Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 április 23 hétfő - 18:32:27     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Személygépkocsi és nehéz tehergépjármű ütközött

 halalos_baleset_abonynal_4-es_fout_abony.hu_2018.jpg  Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. április 23-án 14 órakor Abony külterületén, a 4-es út 78+350 kilométerszelvényében.

   A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy személygépkocsi és egy nehéz tehergépjármű ütközött. Az ütközés következtében a gépkocsi kigyulladt, a sofőrje a roncsba szorult, az életét megmenteni már nem lehetett, a helyszínen elhunyt. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók porral oltókkal a lángokat eloltották, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését. A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével a még izzó részeket visszahűtötték, a sofőrt feszítővágó és nyomóhengerek segítségével kiemelték. 

   A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrség az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta, mindkét irányban terelés lépett érvénybe. A rendőrök a helyszínelést 17 óra után befejezték, az út ismét teljes szélességében járható.

Forrás: police.hu, katasztrofavedelem.hu

Fotó: police.hu


2018 április 23 hétfő - 11:54:56     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

benu_gyogyszertar_ugyeletes_patika_abony_abonyi_2018.jpg   Értesítünk mindenkit, hogy ezen a héten, 2018. április 23-29. között a BENU Patika az ügyeletes gyógyszertár.

   Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.

   Jövő héten (2018. április 30-május 06. között) a ROZSNYAI Patika lesz az ügyeletes gyógyszertár.

Köszönjük az információkat a Csontos Patikának.

Abony.hu2018 április 23 hétfő - 11:49:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav_logo.png   Több mint 2 milliószor léptek már be a NAV az e-Szja felületére az ügyfelek, hogy megnézzék az szja-bevallási tervezetüket. A NAV által készített, személyre szabott dokumentum pillanatok alatt elérhető az Ügyfélkapun keresztül.

   A legtöbbeknek nincs dolguk a tervezettel, mert a NAV minden jövedelmi adatot megkapott munkáltatójuktól. A bevallási határidő előtt egy hónappal már 2 milliószor látogatták meg az ügyfelek az e-Szja felületet, hogy megnézzék bevallási tervezetüket. Közülük félmillióan módosítás nélkül, 120 ezren némi módosítással jóvá is hagyták a dokumentumot. Ezen felül 800 ezren mostanában kapják a tervezetet postán, amit csak azoknak kell korrigálni, akik eltérést találnak saját nyilvántartásukhoz képest.


Olvasd tovább...
2018 április 23 hétfő - 08:13:51     Városi rendezvények      Hozzászólás0

abonyi_punkosdolo_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.png
Abony Város Önkormányzata és az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiálltóhely meghívja Önt és kedves családját a Pünkösdölő című rendezvényre.

A rendezvény ideje: 2018. május 19. (szombat)
Helye: Kossuth tér

Programok:
14:00 órától: Bábelőadás
14:50 órától: Bemutatkoznak a művelődési házban működő csoportok
17:15 órától: Gólyalábasok
18:00 órától Sztárfellépők: Oláh Gergő, Vastag Csaba, Mayfly, Dj Szatmári és Jucus
22:00 órától: Disco

Az érdeklődőket kézműves és kirakodó vásár, étel-ital árusok várják!

Rossz idő esetén a programok a Kultúra Házában kerülnek megrendezésre!

A belépés díjtalan!

Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények