Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2020 január 31 péntek - 09:37:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Mérföldkőhöz érkezett Abony önkormányzata, hiszen 2020.01.30-tól az Önkormányzati Tv-n keresztül élőben közvetítik a testületi üléseket, a várost érintő fontosabb eseményeket. 

Ezzel sokkal szélesebb érdeklődői kör számára teszi lehetővé a város, hogy naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a lakók, rálátással bírjanak az őket érintő kérdésekben. Az Önkormányzati Tv-n visszanézhetőek a testületi ülések, napirendi pontok, képviselői hozzászólások, városunkról készült anyagok, fontosabb eseményekről készült felvételek. 

Mindez kereshető formában. Ezáltal az önkormányzat lehetővé teszi, hogy a választópolgárok közelebb kerüljenek a képviselőikhez, az általuk végzett munkához.
2020 január 31 péntek - 09:06:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Abony Város
Polgármesterétől
H-2740 Abony, Kossuth tér 1.
JT/42-1/2020.

M e g h í v ó
Tisztelettel meghívom a

2020. február 10-én (hétfőn) du. 17.00 órakor

tartandó KÖZMEGHALLGATÁSRA.


A közmeghallgatás helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme


Abony, 2020. január 24.

Pető Zsolt polgármester

Meghívottak:
  • Képviselő-testület tagjai
  • Valamennyi bizottsági tag
  • dr. Gáspár Anita aljegyző
  • Polgármesteri Hivatal Osztályvezetői
  • Földi László országgyűlési képviselő
  • Város díszpolgárai, helyi társadalmi és civil szervezetek képviselői
  • Helyi intézményvezetők
  • Magdáné dr. Rostás Boglárka – a Ceglédi Járási Hivatal mb. vezetője
  • id. Raffai László –Roma Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke
  • Gáspár Csaba Abokom Közhasznú Nonprofit Kft. és Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények