Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 szeptember 11 hétfő - 17:24:41     Intézményi hírek      Hozzászólás0

gyongyszemek_ovi_apponyi_utca_2.jpgNéha az egyszerűnek tűnő dolgok, tettek válnak a legkülönlegesebbé. Amikor egy ötlet születése, majd megvalósítása bár banálisnak tűnik is, sokak hétköznapjába csempész örömet és melegséget.

Így indult a Gyöngyszemek Óvodájában az a kezdeményezés, amely a határtalan kreativitással és kétkezi munkával vegyítve ma már sok gyermek napját aranyozza be. De miről is szólnak a fenti sorok?


Olvasd tovább...
2017 szeptember 11 hétfő - 10:22:34     Sporthírek      Hozzászólás0

makai_mate_kezilabda_emlektorna_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Kézilabda Club idén 16. alkalommal rendezte meg a Makai Máté emléktornát. A nyári felkészülés végén és a bajnoki rajt előtt minden évben helyt adunk az egykori kiváló sporttársunkra való megemlékezésnek, mindezzel együtt felkészülési, versenyzési lehetőséget biztosítunk a résztvevő csapatok számára. Ezúttal kettős tornagyőzelemmel is adóztunk Máté emlékének.

A szombati napon pályára lépett a Karcag SE (NB II), a Túrkevei VSE (NB II) junior és felnőtt csapata, valamint a Kiskunfélegyházi HTK (megyei) felnőtt csapata az Abonyi KC csapatai mellett.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 11 hétfő - 10:04:56     Sporthírek      Hozzászólás0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_oszi_fordulok_abony_abony.hu_2017.jpg
KLIKK a képre a nagyításért!
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények