Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 november 28 szerda - 18:07:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

kerekpartarolo-abonyban-abonyi-abony-abony.hu-2018.jpg   Október 1-jétől a vasútállomásra kerékpárral érkezők az ABOKOM Kft. Tamási Áron út 2. szám alatti, 0-24 óráig őrzött telephelyén is elhelyezhetik kétkerekűjüket.

- A kezdeményezés igen népszerű a lakosság körében, egyre többen veszik igénybe az új szolgáltatást - árulta el lapunk megkeresésére Gáspár Csaba, az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A fedett tárolókban természetesen további kerékpárok elhelyezésére is van még lehetőség.

Az elhelyezés, őrzés díja: 1.800,-Ft/hó
Alkalmankénti elhelyezés: 200,-Ft/alkalom/nap.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 november 28 szerda - 17:46:16     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A karácsony az év legmeghittebb, sokak számára talán a legszebb ünnepe. Szeretetről, melegségről, egymásra figyelésről szól. Az ország bármely pontján járjunk is, az ünnep fényeit látjuk.

   Az utcákon és kertekben megjelennek a színes égőkkel díszített fák, az asztalokon ott az adventi koszorú, sok helyen, az ajtókon, ablakokban is gyertyák köszöntik az arra járót.

Üzenet a biztonság jegyében.

A zsebtolvajok zsúfolt bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön, a figyelmet elterelve próbálják elemelni a pénztárcákat és egyéb értéktárgyakat.   Kérjük, legyen elővigyázatos az ünnepi bevásárláskor ne a bevásárlókosárba helyezze el kézitáskáját, illetve ne tartsa bankkártyáját és annak PIN kódját egy helyen!  


Olvasd tovább...
2018 november 28 szerda - 16:36:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Ünnepre készül a város

   Egyre közelebb kerülünk a karácsonyi ünnepkörhöz, melyet Abony városában is nagy előkészületek előznek meg.

   Minden évben, november végén kezdetét veszi a településközpont feldíszítése. Az ünnepre való hangolódást fenyőfával, fényfüzérekkel, adventi koszorúval és karácsonyváró programokkal teszik teljessé a településen. A dekorációk kihelyezését ezúttal is az ABOKOM és a közmunka-program dolgozói végezték nagy odaadással és gondossággal. Szerda reggel felkerültek a hópelyhes fényfüzérek a kandeláberekre a 40-es főút mentén, a központban. Majd egy csodaszép, közel 10 méteres, erdélyi fajtájú ezüstfenyő érkezett a Kossuth térre, melynek biztonságos szállítását rendőreink biztosították.

   A különleges fenyőfa, amely idén megérdemelten viselheti az Abony város karácsonyfája címet, Juhász Istvánné felajánlása nyomán, a Kasza utca 4. szám alól „költözött” a Főtérre, hogy az ünnep közeledtét hirdesse. Az előző évekhez hasonlóan idén is több fenyőfa-felajánlás érkezett a Városházára, de ezúttal a forma és az esztétikum mellett a praktikusság volt a döntő érv. Bár a fenyőfa kivágása megnehezítette a szakemberek dolgát, mert előbb a belelógó kábelvezetéket le kellett választani, a probléma az alapos szervezéssel és összehangolt munkával hamar megoldódott. A fenyőfa felállítását követően a díszek és a fényfüzérek is felkerültek a fenyőfára, melyet sötétedés után már teljes pompájában láthatunk majd.

Az ünnepi készülődésről készült fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények