Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 május 25 péntek - 07:38:55     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

zebra_baleset_illustration_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. május 25-én 6 óra 35 perc körül egy 59 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Abony, lakott területén a Kossuth Lajos téren (40-es számú út) Szolnok felől Cegléd irányába.

   Haladása során a Kossuth Lajos tér és az Újszászi út kereszteződéséhez érve elütötte a neki jobbról érkező gyalogost. A baleset során a gyalogos férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Korábban írtuk:
Előzetes információink szerint 2018. május 25-én, 7 óra körüli időben egy középkorú férfit gázoltak el Abony belterületén, a 40-es főút egyik gyalogátkelőhelyén.

   Az eddigi ismeretek alapján a férfi át akart szaladni a Kossuth cukrászda előtti zebrán, de egy szabályosan közlekedő személyautó a pillanatok alatt a gyalogátkelőhelyen termő gyalogost nem észlelte időben. A mentők a férfit súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!
 
Abony.hu

A fotó illusztráció!
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás

2018 május 25 péntek - 06:42:34     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Liget utcában csőtörés történt egy nyomócsőben.

   A Daköv Kft. Abonyi Üzemigazgatóságának szakemberei a tegnapi napon már megkezdték a probléma elhárítását. A teljeskörű javítási munkákat (a talajvízszint csökkentéséhez áramra van szükség) várhatóan hétfőn (2018.05.28.) tudják elvégezni. Ezen a napon átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Liget utcában és környékén.

   A balesetek elkerülése érdekében 2018. május 25-én, előreláthatólag 10:00 órától visszavonásig ideiglenes forgalomkorlátozásra kerül sor a Liget utcában az alábbiak szerint:

A Vörösmarty utca felől nem lehet behajtani a Liget utcába, csak az Abonyi Lajos utca felől. Az utca elejére zsákutca táblát helyezünk ki.

A hiba elhárítása várhatóan 1 hétig is eltarthat, de bízunk benne, hogy a szakemberek a jövő hét elején el tudják végezni a szükséges javítási munkákat.

Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Abony, 2018. május 25.

Abony Város Önkormányzata


2018 május 24 csütörtök - 20:15:18     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   A település apraja-nagyja kikapcsolódhatott Abonyban, a Kossuth téren 2018. május 19-én. A hagyományosan, minden évben megrendezendő Pünkösdölőn a gyerekek és a felnőttek is találtak kedvükre való programot.

   Kora délután még esővel fenyegetett az időjárás, előkerültek az esernyők is, de amilyen lelkesen és vidáman jöttek egymás után a fellépők, a úgy szálltak tovább a sötét felhők.

   Előbb a bábelőadás kötötte le a legkisebbek figyelmét, majd a Művelődési Házban működő csoportok mutatkoztak be legújabb produkciójukkal, így a Bihari Színkör, a Dalma Dance Club, a Parázs Táncszínház és a zumbások. Sztojka Frank hip-hop táncos bemutatója után a kicsiny balettosok nyűgözték le a közönséget. A gólyalábas betyárok igazán nagy látványt nyújtottak a főtéren. Ezt követően sztárvendégek sora következett: Oláh Gergő, Vastag Csaba, Mayfly, DJ Szatmári és Jucus szórakoztatta a nagyérdeműt. A legkitartóbbak diszkóval zárhatták az estét. A rendezvényre kilátogatók nem maradtak se éhesek, se szomjasak, egész nap kézműves- és kirakodóvásár, büfé várta a vásárlókat.

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

KLIKK a képre a fotógalériáért!


2018 május 24 csütörtök - 18:26:53     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

  Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Volánbusz Zrt. a beérkezett utasészrevételek alapján 2018. június 16-tól módosítja az 535 jelű, Cegléd-Abony autóbuszvonal menetrendjét az alábbiak szerint:

- A minimális kihasználtságra való tekintettel az Abony, Kossuth térről 4:20 órakor Abony, vasútállomásra közlekedő járat megszűnik.

- Az iskolai előadási napokon az Abony, Kossuth térről 5:40 órakor Abony, vasútállomásra közlekedő járat helyett a munkanapokon 5:10 órakor Ceglédről induló járat meghosszabbított útvonalon a vasútállomásig közlekedik, így 5 perccel korábbi eljutást biztosít a vasútállomásra.

- A Ceglédről 20:20 órakor, ill. munkanapokon 22:30 órakor induló járatok meghosszabbított útvonalon, szintén Abony vasútállomásig közlekednek.

- A fenti módosítás miatt az Abony, Kossuth térről munkanapokon 20:55 órakor induló járat a vasútállomástól indul és 5 perccel később közlekedik a Kossuth tértől Ceglédig.

Az 535 Cegléd-Abony autóbuszvonal 2018. június 16-ától érvényes tervezett menetrendje:

Letölthető mellékletek:

Fotó: hiveminer.com


2018 május 24 csütörtök - 17:56:05     Intézményi hírek      Hozzászólás0

abonyi_kinizsi_pal_gimnazium_ballagas_abonyban_abony_abony_4.jpg   2018. május 04-én elballagtak az abonyi Kinizsi Pál Gimnáziumból Zámbori Anett tanárnő végzős osztályának tanulói.

   Az ünnepségen kimagasló tanulmányi eredményéért Kinizsi Emlékplakettet vehetett át Al-Taji Petra és Mucza Márta Antónia.

Az alábbiakban Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónő ballagási beszédéből közlünk részleteket:

   Kedves búcsúzó diákok! Benneteket ünneplünk ma. Az iskolát virágok borítják, szép idézetet írtunk a táblákra, melyre talán majd emlékeztek sokáig. Tarisznyát készítettünk, mellyel jelképesen a hosszú útra bocsátunk titeket, kívánjuk, hogy jól boldoguljatok felnőttéletetek során. Az ünneplés során kicsit visszaemlékszünk a korábbi évekre, az iskolában töltött eseményekre, a sok-sok dolgozatra, beszámolókra, versenyekre.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 24 csütörtök - 12:05:04     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0
"Tudatosan hergelem magam a kapuban"

   Nagy Gergely márciusban, a Honvéd elleni győztes meccsen került be a Vasas kapujába és azóta kirobbanthatatlan onnan. A 23 éves kapus hétről-hétre jó teljesítményt nyújt és fontos pontokat hoz a kiesés ellen menekülő csapatának.

   Nagy eddig háromszor küzdötte vissza magát a kezdőbe, de most van élete formájában, viszont csak akkor lesz elégedett a teljesítményével, ha a Vasas bennmarad. Szereti védeni a 11-eseket, jobban fekszik neki Lanzafame stílusa, mint Eppelé - írja a csakfoci.hu. Interjú.

Amióta visszakerültél a kapuba, fontos pontokat hoztál a Vasasnak, legutóbb a Fradi ellen pedig rengeteg bravúrt bemutattál. Sokak szerint életed formájában vagy. Egyetértesz ezzel?

– Részben egyetértek, hiszen most már lehoztam kilenc meccset zsinórban és nem ment rosszul a védés. Az elmúlt három évben már sok mindent átéltem itt a Vasasnál. Háromszor is kikerültem a kapuból, de aztán mindig visszaküzdöttem magam. Korábban rosszul reagáltam rá, ha elveszítettem a helyem a csapatban, megsértődtem, nem kezeltem túl jól a helyzetet. Ilyenkor nem szabad az edző és a játékosok felé kimutatni az érzéseimet, az én személyes problémám nem érdekli őket, nem én vagyok ugyanis fontos, hanem a csapat. Tanultam ezekből a hibákból, így most csak az foglalkoztatott, hogy újra védhessek, ezért is tudok jobb teljesítményt nyújtani.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 24 csütörtök - 11:43:34     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

abonyi_polgarmesteri_hivatal_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpgTisztelettel meghívom a 2018. május 31-én  (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

 
Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunk főoldalán.


2018 május 23 szerda - 13:31:23     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Közeledik a tanév vége. Íme a helyi általános iskolák ballagásainak időpontjai:


Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola: 2018. június 15. (péntek) 09:00 óra (egyben tanévzáró ünnepély)


Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: 2018. június 16. (szombat) 09:00 óra


Somogyi Imre Általános Iskola: 2018. június 16. (szombat) 10:00 óra


Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás
 
2018 május 23 szerda - 11:59:27     Városi rendezvények      Hozzászólás0

    
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 május 23 szerda - 11:25:05     Intézményi hírek      Hozzászólás0


Nagyításért KLIKK a képre! Fotó: Fotocenter Stúdió
2018 május 23 szerda - 09:28:09     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_felnott_ferfi_csapat_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Május 13-a sokaknak emlékezetes nap lesz. Ezen a napon rendezték a Pest Megyei Bajnokság elődöntő visszavágóját a Váci KSE II. otthonában.

   Nagy izgalmak előzték meg ezt a mérkőzést, hiszen hazai pályán 29:29-es döntetlent értünk el a Váccal szemben. Így a visszavágón kellett eldőlnie a Final24 részvételnek. Ehhez mérten a legnagyobb sportszerűség mellett igen feszült hangulat uralkodott a váci csarnokban. Mindkét csapat igyekezett a hibákat kizárni a játékból, de a tét mellett talán pont ez eredményezte az amatőr hibákat.  Ezért nem is a kézilabda szépségeit mutatták meg a csapatok, de így is egy igen csak kiélezett és izgalmas mérkőzést hozott a visszavágó.

   A mérkőzést jól kezdtük és negyed óra kiváló játékkal 4 gólos előnyre tettünk szert (2:6). Ezt nem hagyhatta szó nélkül a hazaiak mestere és időt is kért. Ezzel megtörte lendületünket és felrázta az övéit, hiszen a mérkőzést megfordították 8:6-ra. A második negyedórában hibáinkból is élve a Vác még tudott az előnyén növelni. Csapatunk időkérést követően megrázta magát és ki is egyenlített 12:12-re, melyre a Vác még 2 góllal tudott reagálni a félidőre. (14:12)

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 23 szerda - 09:01:27     Városi rendezvények      Hozzászólás0
IX. Közép-Tisza Vidéki Veterán Jármű Találkozó és Túra - 2018. június 01-02-03.

veteranjarmu_talalkozo_turaallomas_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Veterán Autós- Motoros Klub immár 16. éve koordinálja vonzáskörzetében a veterán autós- motoros társadalom életét.

   Kiállításokat, találkozókat szerveznek, közösségi megmozdulásokon vesznek részt. Számtalan helyre hívják tagjaikat, hogy a gyönyörű, veterán-korú járműveikkel színesítsék, emeljék az adott program színvonalát. Legközelebbi saját rendezvényük a június első hétvégéjére tervezett, kilencedik Közép-Tisza Vidéki Veterán Jármű Találkozó és Túra.

   A háromnapos találkozón résztvevő, Magyarország számos településéről 40-50 veterán járművel érkező túrázóknagy része a gyönyörű Bicskás Székely Fogadó és étteremvendégeként fogják ezt a júniusi hétvégét várhatóan felejthetetlen élményekkel gazdagodva eltölteni. Pénteken délután két órától érkeznek a résztvevők. Szabadprogram, majd a vendéglátók este hét órától cigányzenés vacsorával várják a túrázókat és a vendégeket. Este egy Holt-Tisza parti sétával, esetleg egy Szolnok városikiruccanással készülhetnek a másnapi Túrára.

Nagyításért KLIKK a plakátra!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 386 387 388
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 *****
*****
 *****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények