Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 június 05 kedd - 17:11:40     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_tablok.jpg"És érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót akarsz és te is tiszta, s jó vagy. Egy tekintetük elhitesse véled, szép dolgokért élsz, és érdemes élned." 
(Váci Mihály)

Június 16-án, a Somogyi iskola végzős tanulóinak vállára akasztják a ballagási tarisznyákat, hogy tovább indulhassanak a következő megmérettetés, a középiskola felé.

Az intézmény ballagási tablóit az alábbiakban a képekre kattintva tekinthetik meg:

Tablókészítés, fotók: Járdány Vanda
Olvasd tovább...
2018 június 05 kedd - 08:32:33     Intézményi hírek      Hozzászólás0

rendhagyo_enekora_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Gyulai iskola 3.a osztálya Reich Anikó tanárnő szervezésében meglátogatta az abonyi Szent István katolikus templomot, ahol Majorosné Sági Anikó kántor közreműködésével megcsodálhatták a templom orgonáját.

   Kalandos csigalépcsőn feljutva a kórusra, fentről gyönyörű látványban lehetett részük a gyerekeknek, akik nagy érdeklődéssel figyelték az orgona bemutatását, megnézhették a fém és fa sípokat, pedálokat, kapcsolókat és testközelből láthatták, hogyan kell játszani ezen a hatalmas hangszeren. Majd leülve a padsorok közé, lentről is meghallgatták az orgona hangját, hogyan tölti be hihetetlen hangterjedelmével a templomot. Ének óra lévén kipróbálták saját hangszerüket, a hangszálaikat is, a Tavaszi szél vizet áraszt c. népdal eléneklésével. Maradandó élményben volt részük a tanulóknak, hiszen nincs annál értékesebb dolog, mint amikor életre kel a tananyag.

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és AMI


2018 június 05 kedd - 06:54:04     Sporthírek      Hozzászólás0

   A hétvégi fordulóval befejeződött a seniorok tavaszi bajnoki sorozata. A Bármikő erőnyerőként a biztos első helyről nézhette a további hat csapat összecsapását.

   Az első meccsen a Trans Plastnak gyakorlatilag minden összejött az Imperiál ellen, így nem csak három pontot gyűjtöttek, hanem gólarányt is javítottak. A Gedipress dobogóshoz méltó játékkal szintén fölényes győzelemmel zárt a Bercelonaval szemben. A Kéttorony és a Gelbert ki-ki mérkőzésen a tornyosoknak a - sok helyzet ellenére - ismét nem jött össze a góllövés. Ezzel szemben Király Csabi szemfülesen kihasználta a lehetőségét, így a Gelbert örülhetett a három pontnak és a tavaszi negyedik helynek.


Olvasd tovább...
2018 június 05 kedd - 06:38:28     Eladó ingatlanok      Hozzászólás0

varoshaza_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Abony Város Önkormányzat Képviselő testülete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 12/2017. (VII.03.) önkormányzati rendelet 4. sz. mellékletében meghatározott Vagyongazdálkodási liciteljárási szabályzat alapján egyfordulós, nyílt liciteljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony belterület 2883 helyrajzi számú, természetben Mikes Kelemen u. 39. szám alatti 4128 m2 alapterületű kivett, beépítetlen terület művelési ágú ingatlant.

A legalacsonyabb ajánlati ár (limit ár): 2.000.000,- Ft. (nettó)

A licit kiírás átvehető: 2018. június 08. - 2018. augusztus 17. ügyfélfogadási időben (ingyenesen).

A licit ajánlat benyújtásának időpontja: 2018. augusztus 21. 1200 óráig


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények