Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 november 15 csütörtök - 17:53:37     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_orszagos_diakolimpia_donto_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   2018. november 09-én, Szigetszentmiklóson rendezték meg a Diák I. szabadfogású diákolimpia országos döntőjét a 11-13 éves korosztály számára. Több mint hatvan egyesület 183 versenyzője küzdött meg az érmekért, helyezésekért.

   Az Abonyi Birkózó Club három versenyzője vett részt a döntőn, ahol Baksa Bence 85 kg-ban III. helyezést ért el! Tóth Marcell (76 kg) és Csepregi Miklós (+85 kg) V. helyezett lett - tájékoztatta lapunkat a legfrissebb eredményekről Lőrinczy Attila, a klub vezetőedzője. 

Gratulálunk! 

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 november 15 csütörtök - 16:46:03     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Tervezett ütemben halad az „Abony külterületi útjainak fejlesztése és a karbantartáshoz szükséges munkagép beszerzése” című nyertes pályázat fizikai kivitelezése, melynek keretében felújítják a Táborhegy-, a Belsőerdő- és a Temető-dűlő projektben érintett útszakaszait.

   Szeptember közepén első ütemben a Táborhegy-dűlőben kezdték meg az utak felújítását. A kivitelező, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft. közlése szerint 2018. november 19-én a Belsőerdő- és a Temető-dűlőben is megkezdődnek az előkészítő munkák, elsőként a 0214. hrsz-ú útszakaszon (a belterület határát képező Szondi utca és a Temető dűlő közötti szakasz).   

   Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a munkálatok ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.    

A fejlesztéssel érintett utakat ábrázoló térképek megtekintéséhez kattintson a címekre:  
 
 

Kérjük szíves türelmüket a munkálatok befejezéséig!   

Abony Város Önkormányzata

Korábbi fotó!


Olvasd tovább...
2018 november 15 csütörtök - 16:26:34     Hivatali hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Kamion és két személygépkocsi ütközött össze csütörtökön délután a 4-es főút és a 401-es út kereszteződésében, Abony közelében.

   Az ütközés következtében egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotók a képre kattintva!
Fotó: BM OKF Médiaszerver/PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2018 november 15 csütörtök - 13:22:16     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy fiatalkorú abonyi fiú ellen. 

   A sértett tett feljelentést a Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrsén ismeretlen tettes ellen, aki 2018. október 05-én a délutáni órákban, a kerítést kibontva behatolt egy Abony, Kazinczy Ferenc utcában található ingatlan udvarára, majd ott lévő, nem zárt állapotú kocsiszínből eltulajdonított 1 db Strausz típusú motoros láncfűrészt, majd a közeli Losonczi utcában található nádas területén elrejtette.

   Az eltulajdonított és elrejtett láncfűrészt egy a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály állományához tartozó, szolgálaton kívüli rendőr szemfülességének köszönhetően megtalálták és az elkövetőt is azonosították, aki az elfogását követően az ügyben beismerő vallomást tett. A gyanúsítottal szemben szabadlábon hagyása mellett folyik a büntetőeljárás, a láncfűrész rövid idő alatt visszakerült jogos tulajdonosához.

Abony.hu


Olvasd tovább...
2018 november 15 csütörtök - 12:24:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Gyermekkora óta papnak készült Torma Joel, aki Abonyban nőtt fel. Már egészen fiatalon belekóstolt a katolikus egyházi életbe, idén június közepe óta pedig gyakorló papként szolgál a Váci Egyházmegyében.

   Nagy szeretettel fogadták az abonyi emberek, amikor nyáron a Szent István templomban újmisét celebrált.  Joel atya elmeséli, milyen indíttatásból választotta a lelkipásztori foglalkozást, és beszámol az elmúlt hónapok frissen szerzett tapasztalatairól is. INTERJÚ

- Információim szerint jelenleg nem Abonyban élsz. Tervezed-e, hogy Abonyba visszatérsz?   

Torma Joel: Jelenleg Vácon élek, és a Váci Egyházmegye Főtemploma plébániájában vagyok gyakorló pap. Arról, hogy egy lelkipásztor hol gyakorolja hivatását, az egyházmegye főpásztora rendelkezik. Alapvetően nem szoktak egy papot visszahelyezni oda, ahonnan származik. Ennek több oka is van, köztük az egyik a gyónással kapcsolatos, amely a vallásgyakorlatban nagyon fontos. Úgy gondolják, hogy a hívek egy olyan paphoz nem szívesen mennek gyónni, akit ismernek, könnyebben megnyílnak egy idegennek. Sajnos manapság ritkán jutok haza Abonyba, de amikor időm engedi, ellátogatok.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények