Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 február 23 péntek - 19:33:25     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

- A következő napokban nagyon hidegre lehet számítani, ezért kérjük a lakosságot, hogy mindenki fokozottan ügyeljen vízmérő aknájának szigetelésére - hívja fel a figyelmet Kovács Pál, a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatóságának üzemvezetője, aki a következőket ajánlja: Ne legyen feltámasztva, nem kell szellőztetni, zártan kell tartani.

   Havazás esetén ne takarítsák le az aknáról a csapadékot. A vízmérő fagy elleni védelme a fogyasztó feladata, fagyás esetén a fogyasztó költségére történik a mérőcsere. Egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni - tette hozzá az üzemvezető.

Visszatérő probléma, hogy a téli rendkívül hideg napokon, megsokszorozódnak a vízmérő elfagyási bejelentések, ezért hívjuk fel felhasználóink figyelmét, hogy néhány intézkedéssel a fagykárok megelőzhetőek. A vízvezeték elfagyása sok bosszúságot okozhat és a keletkező károk felszámolása komoly költséggel járhat. A fagykárok elkerülése céljából részletes tájékoztatót teszünk közzé, mely ide kattintva olvasható. Köszönjük, hogy ha odafigyel vízmérő aknája, vízmérője és belső ivóvízhálózata fagyelleni védelmére, mert a folyamatos szolgáltatás és a pontos vízmérés közös érdekünk - áll a DAKÖV Kft. közleményében.

DE
2018 február 23 péntek - 08:19:54     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Térségünkben jelentős mennyiségű csapadék hullott le a tél folyamán, amely jelenleg még nem okoz különösebb gondot a város területén. Ugyanakkor a talajszelvény kezd telítődni, már csak korlátozott mennyiségű csapadékot képes magába szívni. A mélyebb fekvésű külterületeken ennek már látható nyomai vannak. A belvíz-védekezési feladatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. végzi Abony közigazgatási területén.


   Gáspár Csaba, a cég ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy jelenleg nincsen belvízkészültség a város belterületén, de ennek határán vagyunk. A nagymértékű csapadék miatt egyes területeken a szivattyúkat már be kellett üzemelni, így a Mátyás király, az András és a Baross Gábor úton. Az ügyvezető szerint, amennyiben 3-4 napon belül 50-100 mm körüli csapadék hull, egyes kertekben és pincékben megjelenhet a belvíz. Hosszú távon problémát okozhat az is, ha a Tiszának tartósan magasan áll a vízszintje.

   Az ABOKOM Kft. felkészült a lehetséges beavatkozásokra, mind a humánerőforrás, mind az eszközök (géppark) tekintetében, a próbaindításokat elvégezték, így azok bármikor bevethetők. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az alkalmazott belvíz-elvezetési stratégia megfelelő, amelyet igyekeznek tartani a jövőben is. Uraljuk a helyzetet - jelentette ki az ügyvezető.

A képre kattintva képgaléria nyílik!


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények