Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 január 16 kedd - 15:08:31     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Országszerte megemlékezéseket tartottak 2018. január 12-én, a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából. A szovjet Vörös Hadsereg a Don-kanyarban hetvenöt éve, 1943. január 12-én indította meg támadását, amelynek következtében a 207 ezer fős 2. magyar hadsereg mintegy százezer katonája vesztette életét. A doni veszteségekről nem állnak rendelkezésre pontos adatok. A 2. magyar hadsereg anyagi veszteségei mintegy 70 százalékosak voltak, az emberveszteségét 93 500 főre, más források 120 ezerre, illetve 148 ezerre teszik, az elesettek, megsebesültek és fogságba kerültek pontos száma sem ismert.
 
Abonyban is megemlékeztek a Don-kanyar hőseiről a római katolikus templom előtti téren. A megjelentek történelmi visszapillantót hallhattak Szendrei-Juhász Ágnestől, a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola történelemtanárától, majd a résztvevők megkoszorúzták a II. világháborús emlékművet. Az ünnepi műsorban közreműködött a Kéknefelejcs Dalkör.
 
Abony.hu fotók: Székely Szilárd
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik!
2018 január 16 kedd - 14:44:47     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Pályázati forrásból és önkormányzati költségvetésből fejlesztették az óvodákat

korszeru_esztetikus_ovodaepuletek_abony_abonyhu_2018.jpg
A képre kattintva fotógaléria nyílik a befejezett beruházásról.
Kapcsolódó hírek:

 
 
2018 január 16 kedd - 14:00:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

lengyel_jozsefne_szepkoru_koszontese_abony_abonyhu_2018.jpgCsaládja körében ünnepelte 90. születésnapját Lengyel Józsefné, P. Tóth Ilona 2018. január 13-án, Abonyban. A városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte az ünnepeltet, aki a szeretetteljes, családi környezetben nagy örömmel és jókedvűen fogadta a vendégeket.

A szépkorú Ilonka néninek átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot, továbbá egy születésnapi tortával és egy csokor virággal kedveskedtek neki.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Ilonka nénit, és további jó egészséget kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képre!
2018 január 16 kedd - 10:05:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpg2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
 
A munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat, mert megszűnt a munkáltatói adómegállapítás. A NAV számukra is összeállítja a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet. Ehhez semmilyen kérelmet nem kell benyújtani.  A tervezet, akár az adózó közreműködése nélkül is – ha nincs szükség kiegészítésre, javításra – 2018. május 22-én érvényes személyijövedelemadó-bevallássá válik. Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2018. március 15-től az Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában elérhetővé teszi. 
 


Olvasd tovább...
2018 január 16 kedd - 09:41:34     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpgFelborult egy személyautó a 40-es főúton, Cegléd és Abony között. Az első hírek szerint egy sérültje van a balesetnek, őt a műszaki mentést végző ceglédi hivatásos tűzoltók segítették ki a gépkocsiból, majd a mentők kórházba vitték. A tűzoltók a kerekeire állították a sérült járművet.

A tetejére borult egy kisbusz a 4-es főúton, Abony közelében. A járműben hárman utaztak, az első hírek szerint ők nem sérültek meg. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az érintett útszakaszt a munkálatok idejére félpályán lezárták - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Az Útinform tájékoztatása szerint a 4-es főúton Abony térségében a 87-es km-nél egy személyautó és egy kamion karambolozott. Irányonként váltakozva halad a forgalom.

Vezessenek óvatosan, körültekintően, figyeljenek a megváltozott út- és látási viszonyokra!

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


2018 január 16 kedd - 09:28:09     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány cm hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 cm körüli mennyiség is hullhat. A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet. Kedd délutánig leginkább az Alföld déli részén, estétől az északi tájakon számíthatunk ónos csapadékra, de éjszaka esetleg az Alpokalján is lehet kis mennyiségű ónos eső. Országosan a gyorsforgalmú utak, valamint a fő-és mellékutak váltakozva havasak vagy sónedvesek. Pest megye útjain elfordulhatnak havas, csúszós útszakaszok.

A Magyar Közút Nonprofit ZRt. Pest Megyei Igazgatósága az északi mérnökség területén több kombinált géppel végzi a preventív szórást, vagy elhárítást. Ennek ellenére a megváltozott útviszonyok miatt lassulás várható a közlekedésben, illetve esetenként forgalomkorlátozásokra lehet számítani.


Olvasd tovább...
2018 január 16 kedd - 09:02:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csotores_abony_abonyi_2018.jpgTisztelt Felhasználóink!
 
Értesítjük Önöket, hogy a Degré u. 1. sz. előtt csőtörés történt, ezért a javítási munkák ideje alatt - előreláthatólag 9.00 és 13.00 óra között - átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a következő utcákban:
 
Széchenyi utca,
Eötvös utca,
Dózsa Gy. utca,
Degré utca,
Nagykőrösi út a Bocskai és Dózsa Gy. utca közötti szakaszán.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 
Abony, 2018. 01. 16.

DAKÖV KFT.
Abonyi Üzemigazgatóság
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények