Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 szeptember 01 péntek - 16:52:06     Hivatali hírek      Hozzászólás0

lakossagi_forum_telepuleskepi_arculati_kezikonyv_abony_abony_1.jpgLakossági fórum keretében mutatta be Abony város készülő Településképi Arculati Kézikönyvét Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Farkas Zsolt főépítész, 2017. augusztus 23-án.
 
A helyi lakosság aktív bevonásával minden településnek el kell készítenie a településképi rendeletét, és az azt megalapozó Településképi Arculati Kézikönyvet 2017. október 1-ig.


 
lakossagi_forum_telepuleskepi_arculati_kezikonyv_abony_abony_2.jpg
Célja, hogy a települési közösségek maguk döntsék el, hogy milyen települési környezetben szeretnének élni, hogyan őrizzék meg építészeti és természeti kultúrájukat, és hogyan fejlesszék azt, ezért a kézikönyv széles körű társadalmi bevonás mellett készül.
  
A következő lakossági fórumra 2017. szeptember 6-án, 17:00 órától kerül sor a Városháza Dísztermében, ahol várják a településképi arculati kézikönyvre és a településképi rendeletre vonatkozó lakossági véleményeket, javaslatokat. 
 
(A fájl nagy mérete miatt a letöltés több időt vehet igénybe.)
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

2017 szeptember 01 péntek - 13:27:29     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Nyilvános közzétételes licit felhívás

Abony Város Önkormányzat (2740 Abony, Kossuth tér 1.)

Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületnek 13/2007. (IV.12.) önkormányzati rendeletének 4. sz. mellékletében meghatározott Abony Város Önkormányzata Vagyongazdálkodási liciteljárási szabályzata alapján 

egyfordulós, nyílt licit eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az alábbi ingatlant:Olvasd tovább...
2017 szeptember 01 péntek - 11:47:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Balogh Tamás Zsolt, Juhász Kitti és Abonyi Kata is szerepel majd az "Én vagyok Szolnok" című musicalben, melyet szeptember 02-án, 20 órától mutatnak be a Szolnok Város napjához kapcsolódó rendezvényen, a Hild téren.

A színésznek készülő fiatalember a produkció főszerepét kapta meg, ő játsza majd Ádámot, aki a jobb megélhetés reményében külföldön vállal munkát, végül mégis hazatér szülővárosába, Szolnokra. Balogh Tamás gyakori szereplője az abonyi és szolnoki rendezvényeknek, előadásoknak. Nem véletlenül, hiszen dráma szakon érettségizett a megyei jogú városban. 

Az Ádám édesanyját alakító Juhász Kitti sem ismeretlen a közönség számára. Számtalan fellépése volt már Abonyban, de a Szolnok Hangja tehetségkutatón is felfigyeltek rá. A dráma tagozatot végzett Kitti állandó szereplője a Nagyabonyi Színkörnek is.

Abonyi Kata már egészen fiatalon elkezdett kacérkodni a színészettel és az énekléssel a Bihari Színkör és az Abonyi Musical Stúdió berkein belül. Természetesen most is számítanak rá a szervezők.

A musicalt Dósa Mátyás, a Szigligeti Színház színésze rendezi.

DE

2017 szeptember 01 péntek - 10:35:22     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Nagyításért kattintson a képre!
2017 szeptember 01 péntek - 09:15:29     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

A nyár lezárása egyértelműen a szeptember hónap, amikor a gyerekeknek megkezdődik az iskola. Ekkor a közlekedésben szinte az egyik napról a másikra megjelennek a gépkocsik, kerékpárok. Megnövekszik a forgalom is, amely a járművezetők elé kihívást állít, mert a gyerekeknek kisebb a veszélyérzete, ezért a közlekedés is veszélyesebbé válik számukra. Erre a Ceglédi Járásban a rendőrkapitányság is felkészült, ezért a reggeli időszakban a rendőrség állandó, demonstratív jelenlétet biztosít a polgárőrséggel, közterület-felügyelőkkel karöltve, míg a délutáni időszakban visszatérően kerül ellenőrzésre az iskolák környéke.

Az ellenőrzések során nem csak arra törekszünk, hogy a közeledés veszélyeire felhívjuk a fiatal nemzedék figyelmét, hanem a KRESZ szerinti közlekedésre. A figyelemfelhívásokat nem csak a közúti ellenőrzések során tesszük szóvá, hanem az iskolarendőr hálózatunkon keresztül a fogadóórákon is.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 01 péntek - 09:06:22     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tizenkettő fparkolo_kialakitasa_vasut_ut_1_abony_abony.hu_2017.jpgérőhelyes új parkoló kiépítéséről döntött a Képviselő-testület a 2017. augusztus 31-i ülésén.

A tizenegy merőleges és egy mozgáskorlátozott gépjármű-várakozóhelyet a Vasút út - Nagykőrösi út találkozásában lévő, jelenleg funkció nélküli területen valósítják meg. A plusz parkírozó helyek jelentősen csökkenthetik majd a belváros közlekedési és parkolási gondjait, és kiküszöbölhetik az autósok Vasút út elején történő szabálytalan várakozását, a forgalom feltorlódását.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 01 péntek - 08:34:28     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

avar_egett_szek_dulo_abony_abony.hu_2017.jpgSzáraz gaz, avar gyulladt ki csütörtök délután Abonyban, a Szék dűlő közelében. A vasúti töltés mellett több ponton - kettőszáz és ezer négyzetméteres területen - csaptak fel a lángok, égett a száraz aljnövényzet.
 
A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivő
 
Fotó: PMKI Cegléd HTP
 
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények