Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2020 március 19 csütörtök - 10:13:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Szülők/Nevelőszülők! Tisztelt Várandós Anyák!   

A koronavírus járvány közösségben terjed a leggyorsabban ezért mindannyiunk érdekében és védelmében az alábbiak betartását kérjük Önöktől az egészségügyi alapellátás keretében működő védőnők vonatkozásában:   

-          Törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások minimalizálására és a szakma szabályainak figyelembevétele mellett a távkonzultáció előtérbe helyezésére.   
-          A légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás és nehézlégzés) mutató gondozott és hozzátartozója (szülő, nevelőszülő) lehetőleg ne keresse fel személyesen a védőnői tanácsadót!   
-          A védőnők a lehető legtöbb gondozottat távkonzultáció (telefon, e-mail) keretein belül lássák el. 

Területi védőnői szolgálat e-mail elérhetősége: vedonok@abony.hu   
Területi védőnői szolgálat rendelőinek közvetlen telefon elérhetősége: 06 53 655 145 és    06 53 655 874   

Területi védőnői szolgálat mobiltelefon elérhetőségei:  

Védőnői körzetVédőnő neveVédőnő elérhetősége
I. számú védőnői körzetTamasi Boglárka+ 36 30 702 3985
II. számú védőnői körzetKovácsné Zsámba Emese+ 36 70 658 2948
III. számú védőnői körzetÁbel Sándor Lászlóné+ 36 70 658 2881
IV. számú védőnői körzetAngyal-Varga Melinda+ 36 70 658 2874
V. számú védőnői körzetEszlári Katalin+ 36 70 658 2946  -          Amennyiben a gondozott légúti tünetekkel (láz, köhögés, torokfájás), de nehézlégzés nélkül a tanácsadóba érkezik, akkor a védőnő jogosult utasítani arra, hogy térjen vissza otthonába és a védőnői ellátást távkonzultáció keretein belül folytassák, továbbá hívja fel az érintett figyelmét, hogy háziorvosával konzultáljon egészségi állapotával kapcsolatban. A védőnői ellátás távkonzultáció keretén belül folytatandó. 

-          A távkonzultáció jelen esetben telefonon vagy elektronikus csatornákon keresztül történő státuszfelvételt, tanácsadást jelent. 

-          Védőoltási kötelezettség esetén a mérések (súly, hossz, fej és mellkörfogat) a házi gyermekorvosi tanácsadáson történnek meg a kettős megjelenés elkerülése érdekében.  

-          A védőnői tanácsadó váróhelyiségében egyszerre, egy időben csak egy gondozott és egy hozzátartozója legyen jelen!   

-          Az egyedi esetekben- amennyiben elkerülhetetlen a személyes konzultáció – kizárólag előzetesen telefonon időpontot egyeztetve szükséges a tanácsadás megtartása az előírt óvintézkedések betartásával             

Kérem Önöket, hogy fokozottan vigyázzunk egymásra, a saját, valamint családunk, szomszédaink, ismerőseink és valamennyi társunk egészségére.   

Köszönöm az együttműködésüket. Továbbra is folyamatosan kísérjék figyelemmel Abony Város internetes oldalát, valamint a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalt.   

Abony, 2020. március 19.   

Pető Zsolt polgármester    
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények