Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 október 30 hétfő - 12:15:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Egyre népszerűbb az internetes vásárlás, és egyre több az Európai Unión kívülről szállított küldemény is. Hogy a megrendelt áruk gyorsan és biztosan célba érjenek, elengedhetetlen a pontos adminisztráció.

A biztonságos rendeléshez nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes oldalának új információs felülete. A NAV tapasztalatai szerint egyre többen rendelnek valamilyen árut különböző internetes portálokon keresztül. Az áruszállításhoz legtöbben valamilyen postai szolgáltatót vesznek igénybe, a postaforgalomban érkező küldeményeket a Magyar Posta Zrt. kezeli.

Mielőtt valaki leadja internetes rendelését, fontos tájékozódnia az adó- és vámjogszabályokról, az esetlegesen fizetendő vámokról és egyéb közterhekről. Alapvető információ, hogy az árut az Európai Unió területéről vagy unión kívüli országból szállítják-e. 


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 11:35:14     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

2017. október 30. és november 04. között az Abonyi Rendőrőrs rendőrei fokozottan és visszatérően ellenőrzik a temetőket, Halottak napján pedig folyamatos lesz a rendőri jelenlét.

Gulyás Pál r. alezredes, őrsparancsnok az abony.hu-nak elmondta, hogy a rendőr kollégák az ünnep méltóságához igazodva járnak majd el, tehát nem a büntetés lesz a cél, hanem inkább az, hogy segítsenek a lakosságnak.

Az Abonyi Rendőrőrs nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, hogy ne megszokásból vezessenek, figyeljenek oda a forgalmi rend megváltozása miatti közlekedési helyzetre, legyenek türelmesek egymással. Vigyázzanak a kerékpárosokra és gyalogosokra! Véletlenül se hagyjanak a kocsiban látható helyen értéktárgyat, zárják le a gépkocsit! A temetőkben is figyeljenek a táskáikra, értékeikre.

Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
 
2017 október 30 hétfő - 10:57:44     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

viharos_szel_karok_felszamolasa_abony_abony.hu_2017.jpgLetört ágakat, kidőlt fákat és leszakadt villanyvezetékeket hagyott maga mögött a Pest megyén is átvonuló viharos, olykor orkánerejű szél. Abony és környékéről is rengeteg bejelentést kapott a Pest Megyei Katasztrófavédelem.

- Vasárnap délelőttől több mint hétszázötven bejelentés érkezett a Pest megyei műveletirányításra - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. - Gyakran gyökerestől kiforduló fák okoztak forgalmi akadályt, vagy képeztek veszélyhelyzetet. A hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók címről-címre járva számolták fel az eseményeket. A megrongálódott elektromos hálózat miatt rövidebb-hosszabb ideig közel negyvenezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Közel kétszáz esemény érintette Ceglédet és környékét. 

A bekövetkezett események során személyi sérülés nem történt, nagyobb ipari létesítményben, közintézményben nem keletkezett kár. Még mindig érkeznek a bejelentések a viharkárok kapcsán. A munkák hétfőn egész nap folytatódnak tovább.

DE

A fotó illusztráció! Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 10:36:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Minősítő hangversenyen vett részt az abonyi Andante Kamarakórus az Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztivál keretében, melyet 2017. október 21-én rendeztek meg Egerben.

A fesztiválon a hazai női énekkarok mellett külföldi kórusok is megmérették magukat. A rendkívül színes és erős mezőnyben a neves, szakmai zsűri Arany Dicsérettel minősítette az Andante Kamarakórust nőikar kategóriában.

Az abonyi kórus 2002-ben alakult a Bihari János Zeneiskola 50 éves évfordulója alkalmából, először csak egyszeri fellépésre. Később több kórustag kérésére újjászerveződött, és Nosztalgiakórus néven folytatták az öröméneklést. Négy évvel ezelőtt karnagyváltás történt: Reich Anikó, az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és AMI ének tanára és nagykórusának vezetője állt a kórus élére és fogta össze az énekkar felkészülését, valamint a koncertek szervezését.


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 10:24:14     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_oszi_zaro_fordulo_rendorors_abony_abony.hu_2017.jpgAz I. Pintér és Társa Labdarúgó Bajnokság záró fordulójának beszámolója:

Téba Beton-Imperiál: 0-9
Gól: Kállai I 3, Király Z 4, Kállai R 2.
 
A Téba nagyon fente a fogát az Imperiálra, de az inkább beletörött. A Kállai Pisti vezette csapat győzött és második helyen végzett a bajnokságban.

Pintér és Társa-Rendőrőrs: 1-3
Gól: Petrezselyem D, Petrezselyem T, Gór V.

A Rendőrök tudták, ha nyernek, bajnokok lesznek. Ennek megfelelően támadtak, de nagyon figyeltek a védekezésre is. Megszerezték a Rendőrök a vezetést és visszaálltak biztonsági játékra, de nem számoltak Gulyka Laci elfutásával, és egyenlítettek. Újra nagyobb fokozatra kapcsoltak, de most kettőt lőttek és így már nem volt esély egyenlíteni! Ezzel bajnok a Rendőrőrs csapata!!!! Gratulálunk!


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 10:23:16     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

 
Egyirányú forgalmi rend lépett életbe 2017. november 2-án, 8 óráig. 
 
Abonyban, a Szolnoki úti katolikus (nagy) temetőnél, a Temető utcában a Szolnoki út felől a Nyári Pál utca irányába, valamint a Szondi utcai katolikus (kis) temetőnél, a Szondi utcában a Szemere Bertalan utca irányából a Szelei út irányába. 
Nagyításért kattintson a térképre!


Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó hírek:
 

2017 október 30 hétfő - 09:29:35     Sporthírek      Hozzászólás0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_16_zaro_fordulo_oregfiuk_bajnok_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 október 30 hétfő - 09:03:09     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2017. november 01-től 2017. december 09-ig Kőbánya-Teher – Kőbánya-Kispest valamint Püspökladány – Debrecen állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Cegléd – Szolnok vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

2017. november 11-től 2017. november 12-ig a közforgalmú menetrendben meghirdetett menetrendtől eltérően egyes vonatok csak Kőbánya-Kispest állomástól/állomásig közlekednek! Ezen időszakban Budapest-Nyugati – Záhony között közlekedő sebesvonatok Budapest-Nyugati – Kőbánya-Kispest állomások között gyorsvonati pótjegy váltása nélkül igénybe vehetőek.


KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT.
SZEMÉLYKÖZLEKEDÉSI IGAZGATÓSÁG
2017 október 30 hétfő - 08:59:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Eredmények: 

Rendőrőrs-SzPDSE: 7-1

Gól: Gór V, Petrezselyem T 2, Bálint Á, Földi A, Kapás B, Kósik G, Nagy I.

 A Rendőrök végig dominálva simán legyőzték a Bercelieket. Már csak egy mérkőzésre vannak a végső győzelemtől. Ha Gór Viktorék győznek a Pintér ellen, megvan a bajnoki cím!

Gelbert Eco Fc I-Imperiál: 1-5

Gól: Homoki M, Kállai I, Nagy D 2, Király Z, Kállai R. 

A Gelbert arra készült, hogy megállítja az Imperiál menetelését, de nem jól kezdtek és Kállai Pisti megszerezte a vezetést. Ezek után egy kicsit túlpörögtek a Gelbertes fiúk és még egy kiállítást is összeszedtek lerántásért Szabó K révén, akit ki is állítottak végleg szövegelésért. A két perc alatt nem kaptak gólt, de utána annál többet. 3:1-nél felcsillant a remény, de a nagy kitámadást kihasználták Nagy Daniék és sima 5-1 lett a vége. Így a Gelbert 1-nek elszálltak a reális bajnoki álmaik.


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 08:48:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten, 2017. október 30. és november 05. között a CSONTOS PATIKA az ügyeletes gyógyszertár. 

Hétfőn nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Kedden nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
SZERDÁN MUNKASZÜNETI NAP: ZÁRVA. Ügyelet 08.00-22.00-ig. 
Csütörtökön nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Pénteken nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig. 
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig. 

Forrás: Csontos PatikaHírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények