Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 szeptember 05 kedd - 17:01:38     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Abonyi krónika - Önálló rádióműsort készítenek a gimnazisták

kinizsi_radio_1970_abony_abony.hu_2017.jpgA magnetofon kapcsolója egyet kattan. Megindul a korong, és az alkalmi keverőasztal fölé hajoló diákarcokra egyszerre feszült figyelem ül. Minden szem, minden tekintet a sikló, barna szalagot pásztázza és várják a felcsendülő hangokat.
 
A készülék  hangszórójából halk zaj hallatszik, aztán egy ismerős akkord: „Sej, Nagy-abonyban csak két torony látszik..." Néhányszor még ismétlődik, majd a Rákóczi-induló hangzik fel. Az induló lassan halkul és egy leányhang jelentkezik:

„Itt a Kinizsi  Rádió! Megkezdjük iskolánk rádiójának műsorát. Adásunkat minden héten, szombaton 11 óra 05 perctől 11 óra 25 percig hallhatjátok. Műsorunkat híreinkkel kezdjük” — s az újabb összekötő zene után a közelgő szalagavatóról hallani.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 05 kedd - 14:40:47     Városi rendezvények      Hozzászólás0

kezmuves_hagyomanyorzo_nap_kulturalis_orokseg_napja_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Lajos Művelődési Ház 2017. szeptember 16-án rendezi meg Kézműves és Hagyományőrző napját Abonyban.

Helyszín: a Kultúra Háza aulája

09:00-13:00 óra között: kézműves foglalkozások: arcfestés, szövés-fonás, mézeskalács készítés, gyöngyfűzés, nemezelés, foltvarrás

10:30-13:00 óra között: lovaskocsikázás

A Kulturális Örökség Napja alkalmából Markó Ferenc ingyenes idegenvezetésével megtekinthető a Nagy-Vigyázó-kastély (10:00 órától) és a Kis-Vigyázó-kúria (15:00 és 16:00 órától).

Az épületek megtekintéséhez mindenki hozzon magával személyi okmányokat és zseblámpát!

Kérjük részvételi szándékát telefonon (53/ 360-075) vagy e-mailben (abonyinaplo@gmail.com) jelezze!

Nagyításért kattintson a képre!

2017 szeptember 05 kedd - 14:19:33     Hivatali hírek      Hozzászólás0

2017. szeptember 09. (szombat) Péteri a piroson - 40 éves a Pest Megyei Piros Túramozgalom.

Indulás Abonyból, a Kinizsi Gimnázium elől 09:30-kor autóbusszal.
 
Programok:
Délelőtt kulturális műsorok, majd ebéd. Délután gyalogtúra a Gombai-tavaknál.

Érdeklődés és jelentkezés a Természetjárók Köre vezetőjénél, Nagy Sándornénál, az 20/341-2706-os telefonszámon.   
 


 
2017 szeptember 05 kedd - 14:07:46     Hivatali hírek      Hozzászólás0

varoshaza.jpgTisztelettel várok minden kedves érdeklődőt Abony Város Településképi Arculati Kézikönyve és Településképi rendelete tárgyában tartandó LAKOSSÁGI FÓRUMRA.

A fórum helye: Abonyi Polgármesteri Hivatal Díszterme
Ideje: 2017. szeptember 06. (szerda) 17.00 óra

Kérem Önöket, mondják el véleményüket, és tegyék meg javaslatukat.

Tisztelettel:
Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester

Kapcsolódó hírek:


2017 szeptember 05 kedd - 13:56:20     Városi rendezvények      Hozzászólás0

tudomanyos_onkepzokor_kiss_gyorgy_abony_abony.hu_2017.jpg
Tudományos önképzőkör indul az abonyi Kultúra Házában, amelynek keretén belül érdekes tényeket beszélünk meg közösen Kiss György, amatőr csillagász vezetésével.
 
A szakkör kéthetente kerül megrendezésre, amely nem csak a csillagászat, hanem a matematika, kémia és fizika témaköreit is érinti majd!
Az első foglalkozás időpontja: 2017. szeptember 22. 18:00 
 
Az első téma: csillagászat, a távcsövek típusai, története, ki mérte meg először a Föld kerületét?
 
Várják az érdeklődő felnőtteket és iskolás gyermekeket egyaránt!
 
A részvétel díjtalan!
2017 szeptember 05 kedd - 12:56:50     Sporthírek      Hozzászólás0

kanya_kristof_fergeteg_triatlon_se_abony_abony.hu_2017.jpgA Fergeteg Triatlon Sportegyesület versenyzője, Kánya Kristóf Marcell egyedüliként képviselte Abonyt a 6. Ábrahámhegyi Országos Triatlon Versenyen, 2017. szeptember 02-án.

A 10 éves fiú az egy évvel idősebbek között indult, végig izgalmas és szoros küzdelem után állhatott föl a dobogó harmadik fokára.

Gratulálunk!

Abony.hu információ
2017 szeptember 05 kedd - 12:20:15     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Ismét csalók élnek vissza a Tigáz nevével, ezúttal gázkonvektorok uniós szabvány szerinti vezetékcseréjét ajánlják túlárazottan, elsősorban idősebb lakossági felhasználóknak, és erre előleget vesznek fel tőlük - hívta fel a figyelmet a Tigáz-DSO Kft. kedden.

A társaság közleményében hangsúlyozta: nem bíztak meg senkit, hogy ilyen tevékenységet végezzen. Munkatársaik, valamint megbízott külső vállalkozóik nem jogosultak készpénz átvételére, a társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekkel intézi. Felidézték azt is, hogy már nem először próbálkoznak a "trükkös szakemberek" az idén. A Tigáz dolgozói minden esetben arcképes, Tigáz arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig megbízólevelet állít ki a társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az az első lépés, hogy ezekkel a dokumentumokkal igazolják magukat - emelték ki.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 05 kedd - 10:00:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

szeptemberi_adozasi_hataridok_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Polgármesteri Hivatal Adóhatósága kipostázta a szeptemberben esedékes magánszemélyek kommunális adója, építményadó, a gépjárműadó és az iparűzési adó, valamint az egyéb nyilvántartott tartozásokat tartalmazó számlaegyenleg értesítőit (és a „csekkeket”) a lakosság részére.

A tájékoztatókban a fizetendő adón túl a fizetési határidő és a legfontosabb tudnivalók is szerepelnek.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 05 kedd - 07:22:21     Sporthírek      Hozzászólás0

labdarugo_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgAugusztus 31-én tartották a Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság őszi, I. fordulóját.

Rendőrőrs-Imperiál Csikók: 11-1
Gól: Nagy K 2, Szabó Z, Petrezselyem D 4, Petrezselyem T 3, Kapás B, Hegedűs M.
A Csikók nem sok időt tölthettek a nyári alapozással, mert a Rendőrök átgázoltak rajtuk és csúnya vereség lett belőle!

Szpd SE-Bármikő-Strand Kisvendéglő: 0-3
Gól: Imre J 2, Kovács T.
A Bármikő simán hozta a mérkőzést Imre Joci vezetésével és 3-0-ás győzelmet arattak!


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények