Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 31 csütörtök - 09:25:35     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság!

2017. augusztus 28-tól az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. Abony, Tamási Áron úti telephelye nem fogad be zöldhulladékot - erről tájékoztatta lapunkat Gáspár Csaba, az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A zöldhulladék befogadása eddig az időpontig is csak megtűrt állapot volt, melyre a továbbiakban nincs lehetőség - áll a közleményben.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 31 csütörtök - 08:45:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett csoport ünnepi produkciója fogadta az Abonyi Lajos Művelődési Házba érkező ünneplőket, 2017. augusztus 20-án. A 28 éve működő egyesület meghatározó szerepet tölt be a városi kulturális életben, tagjai a városi rendezvények állandó szereplői. 

Az új kenyér ünnepén frissen sült, ropogós cipók illata szállt a színházteremben, ahol Fajka Zsanett, a Művelődési Ház munkatársa köszöntötte a megjelenteket, majd Fehér Eszter szavalatát hallgathatták meg a jelenlévők. Az ünnepélyen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony mondott köszöntőt és idézte fel a történelmi pillanatokat.

A fotóra kattintva képgaléria nyílik.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 31 csütörtök - 08:24:44     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. augusztus 31-én (csütörtök) délután 14:00 órától tartja soron következő ülését. 
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 
 
 

 
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények