Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 június 04 hétfő - 11:51:43     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet
Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony 
óvodapedagógus
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Tószegi út 58/a.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Az óvodapedagógusi feladatok ellátása a hatályos jogszabályok, a Helyi Nevelési Program és a munkaköri leírásnak megfelelően.


Olvasd tovább...
2018 június 04 hétfő - 11:39:06     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói állásának betöltésére az alábbi tartalommal:

A pályázatot meghirdető szerv: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1.

Munkahely: ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. 2740 Abony, Vasút út  15.

Betöltendő munkakör: ügyvezető igazgató

Az ügyvezető igazgató főbb feladatai: vezeti és képviseli a társaságot; a társaság hatályos jogszabályoknak, belső szabályzatoknak, az önkormányzati rendeleteknek megfelelő gazdaságos és hatékony működtetése; a társaság képviselete harmadik személyekkel szemben, illetve bíróság és más hatóságok előtt; munkáltatói jogok gyakorlása a társaság alkalmazottai tekintetében


Olvasd tovább...
2018 június 04 hétfő - 10:41:42     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. június 04-10. között) a BENU Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti feladatait hétköznap 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Információ: Csontos Patika
2018 június 04 hétfő - 10:25:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0


„Abonyiak Abonyért” Alapítvány
Kuratóriumának Elnökétől

Tisztelt Abonyiak! Kedves Barátaim!

   Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében végzett tevékenységükkel elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén.

   A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma dönt. A díjak 2018-ban az augusztus 20-i városi ünnepség keretében kerülnek átadásra.


Olvasd tovább...
2018 június 04 hétfő - 08:48:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0
„Adj vért, megmented három ember életét” - Véradási tájékoztató

veradas_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Magyar Vöröskereszt kihelyezett véradó napot tart Abonyban 2018. június hónapban két alkalommal:

2018. június 13-án /szerda/ 09-14 óra között
a Kultúra Házában, illetve

2018. június 27-én /szerda/ du. 14-16 óra között
a Pintér és Társa Kft. telephelyén /Abony Ceglédi út 61./

A személyi igazolványt, a TAJ kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal!

   Vért adhat, aki nem szenved ismert fertőző betegségben, illetve az aktuális állapota véradásra alkalmas. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak esetében évente öt, míg nők esetében évente három vérvétel engedélyezett, a két vérvétel között pedig legalább 56 napnak kell eltelnie.


Olvasd tovább...
2018 június 04 hétfő - 07:56:45     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Évek óta hagyomány településünkön, hogy az önkormányzat által alapított „Abony Közoktatásáért” kitüntetéseket a Városi Pedagógusnapon adják át, melyet idén 2018. június 1-jén ünnepeltünk az Abonyi Lajos Művelődési Házban.

   A rendezvényen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Fodor Gábor, a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója is köszönetét fejezte ki a település óvodáiban, iskoláiban dolgozó pedagógusoknak és a pedagógusmunkát segítőknek. Az ünnepségen köszöntötték a jubiláló, a nyugdíjba vonuló, valamint az arany-, gyémánt-, vas-, és rubindiplomás pedagógusokat is. Az alkalmat megragadva a Ceglédi Tankerületi Központ is díjazta a kiemelkedő munkát végző tanerőket.

A képekre kattintva fotógaléria nyílik a pedagógusnapi ünnepségről!


Olvasd tovább...
2018 június 04 hétfő - 07:13:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0

peto_istvanne_voroskereszt_kituntetes_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   
   A Magyar Vöröskereszt Országos Világnapi ünnepségén kapott gyémánt fokozatú kitüntetésemhez nagyok sok jókívánságot, gratulációt kaptam, melyet ezúton is tisztelettel köszönök mindenkinek.

Pető Istvánné


Kapcsolódó hírek:2018 június 04 hétfő - 07:01:42     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Otthonában köszöntötte a városvezetés 90. születésnapja alkalmából Skultéti Istvánnét, 2018. május 30-án.

   Erzsike néni éppen családja körében ünnepelte a jeles évfordulót, amikor Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr meglátogatta, hogy jókívánságaikat tolmácsolják a szépkorú hölgynek.

   Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnökének jókívánságait tartalmazó emléklapot, továbbá egy csokor virággal és egy tortával köszöntötték fel.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények