Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 november 06 hétfő - 18:34:27     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

gyalogatkelohely_szolnoki_ut_abony_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Tolnátó Építőipari Szövetkezet szakemberei október 26-án befejezték az új gyalogátkelőhely kivitelezését a Szolnoki úti nagytemetőnél, melyet a lakosság már Mindenszentek előtt használatba vehetett.

A Képviselő-testület a tavalyi évben döntött a gyalogátkelő terveztetéséről, annak érdekében, hogy biztosítsa a gyalogosok, kerékpárosok balesetmentes átkelését a megnövekedett gépjárműforgalmat bonyolító főúton, valamint a római katolikus nagytemető zavartalan megközelítését. A tervezési és engedélyezési eljárás után a megbízott cég idén szeptemberben kezdte meg a munkálatokat. Elkészült többek között a 40-es főútra csatlakozó térkő burkolású járda az út mindkét oldalán.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 november 06 hétfő - 18:28:56     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

kepviselo_testuleti_ules_abony_abony_4.jpgA „Virágos Abonyért” kitüntetések ünnepélyes átadásával vette kezdetét a munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülés 2017. szeptember 28-án. A „Virágos Abonyért” címeket idén már negyedik alkalommal adományozták a legszebb kertek és balkon tulajdonosainak.


Az egészségügyi ellátás helyzetéről szóló beszámoló került elsőként a képviselők asztalára. A tájékoztatóból kiderült, hogy a szakmai és tárgyi feltételek biztosítottak, a lakosság egészségügyi ellátása zavartalan.


Olvasd tovább...
2017 november 06 hétfő - 17:32:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

katyuzas_padkazas_belteruleti_utak_abony_abony.hu_2017.jpgMég a tél beállta előtt kijavítják a balesetveszélyes kátyúkat az önkormányzati utakon a Képviselő-testület szeptember 28-i ülésén hozott határozata alapján. A képviselők az idei költségvetésből 4,8 millió Ft-ot különítettek el az utak karbantartására.

A helyi közutak fenntartását az önkormányzattal kötött szerződés alapján az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. végzi. A szolgáltató előzetesen felmérte a belterületi utak állapotát, és előterjesztette javaslatát a padkázási, kátyúzási feladatok elvégzésére.


Olvasd tovább...
2017 november 06 hétfő - 16:49:57     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Három évfordulót is ünnepel az abonyi szociális terület

deakne_orosz_zsuzsanna_ctkt_human_szolgaltato_kozpont_abony_abony.hu_2017.jpg
A képre kattintva videó indul. Forrás: ctv.hu
2017 november 06 hétfő - 16:37:53     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Értesítünk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. november 06-12. között) a BENU Gyógyszetár az ügyeletes patika. Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.
 
Információ: Csontos Patika
2017 november 06 hétfő - 12:27:41     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

varoshaza_meghivo_kepviselo_testuleti_ulesre_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2017. november 09-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
 

2017 november 06 hétfő - 12:08:38     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy novemberben az E.ON által végzett karbantartási munkák miatt az alábbi tervezett áramszünetek várhatók Abony belterületén:

2017. november 16-án 12:00-16:00 óra között:
Baross Gábor utca 6-14 hsz., Kapisztrán János utca, Móricz Zsigmond utca, Nép utca, Szövetkezet utca

2017. november 21. 08:00-16:00 óra között:
Abonyi Lajos utca Általános iskola, Abonyi Lajos utca 1-39, Aulich Lajos utca 1-33, Béke utca, Corvin János utca, Damjanich utca, Dembinszky utca, Gergely utca, Gárdonyi Géza utca, Hold utca, Illyés Gyula utca, József Attila utca, Kazinczy Ferenc utca, Kiss Ernő utca, Liget utca, Losonczi utca, Lázár Vilmos utca, Magtár utca, Mikes Kelemen utca, Munkás utca Mária Terézia utca 6-14, Nagysándor József utca, Nyírfa utca, Park utca, Szent László utca 1-31, Szent Margit utca, Szolnoki út 50-90, 61-97, Temető utca 1-5, Tóth Árpád utca, Vécsey Károly utca 1-21.

Az esetleges kellemetlenségek miatt a szolgálató elnézésüket és türelmüket kéri.

Abony Város Önkormányzata

2017 november 06 hétfő - 09:44:36     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület 2017. november 12-én /vasárnap/ 9:00 órától faültetést szervez a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet mögötti volt „Kispálya” területén.

Várjuk azokat az állampolgárokat, akik csatlakozni kívánnak  kezdeményezésünkhöz.

Szívesen fogadjuk ismét  a lakosság részéről a facsemete felajánlásokat.

Az ültetéshez szükséges eszközöket a helyszínen biztosítjuk.

Városunk Fejlődéséért Egyesület

Kapcsolódó hírek:

 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények