Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 április 01 vasárnap - 16:01:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Nagyításért kattintson a képre!
2018 április 01 vasárnap - 15:57:22     Intézményi hírek      Hozzászólás0

nyilt_nap_husveti_barkacsolas_gyongyszemek_ovoda.png   Az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában már több mint tíz éve van lehetőségük a szülőknek arra, hogy március utolsó hetében két napon is betekintsenek a gyermekek hétköznapi óvodai életébe.

   Mind a nyolc óvodai csoportunk családias hangulatban, szívesen látja ilyenkor az érdeklődő szülőket, nagyszülőket. Más ez, mint egy ünnepély… Reggeltől délig a csoportszobában tartózkodhatnak a vendégek. Megfigyelhetik a csoportban kialakult szokásokat, étkezést, a játékos tevékenységeket. Sok szülő aktívan bekapcsolódott a játékba, önfeledten épített, társasjátékozott a saját és mások gyermekével. Megtapasztalhatták, hogyan viselkedik a közösségben gyermekük, milyen aktivitást mutat a tevékenységekben. Az idén a nyílt napok egybeestek a húsvéti készülődéssel.

   A közeledő ünnep miatt minden csoportban volt tojásfestés, -díszítés és tojáskeresés. Volt, ahol élő nyuszi megfigyelésére is adódott lehetőség. Felelevenítettük a locsolkodás szokását is, hiszen sok családban ez már nem szokás. A fiúk hoztak otthonról locsolóvizet, verset mondtak és sok kislány is készült csoki tojással. Jó volt látni, hogy milyen komolyan vették a locsolást. Természetesen a felnőtteket sem hagyták ki. A gyermekek is készültek a vendégek fogadására, több csoportban is keksz, kókuszgolyó készült.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények