Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 szeptember 22 péntek - 17:23:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

Év eleje óta egyre több panasz érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez az interneten vásárolt műszaki cikkekre (okostelefon, iPad, televízió).

Ezek tartós fogyasztási cikknek minősülnek, ha a vételáruk meghaladja a 10 ezer forintot, mégis nem sokkal az átvétel után elromlanak, és a kötelező egyéves jótállás ellenére a cégek elutasítják a fogyasztókat, amikor ingyenes javítást vagy cserét szeretnének - közölte a Budapesti Békéltető Testület csütörtökön az MTI-vel. 
 
A tartós fogyasztási cikkeknél az egy éves garancia azt jelenti, hogy ha a termék meghibásodik, akkor a vállalkozásnak kell bizonyítania, hogy eladáskor még hibátlan volt, ha ezt nem teszi vagy nem tudja megtenni, ki kell cserélnie vagy ki kell javítania az adott terméket.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 22 péntek - 17:00:34     Intézményi hírek      Hozzászólás0

gyongyszemek_ovoda_mehecske_csoport_rajzverseny_abony_abony.hu_2017.jpgAz Egyedül Nem Megy Alapítvány programsorozata részeként rajzpályázatot hirdetett óvodás gyerekek részére, ahol az Abonyi Gyöngyszemek óvoda Méhecske csoportjából 7 kisgyermek nevezett be a pályázatra.

A több mint 200 pályamű közül nehezen választott a zsűri, de mind a hét rajzot kiválasztották és gyönyörű ajándékokkal jutalmazták. A kis méhecskék nagy örömmel vették át a hatalmas csomagokat, amikbe gyönyörű babák, csodás autók és még rengetek „apróság” kapott helyet. A szülők és a gyerekek nevében köszönjük a program szervezőinek a lehetőséget és, hogy ilyen gyönyörű csomaggal jutalmazták a kis művészeket.

Az Abony.hu-t tájékoztatta Atkári-Gyóni Krisztina óvónő.


2017 szeptember 22 péntek - 16:44:42     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_noi_szolnok_abony_abony.hu_2017.jpgVasárnap délután játszottuk az idei szezon első bajnoki meccsét, méghozzá hazai pályán. Szolnok csapata - amely most került fel NB II-be - látogatott el elsőként hozzánk. 

Junior csapatunk új arcokkal, és új edzővel mutatkozott be mind a szolnoki csapatnak, mind a nézőknek. Az első félidő elég szoros volt, a mérkőzés elején lendületesen játszottunk, de a sok technikai hibánk miatt hamar felzárkózott az ellenfél csapata. A félidő után egy teljesen más hangulatú csapat lépett a pályára. Gördülékenyen vettük az akadályokat, sikerült előnyhöz jutnunk és ezután már csak néhány gólt tudtak dobni a szolnoki játékosok. Remek eredménnyel zártuk az első fordulót. Jövő héten Makóra utazunk, addig is keményen edzünk tovább és készülünk a következő megpróbáltatásra! 


Olvasd tovább...
2017 szeptember 22 péntek - 15:03:36     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

zalan_lipak_tibor_abony_varos_diszpolgara_szep_erno_eletmudij_abony_abony.hu_2017.jpgÁtadták a drámaírókat jutalmazó Szép Ernő-díjakat a magyar dráma napján, 2017. szeptember 21-én. Az elismerést Zalán Tibor, Visky András és Lengyel Anna vette át csütörtökön a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban tartott ünnepségen.

A Szép Ernő kuratórium döntése alapján az idén Zalán Tibor, Abony Város Díszpolgára kapta a Szép Ernő-életműdíjat évtizedeken átívelő drámaírói és színházi tevékenységéért, költői nyelvéért és széles műfaji merítésű, folyamatos dramaturgiai munkájáért.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 22 péntek - 14:24:42     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

erzekenyito_nap_egyedul_nem_megy_alapitvany_abony_abony.hu_2017.jpgÉrzékenyítő napot tartottak 2017. szeptember 18-án a Varga István Városi Sportcsarnokban. Az Egyedül Nem Megy Alapítvány szervezésében több száz egészséges diák ismerkedett fogyatékos társaik mindennapjaival. A rendezvényre budapesti vendégeket is vártak.

"Teszta, 3 és fél éves mozgássérült segítő és terápiás kutya. Gazdája jobb keze. Ha kell a kosárért szalad, ha szükséges botot visz gazdájának. 

"A segítő kutyáinkkal minden nap járunk dolgozni, szórakozni, munkába, tehát így együtt élünk a kutyáinkkal és megtapasztaljuk, hogyha együtt élünk, elmegyünk valahova akkor mennyire jó kapcsolatot tud teremteni ember- és ember közt maga a segítő kutya."- mondja gazdája Mányik Tamás a budapesti NEO Segítőkutya Egyesület tagja.

A képre kattintva megtekintheti a videóösszefoglalót.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 22 péntek - 14:10:08     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_amator_labdarugo_bajnoksag_oszi_ii_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpgSzeptember 7-én és 14-én játszották le a Pintér és Társa kispályás labdarúgó bajnokság őszi szezonjának II. és III. fordulóját a sportcsarnokban.

A II. forduló összefoglalója:
Gelbert Eco Fc-Spcd Se: 4-0.
Gól: Kiss B, Király Cs, Homoki M, Boros Zs.
Az első mérkőzés három kiállítást is hozott, bár nem a durvaságok miatt. Két játékost sípszó utáni labda elrúgás miatt, egy edzőt reklamálásért. A Gelbert a mérkőzést simán lehozta négy góllal.

Bármikő-Strandkisvendéglő-Tébabeton: 3-0.
Balázs Karcsiék sima mérkőzésen vannak túl. Az ellenfél egy embert tudott kiállítani ellenük, így a Bármikő játék nélkül vitte a 3 pontot.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 22 péntek - 13:39:24     Intézményi hírek      Hozzászólás0

ii_jotekonysagi_est_gyulai_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2017 szeptember 22 péntek - 13:13:34     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

szemeremsertes_abony_cegled_abony.hu_2017.pngAz Abonyi Rendőrőrs a 13020/1536/2017.bü. számon szeméremsértés vétség miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A tényállás szerint 2017. szeptember 08-án, 22:00 és 22:20 között, a Cegléd-Abony között közlekedő vonaton egy ismeretlen személy a vonaton utazó női sértettnek szexuális tartalmú videókat mutatott, majd a sértett mellét többször erőszakosan megfogta, ezt követően az ülésre leteperte és ott tovább fogdosta.

Az elkövető 25 év körüli, 175 cm magasságú, sportos testalkatú, a haja barna színű, rövidre nyírt, kb. 6-9 mm-es sűrű, nem kopaszodó. Az elkövetés idején szürke színű, mintás, kapucnis pulcsit viselt. Nadrágja szintén szürke színű, térdig érő volt.

Az ismeretlen elkövetőről a mellékelt grafikai rajz készült. Kérjük, ha érdemi információval rendelkezik a képen látható férfiról, hívja az Abonyi Rendőrőrsöt az 53/ 350-152-es telefonszámon, vagy a 06-30-277-31-85-ös mobiltelefonszámon.

Abony.hu információ

Nagyításért kattintson a képre!
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények