Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 július 03 kedd - 12:20:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2018. június 27-re meghirdetett szúnyoggyérítést a kedvezetlen időjárási viszonyok miatt nem tudták megtartani településünkön.

   A légi, kémiai védekezést az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül - kedvező időjárási feltételek mellett - 2018. július 04-én, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában végzik el Abony városában.   

Tartaléknapok: 2018. július 05-06.

   A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Abony Város Önkormányzata

Darányi Erika


2018 július 03 kedd - 12:08:13     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. július 2-án 16 óra 40 perc körül Abonyban, a Ceglédi úton közlekedett egy tehergépkocsi a Mátyás király utca irányából, a Bem József utca irányába.

   Haladása során a Bem József utca kereszteződéséhez érve előzésbe kezdett, amelynek során összeütközött egy balra kanyarodó személygépkocsival. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

   A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. július 3-án 10 óra 24 perc körül Abonyban, a Nagykőrösi út 58. szám előtt egy kistehergépkocsi és egy tehergépkocsi - eddig tisztázatlan körülmények között - összeütközött. A baleset következtében egy fő könnyű sérülést szenvedett - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően!

Abony.hu


2018 július 03 kedd - 08:12:55     Hivatali hírek      Hozzászólás0

varga_jozsef_bemondo2_abonyi_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Varga József a Magyar Televízió hőskorának egyik legnépszerűbb tévése volt, akit szép orgánuma miatt a mai napig a legszebben beszélő magyar bemondónak tartanak.

   1929-ben született Abonyban, Budapesten érettségizett, majd újságírónak tanult.
 
   A negyvenes-ötvenes évek fordulóján a Friss Újság munkatársa volt, különleges hangja miatt pedig 1952-ben a Magyar Rádió bemondója lett, ahol egészen 1960-ig dolgozott.

   A Magyar Televízió nézői 1958-ben találkozhattak vele először bemondóként, 1960 és 1970 között pedig a hírolvasói feladatokat látta el.


Olvasd tovább...
2018 július 03 kedd - 08:02:48     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2018. július 02-08. között a Rozsnyai Mátyás Gyógyszertár az ügyeletes patika.

   Ügyeleti feladatait hétköznap 18.00-22.00 óráig, szombaton 12.00-22.00 óráig, vasárnap 08.00-22.00 óráig látja el.

Köszönjük az ügyeleti információt a Csontos Patikának!

Abony.huHírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények