Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 november 22 csütörtök - 16:44:49     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0
MTI

   Varga Jánost, a Nemzet Sportolóját, valamint az októberi budapesti világbajnokságon szerepelt magyar csapatot köszöntötte csütörtökön a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) vezetése.

   Az ünnepi eseményen Németh Szilárd, az MBSZ elnöke és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábbi vezetője, tiszteletbeli elnöke, NOB-tag méltatta a 79 éves Varga Jánost, aki két napja került be hivatalosan a Nemzet Sportolói közé.

    Németh Szilárd felidézte a kiváló birkózó életútját, külön kiemelve, hogy azon kevesek közé tartozik, aki olimpiai, világ- és Európa-bajnoknak is mondhatja magát, és összesen tíz világversenyen szerzett érmet, közte öt aranyat. Klasszisát jelzi, hogy nem csupán kötöttfogásban, hanem szabadban is a legjobbak közé tartozott. Sportolói karrierje után mesteredzői címet szerzett, tanítványai között Európa-bajnokok is voltak, és bíráskodott is.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 november 22 csütörtök - 16:13:00     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület hagyományteremtő ünnepi műsorral egybekötött adventi gyertyagyújtásra hívja és várja Abony város lakosságát a Főtéren.

2018. december 1-jén, 16.30 órától:

- Gyertyagyújtás a Főtéren
Közreműködik Gáll Károly református lelkész, Dr. Gráf Zsuzsanna Abony Város Díszpolgára
- Az abonyi Andante Kamarakórus, valamint a mezőtúri Vivace Kamarakórus karácsonyi műsora a Szent István római katolikus templomban

2018. december 8-án, 16:00 órától:

- Gyertyagyújtás a Főtéren
Közreműködik Gáll Károly református lelkész, Dr. Szabó Éva Abony Város Díszpolgára
- Egyházi Géza és Tóth Adrienn műsora a Kultúra Háza színháztermében
Közreműködik a Somogyi Imre Általános Iskola kiskórusa.

2018. december 15-én, 16:30 órától:

- Gyertyagyújtás a Főtéren
Közreműködik Molnár Péter esperes plébános, Habony István Abony Város Díszpolgára
- Kinizsi Pál Gimnázium karácsonyi műsora a Kultúra Háza színháztermében


Olvasd tovább...
2018 november 22 csütörtök - 10:51:05     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Téli gondolatok

   Besötétedett. Sétálok hazafelé a sötét utcán. Lábam alatt sárga falevelek sokasága. Néhányat felkap a szél, s messzire sodorja. Ez számomra is azt jelenti, hogy visszavonhatatlanul közeleg a tél. Sietősre veszem lépteimet.

   A lakásba lépve csodálatos élmény tárul elém. A kandallóban lobogó tűz látványa fogad. A ropogó fahasábok közül szikragyerekek pattannak ki, s ellejtik pillanatig tartó táncukat. Gyönyörködök bennük, de felhőtlen örömöm nem tart túl sokáig.


Olvasd tovább...
2018 november 22 csütörtök - 10:26:08     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a településen jelenleg több helyen folynak útfelújítási munkálatok.

1. Külterületi utak fejlesztése pályázat keretében:

   Szeptember közepén kezdődött meg a külterületi dűlőutak felújítása Abonyban. Az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően a Táborhegy-dűlő, a Belsőerdő-dűlő és a Temető-dűlő projektben érintett útszakaszain útalapot, ill. ún. makadámutat alakítanak ki a jelenlegi földút felújításával, valamint a csapadékvíz-elvezetés megoldásával. Jelenleg a záróréteg beépítése zajlik a Táborhegy-dűlőben, valamint megkezdődtek az előkészítő munkálatok a Belsőerdő- és a Temető-dűlőben. A kivitelező tájékoztatása alapján az időjárás függvényében még az idei évben megkezdődhetnek a Temető-dűlő útfelújítási munkálatai.

A fotóra kattintva megnézheti képes összeállításunkat.


Olvasd tovább...
2018 november 22 csütörtök - 09:18:15     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatjuk a november 1-jén jogerős határozattal rendelkező rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy a természetbeni juttatás – Erzsébet utalványátvétele az alábbiak szerint történik:

A szülő neve alapján ABC szerint:
A - H-ig: 2018. november 26. hétfő 13.00-18.00 óráig
I - Sz-ig: 2018. november 28. szerda 8.00-11.00 óráig és 13.00-15.00 óráig
T - Zs-ig: 2018. november 30. péntek 8.00-11.00 óráig

A saját jogán rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult nagykorú személyre is a fentiek vonatkoznak.

Az utalványok átvétele a Polgármesteri Hivatal pénztárában történik, sorszám húzása kötelező!

Kérjük, a folyamatos átadás-átvétel biztosítása érdekében az időpontokat szíveskedjenek betartani!

Együttműködésüket köszönjük!

Abonyi Polgármesteri Hivatal


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények