Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 szeptember 25 hétfő - 14:44:07     Városi rendezvények      Hozzászólás0

oktober_6-i_megemlekezes_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 szeptember 25 hétfő - 14:31:54     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

ekszertolvaj_abony_abony.hu_2017.pngAz Abonyi Rendőrőrs lopás bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A tényállás szerint az elkövető 2017. szeptember 06-án 11.00 óra és 2017. szeptember 10-én 13.20 óra közötti időben egy abonyi lakóház ablakának benyomásával a házba bement és onnan arany ékszereket és bizsukat tulajdonított el.

Az egyik ékszer egy kb. 40 cm-es női arany nyaklánc, kb. 1,5 cm széles, és kb. 1-1,5 mm vastag. A nyakéken 3 db kb. 5 mm átmérőjű fehér színű gyöngy található. Tőle jobbra-balra helyezkedik el a másik kettő kb. 6-8 cm távolságban. Az eltulajdonított gyűrű egy sima, díszítésmentes, enyhén lekerekített szélű arany karikagyűrű. Színe korából adódóan fakóbb sárga.

Az eltulajdonított ékszerekről a mellékelt grafikai rajz készült. Kérjük, aki az elkövetőről, vagy az ékszerekről információval rendelkezik, vagy felajánlották neki megvételre, jelentkezzen az Abonyi Rendőrőrsön, vagy hívja az 53/ 350-152-es, ill. 06-30-277-31-85-ös telefonszámokat. Köszönjük!

Darányi Erika

2017 szeptember 25 hétfő - 14:20:55     Városi rendezvények      Hozzászólás0

abonyi_bolhapiac_piac_vasarcsarnok_oktober_abony_abony.hu_2017.jpgOktóber 14-én (szombaton) újra Bolhapiac az abonyi piacon! Helyek 200,-Ft/m2-ért foglalhatók a piac szabadterén, rossz idő esetén pedig a fedett piaccsarnokban.

Egy újabb lehetőség, hogy mindenki kortól függetlenül megossza forintos kacatjait vagy épp értékes ritkaságait az érdeklődőkkel és vásárlókkal. Várjuk a néniket és bácsikat, mamákat és papákat, anyukákat, apukákat, és minden fiatalt aki szeretné magát kipróbálni piaci kofaként. Itt az ideje felkutatni a lakást a porfogó retró kincsek után és szert tenni egy kis plusz zsebpénzre.

Ötletadóként íme néhány árucikk amit szívesen várunk:
Régi használati tárgyak, bútorok, képek, festmények, fotók, újságok, iratok, emléktárgyak, csecsebecsék, retro ruhák és kiegészítők, régi munkaeszközök akár a századelőtől a '90-es évekig. A lista szinte végtelen és természetesen bárkit bármivel szívesen fogadunk!
Emellett a várunk minél több kedves érdeklődőt és vásárlót, hogy megteremthessük a hamisítatlan bolhapiacos hangulatot.

Árusnak jelentkezni és helyet foglalni a piac napján, október 14-én lehet egészen kora reggel 6 órától Pető Sándornál a Piaccsarnok irodájában. Érdeklődni ugyanitt.


2017 szeptember 25 hétfő - 13:06:02     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő idő elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét.

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet ugyanis a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.

Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. A legcélszerűbb az első fűtés előtt szakemberrel megvizsgáltatni és kitisztíttatni. Abban a csaknem fél évben, amíg nem kellett fűteni, por és szennyeződés rakódott le a nyílt égésterű fűtőeszközökön, ami rontja az égés minőségét és balesetekhez is vezethet. A rendszeresen karbantartott és kitisztított fűtőeszköz nemcsak biztonságos, hanem gazdaságosabban is működtethető.
 


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 12:11:12     Sporthírek      Hozzászólás0

2017. szeptember 17-én szakadó esőben rendezte meg az Újszászi VVSE duatlon és triatlon szakosztálya a 33. Újszászi Futónapot.

Az előző éjszakai és a hajnali eső sokakat elriasztott. Kora reggel sokan kikukucskáltak a takaró alól, és fázósan megállapították, hogy esik. Fusson, akinek nincs jobb dolga – mormogták – és aludtak tovább. Az igazi futóknak azonban nem volt akadály az eső. Sőt még nagyobb volt a kihívás. Azon azonban még a rendezők is meglepődtek, hogy végül 19 település – Abony, Budapest, Besenyszög, Csobánka, Gyomaendrőd, Jászapáti, Jászberény, Kisújszállás, Martfű, Nyárlőrinc, Szászberek, Százhalombatta, Szolnok, Tápiógyörgye, Tápiószele, Tiszaföldvár, Túrkeve, Újszász, Zagyvarékas –, 129 futója állt rajhoz, és teljesítette a távokat. Sokan indultak Abonyból és Jászberényből.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 11:41:03     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_kispalyas_labdarugo_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpg2017. szeptember 21-én tartották az I. Pintér és Társa Kispályás Labdarúgó Bajnokság 4. fordulóját.

Téba Beton-Gelbert Eco FC II: 8-3
Gól: Molnár L 4, Serfőző A 2, Mihályi A 2, Farkas S, Földi I, Csányi P.
A Téba hamar vezetést szerzett, de a Gelbertesek kettővel válaszoltak. A csoda 5percig tartott, mert a Tébások szétzilálták az ellenfél védelmét és 8 gólig meg sem álltak.

Imperiál Csikók-SzPDSE: 2-3
Gól: Hegedűs M, Kovács B, Kucsák I 3.
Az alsóházi rangadót a Berceliek kezdték jobban, gyorsan vezetést szereztek. A csikók meglepetésre két góllal válaszoltak. Már majdnem sikerült az első győzelem, amikor beleszaladtak két gyors gólba.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 11:08:28     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

varoshaza.jpgTisztelettel meghívom a 2017. szeptember 28-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
 

Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunkon!
2017 szeptember 25 hétfő - 10:58:09     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület szeretettel hívja és várja az érdeklődőket a mellrák megelőzése céljából szervezett

VIII. Bátorító, figyelemfelkeltő sétára
2017. szeptember 30-án, 16:00 órától
Abony város főterére.

Az előadások és a műsor előtt közös sétát tartunk, amelynek kiindulópontja a Főtér. Közreműködik az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett Csoport. A közös séta után a program a Kultúra Házában folytatódik, 16:30-kor.


Program:
* Köszöntő
* Vers
* Előadások:
- Dr. Losonczi Luca, főorvos: Terápiás lehetőségeke a daganatos betegségek megelőzésében.
- Dr. Szabó Éva, radiológus főorvos: Tájékoztató a korszerű emlő diagnosztikáról
* A Szivárvány Óvoda "Lila színű" csoportjának műsora
* A Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekarának műsora


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 09:58:24     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

2_fos_csapat_horgaszverseny_abonyi_horgasz_egyesulet_abony_abony.hu_2017.jpgSzeptember 17-én rendezték meg a II. 2 fős csapat horgászversenyt az Abonyi Horgász Egyesület tavainál.

Az idő és a halak kapókedve igen változatos volt, de minden jelentkezett csapat részt vett és kitartott a verseny végéig. A díjak gazdára találtak, izgalmas küzdelmek alakultak ki a végjátékra. Az ebéd finom volt, olyan volt, mint az eső: "jól esett”. 

Eredmények:
Első lett, megvédve címét a Pelikán HE (A1 és B2 össz. 9 kg). Második helyezést ért el a Balogh Fishing Team (A2 és B1 össz.8.45 kg). A legnagyobb halat közülük Balogh József fogta, egy 3.05 kg-os tőpontyot. A harmadik a Halcapone Team lett (A3 és B 5 össz. 2.96 kg). Gratulálunk!

Az Abony.hu-t tájékoztatta az Abonyi Horgász Egyesület vezetősége.
2017 szeptember 25 hétfő - 09:23:49     Városi rendezvények      Hozzászólás0

orszagos_konyvtari_napok_spirit_bliss_abony_abony.hu_2017.jpg orszagos_konyvtari_napok_acsai_roland_abony_abony.hu_2017.jpg orszagos_konyvtari_napok_lakatos__levente_abony_abony.hu_2017.jpg orszagos_konyvtari_napok_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 szeptember 25 hétfő - 08:27:42     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

egyedul_nem_megy_alapitvany_koszonolevel_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 szeptember 25 hétfő - 07:55:37     Városi rendezvények      Hozzászólás0

veradas_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Vöröskereszt Szervezet és a Városunk Fejlődéséért Egyesület szervezésében véradás lesz a Kultúra Házában 2017. szeptember 30-án, (szombaton) 11:00-15:00 óra között.

A személyi igazolványt, a TAJ kártyát és a véradó igazolványt kérjük, hozzák magukkal. Vért adhat, aki nem szenved ismert fertőző betegségben, illetve az aktuális állapota véradásra alkalmas. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak esetében évente öt, míg nők esetében évente három vérvétel engedélyezett, a két vérvétel között pedig legalább 56 napnak kell eltelnie. Fontos, hogy véradás előtt megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon a véradó, emellett ügyeljen arra, hogy ne éhgyomorral érkezzen a véradásra.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények