Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 december 16 hétfő - 18:28:02     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Járdány Vanda települési képviselő, az adventi programok fő szervezője lapunknak adott interjújában elmondta, hogy nagyon boldog, hogy ilyen sokan részt vettek a meghirdetett programokon. Az adventi ünnepkör legkedveltebb rendezvénye kétségkívül a december 15-i program volt, ahol tűzijáték bemutatót és remek koncertet is láthatott a Triász együttestől Abony, és a környező települések lakói. 

A képviselő asszony elmondta, hogy maga is elcsodálkozott azon, hogy a környező településekről is mennyien érdeklődtek az abonyi programok iránt. Becslések szerint mintegy 1500 ember szórakozott önfeledten a rendezvényen múlt héten vasárnap, melyet NEM önkormányzati költségvetésből rendezett meg Abony városa, hanem a Városunk Fejlődéséért Egyesület támogatta a programsorozatot. Tette ezt úgy, hogy megkereste a helyi vállalkozásokat, akik első szóra, önzetlenül segítettek az álmok valóra váltásában. Mindazok, akik támogatták a rendezvénysorozatot, kitüntetett figyelemmel ajándékot is kaptak az ünnepi képviselő- testületi ülésen. Pető Zsolt polgármester szólította fel őket a színpadra, és köszönte meg ezzel is azt, hogy sikerült segítségükkel olyan rendezvényeket szervezni, mely az abonyiak ezreit mozgatták meg. 


Jó érzés volt abonyinak lenni ezeken a programokon, ahol az összefogás érzése feledhetetlen volt. Sokan már most is kérik, hogy legyen folytatás, és biztos, hogy a városvezetés, a Városunk Fejlődéséért Egyesület mindent meg is fog tenni annak érdekében, hogy minőségi nagy rendezvényekkel erősítse a helyi közösséget. Járdány Vanda települési képviselő facebook oldalán kifejtette, hogy szükség van arra, hogy az abonyi vállalkozásokat támogassák úgy a helyiek, hogy tőlük vásárolnak. Ha ez történik, akkor a helyi vállalkozások többet tudnak adakozni, több helyi iparűzési adót fizethetnek be a város kasszájába, melyet a városvezetés hasznos dolgokra, többek közt pályázatos fejlesztések önerejére fordíthat. Így fejlődhetnek a helyi vállalkozások, építkezhet a város, mindenki örömére. 

Járdány Vanda települési képviselő írta közösségi oldalán: „Ti vagytok azok, akik eldönthetik, hogy az elköltendő kis pénzeteket elviszitek-e egy másik városba, idegen kereskedőket, multikat támogattok vagy pedig itt vásároltok Abonyban. Ha itt vesztek egy doboz szaloncukrot a helyi kiskereskedőtől akkor a kereskedő tud majd beadni a közösbe és lesz jégpálya. Fizeti a helyi iparűzési adót, amiből lesz fényfüzér a karácsonyfára. Akkor végül is kin múlik, hogy jövőre is legyen Főtéri forgatag? Rajtatok! A köszönet ne egy elharapott szó legyen, hanem becsüljük meg a vállalkozóinkat, őstermelőinket! Együnk abonyi éttermekben, vásároljunk abonyi boltokban, van nekünk cukrászdánk, pékségünk, hentesünk, ruhásunk, legjobb az abonyi sajt és túró! Itt vannak a legjobb fodrászok, kozmetikusok, kézművesek és szakácsok, zenészek és autószerelők! Ha két kereskedő ugyanazt a terméket árulja a piacon, válasszuk azt amelyik Abonyba adózik! Vigyük jó hírüket az országban, becsüljük meg a hétköznapok alatt is őket! Így mindenki csak jól jár, de legfőképpen Abony, a város.” 


A Városunk Fejlődéséért Egyesület kérésére az alábbi vállalkozók adakoztak, akik nélkülük nem valósulhatott volna meg a nagyszabású adventi programsorozat:

Ferrobau Bt., Lilaakác Étterem és Panzió, Tükör-Gép Kft., Pezal & Sirl termékek forgalmazója, Gedi Press, Haj-Sza Stúdió, Mészáros Vendéglő, Bene Lajos - Agro-Way Kft., Lőrinczy Mihály EV., SGN Steel Kft., Komáromi gép, Ma-Bau Kft, Varga Attila EV.,Rozsdás Kft, Esperanza shop, Kelemen Béla - Cső-2000 Kft, PRÍMAENERGIA, Raffai László (Guszti) 


A jégpálya, és az adventi rendezvények fő szervezője a Városunk Fejlődéséért Egyesület három tevékeny, tettre kész aktivistája, Járdány Vanda és Czagány Zsolt települési képviselők, valamint Izsó Balázs a Városfejlesztési Bizottság elnökhelyettese. Abony Város lakossága nevében is köszönjük munkájukat! 


Lőrinczy Veronika
2019 december 16 hétfő - 13:46:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfeleink! Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésben biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III.27.) Korm. rendelet 13-15. §-aiban foglaltakat, a 151/2019. (IX.26.) számú határozatával 2019. december 23. napjától 2020. január 3. napjáig IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el az Abonyi Polgármesteri Hivatalban. 

Az igazgatási szünet előtti utolsó ügyfélfogadási nap: 2019. december 20. (péntek) 8.00 - 12.00 óráig.
Az igazgatási szünet utáni első ügyfélfogadási nap: 2020. január 6. (hétfő) 13.00 - 18.00 óráig.

Szíves megértésüket előre is köszönjük.


dr. Gáspár Anita aljegyző
2019 december 16 hétfő - 09:36:57     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a városi rendezvényterv összeállításához a városban működő intézmények, társadalmi, civil, sport és kulturális szervezetek, valamint a város polgárai javaslatokat nyújthatnak be.
 
A javaslatok leadhatók személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Titkárságán, vagy elektronikusan az abony@abony.hu e-mail címen.
 
A javaslatok leadásának határideje: 2020. január 6. 16:00 óra.
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények