Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 október 11 szerda - 12:19:40     Intézményi hírek      Hozzászólás0

idosek_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpgA CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában, 2017. október 03-án kedden került megrendezésre az Idősek Világnapja alkalmából szervezett ünnepség.

A Kinizsi Pál Gimnázium tanulói köszöntötték az ünnepelteket, Dobozi Edgár tanár úr vezetésével. A színvonalas műsor után egy szál virággal ajándékozták meg a szépkorúakat a diákok. A tanár úr vándor könyvet ajándékozott a klubtagoknak, melyet egy év múlva vár vissza és kérte, hogy a legjobban tetsző írásról mindenki jegyezze le a gondolatait, érzéseit. A műsor után megvendégeléssel, jó hangulatú beszélgetésekkel telt el az ünnepség.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


2017 október 11 szerda - 10:39:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

szepkoru_koszontese_trepak_istvan_90_eves_abony_abony.hu_2017.jpg
Trepák István október 8-án ünnepelte 90. születésnapját Abonyban. A szép évforduló alkalmából a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte az ünnepeltet otthonában.

A születésnapos szépkorúnak átadták a miniszterelnök jókívánságait tartalmazó emléklapot, továbbá egy tortával és egy üveg borral kedveskedtek neki.
Olvasd tovább...
2017 október 11 szerda - 09:50:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Szülői értekezlettel startolt a „Sulimoped” program Pest megyében

A „SuliMoped” program az ORFK-OBB jóvoltából a 2017-es és 2018-as tanévben, Pest megyében Abonyban, a Somogyi Imre Általános Iskolában folytatódik, amelyre azok a nyolcadik osztályos tanulók jelentkezhetek, akik a kiválasztási feltételeknek megfeleltek és teljesítették az előzetes gyakorlati és elméleti eljárás feladatait, valamint a pedagógusok és szüleik is támogatták részvételüket. Az idei tanévben az előzetes válogatókat követően 55 szerencsés fiatal vehet részt a programban.

A rendhagyó szülői értekezlet egyben az ünnepélyes megnyitó is volt, amelyen Nádházi Brigitta r. százados a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balestmegelőzési Csoport Vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket, majd ismertette a programot.


Olvasd tovább...
2017 október 11 szerda - 09:05:09     Sporthírek      Hozzászólás0

2017. október 08-án, Kaposváron a városi sportcsarnokban 63 egyesület 180 versenyzőjének részvételével rendezték meg a diák és serdülői női birkózó országos bajnokságot. A népes mezőnyben, óriási csatákban, látványos akciókkal az alábbi eredményeket szerezték meg az Abonyi Birkózó Club versenyzői:

Terék Gerda két győzelemmel és egy vereséggel diák korosztály 37kg-ban, míg nővére Terék Fruzsina három győzelemmel és egy vereséggel, serdülő korosztály 60kg-ban szerezte meg a bronzérmet.

Gratulálunk!

DE

Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények