Flammer Benedek II. hely
46 kg Farkas Botond III. hely

Gyermek I. korcsoport (8-9 évesek):
46 kg Baksa Bálint II. hely

Gratulálunk!

2018 január 14 vasárnap - 10:06:53     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

mentoauto_szemelyauto_karambol_abonynal_2018.jpgÖsszeütközött egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó és egy személyautó vasárnap reggel Abony külterületén, a 40-es főúton, amelyet lezártak a helyszínelés idejére - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Az első információk alapján a mentőautó nem szállított beteget, a személygépkocsi vezetője megsérült - olvasható a közleményben. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, a forgalmat Abonyon és Cegléden keresztül a 4-es főútra terelték. A helyszínelés és a műszaki mentés 10 óra 25 perckor befejeződött, a teljes útlezárást feloldották. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

MTI
MTI Fotó: Donka Ferenc
 
2018 január 13 szombat - 10:02:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

1983_ngercsk_negercsok_abony_abonyi_2018.jpgA mai napig lehet kapni, és bár nem örvend olyan népszerűségnek, mint három évtizede, sokunkban idéz fel kellemes emlékeket a négercsók.

A nyolcvanas években indult hódító útjára az Abonyi Újvilág MGTSZ desszertje. Akkoriban úgy hirdették, hogy hűtés nélkül eltartható akár 45 napig is, de kevés háztartásban érte meg a másfél hónapot. Többnyire, ahogy megvettük a közértben, már útközben elfogyott a fele. Az átlátszó műanyag csomagolás hat darab finomságot rejtett, és amint felpattant a fedele, már faltuk is. Több ízben – málnás, kókuszos, citromos, epres és vaníliás – változatban is árulták. Hogy épp melyiket lehet beszerezni, soha nem tudtuk előre, mert jellemzően csak 2-3 fajta volt a boltban. Ez azonban nem szegte kedvünket, mert valójában az ízek között minimális eltérés volt.


Olvasd tovább...
2018 január 12 péntek - 12:11:36     Hivatali hírek      Hozzászólás0

szepkoru_koszontese_klinko_sandor_90_eves_abony_abonyi_2018.jpgKlinkó Sándor 2018. január 1-jén ünnepelte 90. születésnapját Abonyban. A jeles alkalomból a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte a szépkorút. Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnökének jókívánságait tartalmazó emléklapot, továbbá egy tortával és egy üveg borral kedveskedtek neki.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Sanyi bácsit és további jó egészséget kívánunk neki családja körében!

Darányi ErikaOldal:  1 2 3 ... 361 362 363
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények