Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 szeptember 10 vasárnap - 15:51:21     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A tavalyi tanév végén pályáztunk a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet pályázati kiírásában megjelent Boldog Iskola címre.

A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.
Most, hogy a pályázatunkat elfogadták, megkaptuk a Boldog Iskola címet, ennek megfelelően ebben a tanévben minden hónapban a 4. osztályban egy Boldogságórát tartunk. A programról bővebben a http://boldogsagora.hu/ oldalon olvashatnak.

Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola2017 szeptember 10 vasárnap - 15:47:47     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Ceglédi Tankerületi Központ Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A.
alapján pályázatot hirdet
Ceglédi Tankerületi Központ Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola 

Gyógypedagógus 2 fő
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Bicskei utca 2.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 10 vasárnap - 15:36:14     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_torokszentmiklos_abony_abony.hu_2017.jpgAz idény első versenye rendkívül jól sikerült az Abonyi Birkózó Club fiatal sportolóinak, akik az ezen a szombaton megrendezett törökszentmiklósi Centrum Szabadfogású diák versenyről 14 éremmel tértek haza Abonyba.

Eredmények:
Gyermek korcsoport:
Terék Tekla 25 kg II. hely
Baksa Bálint 46 kg I. hely

Diák I. korcsoport:
Terék Gerda 35 kg I. hely
Czene Mihály 46 kg III. hely
Habony Levente 46 kg III. hely
Czene Pál 50 kg I. hely
Jónás Zoltán 50 kg II. hely
Kovács Viktória 54 kg II. hely
Baksa Bence 63 kg I. hely
Terék Fruzsina 58 kg II. hely

Diák II. korcsoport:
Földi Krisztián 26 kg I. hely
Flammer Benedek 46 kg I. hely
Tóth Marcell 69 kg II. hely
Hajnal Gergő 69 kg III. hely

Gratulálunk!

DE

2017 szeptember 10 vasárnap - 09:52:22     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Mucsi Zoltán, Jászai Mari-díjas színész 1957. szeptember 09-én született Abonyban.

"Gondoltad volna, hogy Mucsi Zoltán nem is mindig színésznek készült – pedig szerintem az Isten is annak teremtette? Álma az volt, hogy egyszer híres futballista lesz, de az élet ezt máshogy gondolta.

Abonyban született és nevelkedett, míg fel nem került egy budapesti szakmunkásképzőbe, ahol géplakatosnak tanult. Már akkor tudta, hogy nem neki való ez a szakma, csak a szülei miatt tartott ki. Közben, talán Budapest összes színházának összes előadását megnézte. Itt már pedzegette, hogy merre vegye az irányt. Szakmáját annyira utálta, hogy nem dolgozott benne túl sokat, inkább hírlapkézbesítőnek állt. Estin leérettségizett és barátja unszolására egy színjátszókörben találta magát. Ott biztatni kezdték, hogy próbálkozzon komolyabban a színészettel. Így került a szolnoki Szigligeti Színházhoz, ahol segédszínészeket kerestek. Először csak statisztaként alkalmazták, majd egyre feljebb került a színészi ranglétrán és közben a mennyországban érezte magát. A mai napig emlékszik az első mondatára, amit a színpadon mondott.Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények