Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 január 23 kedd - 14:34:42     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kid_fc_u13_abony_abony.hu_2018.jpgCegléden, a XIII. Elekes József Labdarúgó Emléktornán az Abonyi Kid FC 2005/06-os korosztálya rendkívüli küzdelemben 2. helyezést ért el. Az U13-as labdarúgók, ezüstéremmel tértek haza, ahol a Torna legjobb játékosának az abonyi Barna Mátét választották.

- Egy emlékezetes nap, felejthetetlen pillanatokkal, amiket egy hamar nem fogunk elfelejteni. Hatalmasat küzdöttek a fiaim, akik az egész tornán végig kiegyensúlyozottan és óriási elszántsággal fociztak - számolt be lapunknak Némedi Tivadar, a csapat edzője, majd hozzátette: Az első mérkőzésünket a nagyon szimpatikusan játszó Cegléd U12-es csapatával játszottuk, amit könnyedén sikerült nyernünk. Majd a Monor következett, 3-2-re tudtuk őket felülmúlni egy parázs meccsen. A következő Szolnok elleni mérkőzésen, ha az elején berúgjuk a 2 100%-os helyzetünket, akkor véleményem szerint nem könyvelhettünk volna vereséget, azonban 2-1 nél már kitámadtunk és az újabb kapott góllal sajnos a Szolnok eldöntötte a találkozót. A Cegléd ,,A” elleni mérkőzés első fele nem úgy alakult számunkra, ugyanis 2-0-ás hátrányba kerültünk, de nem adtuk fel és az utolsó pillanatokban sikerült megfordítanunk a mérkőzést, amivel 3-2-re tudtuk hozni a "rangadót".


Olvasd tovább...
2018 január 23 kedd - 13:11:18     Városi rendezvények      Hozzászólás0

2018. február 10-én, 18:30-tól veszi kezdetét az idei Sportbál, melyet az Abonyi Birkózó Club, valamint Abony város sportegyesületei szerveznek a Varga István Városi Sportcsarnokban.

Menükínálat az INNOVEN Catering jóvoltából:
A) Csirkemell alagút baconbe göngyölve, barbecue fűszeres rántott szelet petrezselymes burgonya, friss saláta
B) Pulykamell csíkok fűszeres, chillis mogyorós mártással, petrezselymes jázmin rizs, friss saláta
C) Mangalica karaj Gönczi módra, rántott karfiol, petrezselymes burgonya, saláta.

Zene: Abonyi mulatós Dányi Balázs és zenekara, DJ Herb

A sportbál színe idén a piros és a fekete. Aki ilyen színű ruhában érkezik, ingyen tombolát kap.

A szigorúan zártkörű rendezvényre jegyek az alábbi telefonszámon limitált mennyiségben igényelhetők: 20/ 592-1631 Molnár Éva

 
2018 január 23 kedd - 12:18:15     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

lomtalanitas_abony_abony.hu_2018.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az Önkormányzattal közösen a 2018. április 23-i héten a közszolgáltatás keretében ingyenes közterületi LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT szervez.

A háztartásokban nap mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban. Az akció során lehetősége van Abony valamennyi ingatlan tulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került, használhatatlan bútorokat (szekrény, ágy, szék, stb.) ingyenesen elszállíttathassa.

A lom hulladék elszállítása az egyes körzetekben az egyéb kommunális hulladék elszállításával azonos gyűjtőnapon történik, ezért kérjük, hogy április 23-án hétfőn, 24-én kedden, 25-én szerdán, 26-án csütörtökön és 27-én pénteken a szokott módon, a hulladékszállítással megegyező napon helyezzék ki a lom hulladékokat.


Olvasd tovább...
2018 január 23 kedd - 12:10:06     Városi rendezvények      Hozzászólás0

galamb_diszbaromfi_diszmadar_kiallitas_abony_abony.hu_2018.png  csuti_gyula_megemlekezes_abony_abony.hu_2018.png gyore_csaba_helytorteneti_vetelkedo_abony_abony.hu_2018.png
Nagyításért klikkeljen a plakátokra!
2018 január 23 kedd - 11:14:17     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

varoshaza_telen_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2018. január 25-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
 
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük honlapunkon!


2018 január 23 kedd - 07:28:18     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Ügyfelünk!

A települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közegészségügyi követelményekről szóló 16/2002.(IV.10.) EüM rendelet alapján a hulladékszállítás a lakosságtól és a közületektől egyaránt legalább hetente egy alkalommal történik. Tájékoztatjuk, hogy a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény szerint az ingatlan tulajdonosa köteles a közszolgáltatást igénybe venni. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hulladékszállítás ünnepnapokra, munkaszüneti napokra tekintet nélkül, a megszokott módon történik!

Az elkülönítetten gyűjtött hulladékok begyűjtése továbbra is a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás részét képezi, a szolgáltatás díját a hulladékszállítási díj tartalmazza.

A sárga fedelű 120 literes edényekben gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok, mint a műanyag, papír, italos karton és fém csomagolási hulladék, azonban kérjük, hogy üveg hulladékot NE helyezzenek el benne!


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények