Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2020 március 15 vasárnap - 18:05:38     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Közlemény 2020.03.15. 17.00. 

2020. március 16-tól tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben az iskolákban. 

Követve a 45/2020.(III.14.) Kormányrendeletben foglaltakat, valamint az operatív törzs által megfogalmazott irányelveket Abony Város Önkormányzata által fenntartott óvodák és bölcsődék 2020. március 16-án hétfőtől korlátozottan, ügyeleti rend alapján működnek. Az óvodai és bölcsődei ellátást azoknak a gyermekeknek biztosítjuk, akiknek szülei, családja munkavégzés miatt nem tudja megoldani a napközbeni felügyeletet. Az ellátás feltételeit korábbi közleményben részletesen ismertettük. 

A gyermekétkeztetésről 2020. március 16-tól átmeneti intézkedések szerint gondoskodik az önkormányzat. Az intézményvezetőkkel és a közétkeztetést biztosító szakemberekkel folytatott egyeztetés eredményeként március 16-tól minden igénylő gyermek számára biztosított az étkezés. Az igénylők számát a bölcsődék, óvodák, iskolák összesítették, az étel kiosztását a Polgármesteri Hivatal és az intézmények megszervezték. 

Az iskolák, óvodák, bölcsődék működésében bevezetett korlátozó intézkedések sok család életét megváltoztatják a következő hetekben, ezért mindenkitől együttműködést és a szabályok fegyelmezett betartását kérem! 

Kérem továbbá, hogy hiteles hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék folyamatos figyelemmel a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal (https://koronavirus.gov.hu) és az önkormányzat (mobiltelefonos Abony Applikáció, vagy www.abony.hu) közleményeit. 

Abony, 2020. március 15. 
 

Pető Zsolt polgármester
2020 március 15 vasárnap - 18:03:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása valamennyiünk közös feladata, ezért összefogással meg kell hoznunk olyan döntéseket is, melyek nehéznek tűnnek, de a lakosság egészségének megőrzése érdekében szükségesek. 

Tisztelettel kérem a vendéglátóhelyek tulajdonosait és működtetőit, hogy a vendégek és a dolgozók védelme érdekében, lehetőségeikhez mérten korlátozzák üzletük nyitvatartását, ezáltal járuljanak hozzá, hogy közösségünkben a vírus terjedése ne kapjon teret. 

A nyitvatartási időben is törekedjenek a vendégek és a dolgozók egészségének védelmére. Nagyon fontos, hogy a vendéglátóhelyeken elegendő számban és mennyiségben álljon rendelkezésre vírusölő hatású kéz-fertőtlenítőszer, mosogatószer, valamint tisztítószer és a szokásosnál nagyobb figyelmet fordítsanak a higiéniára. 

Bízom abban, hogy együttműködéssel, összefogással és bölcs döntésekkel megakadályozzuk a koronavírus-fertőzés terjedését.

Pető Zsolt polgármester
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények