Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 április 08 hétfő - 16:03:17     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Örömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város Önkormányzata támogató döntésről kapott értesítést a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programban való részvételre benyújtott kérelmére, mely kültéri sportpark megépítését teszi lehetővé településünkön.

   Jelenleg az egyeztetések és tárgyalások vannak folyamatban. Hamarosan részletes tájékoztató lesz olvasható honlapunkon!

Abony Város Önkormányzata

Szerző: Darányi Erika
A fotó illusztráció! Forrás: kormany.hu


Olvasd tovább...
2019 április 08 hétfő - 15:51:42     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Az önkormányzat megbízásából az Abokom Közhasznú Nonprofit Kft. 2019. április 10-én megkezdi a Kálvin János utca 10. szám alatt található Egészségmegőrző Központ (volt Sívó-kúria) udvarának rendezését, ún. kőszórás (keszegi köves) technológiával való javítását.

A munkálatok várhatóan két napot vesznek igénybe, 2019. április 10-11. között zajlanak.

   A területrendezés szakszerű elvégzésének okán a fenti két napon a parkolás nem lehetséges az Egészségmegőrző Központ udvarában.

   Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a munkálatok zavartalan lefolytatása érdekében a Kálvin utcát és a környező utcákat szíveskedjenek parkolás céljára igénybe venni.   

Megértésüket köszönjük!

Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2019 április 08 hétfő - 15:41:05     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   A napokban megkezdődik Abonyban a Dembinszky, a Bartók Béla és a Mária Terézia utcák kőszórásos (ún. keszegi köves) technológiával történő felújítása a Képviselő-testület tavaly novemberi döntése értelmében. Az elmúlt fél évben több mint 30 utcát újítottak fel a településünkön ugyanezen technológiával.

   A javítási munkák - melyeket az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft. végez részleges forgalomkorlátozás mellett - várhatóan 2019. április 30-ig befejeződnek.

   Kérjük az érintett lakosok szíves megértését és türelmét a felújítási munkálatok befejezéséig!

Abony Város Önkormányzata

Korábbi fotó!


Olvasd tovább...
2019 április 08 hétfő - 13:27:45     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Ceglédi Tankerületi Központ Somogyi Imre Általános Iskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Ceglédi Tankerületi Központ Somogyi Imre Általános Iskola matematika-bármilyen szakos tanár munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű előreláthatólag 2020.06.30 –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Szelei út 1.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Matematika tantárgy oktatása.


Olvasd tovább...
2019 április 08 hétfő - 13:18:56     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csontos_patika_ugyeletes_abony_abony.hu_2017.jpg   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2019. április 08-14. között ) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.   

Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig. 
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.   

Köszönjük az információt a Csontos Patikának!


Olvasd tovább...
2019 április 08 hétfő - 12:19:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Idén már ötödik éve, hogy a város senior korú labdarúgói tavaszi, őszi szezonban rendezett kispályás bajnokságban küzdenek az ízületeikkel és egymással.

   A játékosokat nem csak a foci tartja össze, hanem hosszú évekre, évtizedekre visszanyúló barátság is. Ennek köszönhető, hogy ha kell akkor hívó szóra jönnek és segítik egymást vagy akár a várost. Ennek jegyében telt a múlt hét szombat délelőtt is, mikor ötven facsemete felajánlásával és ültetésével járultak hozzá a zöldebb és egészségesebb környezethez. A fatelepítésben az időjárás is kellőképpen segítette a fiúkat azzal, hogy a munka kezdéstől a befejezésig biztosította az első tavaszi, kiadós esőt.
 
   Köszönetet mondunk Abony Város Önkormányzatnak az együttműködésért és a terület biztosításáért, valamint Molnár Gábor főkertész úrnak a szakmai irányításért.   
 
   Nem utolsó sorban köszönet a focistáknak, akik a Bármikő-Strand Kisvendéglő, a Transz-Plaszt, a Gelbert ECO FC, az Imperiál, a Gedi-Press, az Öregfiúk és a Kéttorony csapatát képviselték.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények