Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 30 szerda - 10:56:39     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Szeptember 1-jétől (péntek) az iskolakezdés előtti időben a helyi zsaruk és polgárőrök segítik a gyerekek biztonságos közlekedését a 40-es főút két legforgalmasabb gyalogátkelőhelyén.

Kérjük az autósokat, hogy vegyék figyelembe a megnövekedett forgalmat, türelmesen és körültekintően közlekedjenek, vigyázzanak a gyerekekre!

DE


2017 augusztus 30 szerda - 10:36:11     Sporthírek      Hozzászólás0

Idén is megrendezték a hagyományos, Szent István-napi kupát 2017. augusztus 20-án, melynek keretében labdarúgásban és sakkban mérhették össze tudásukat a sportbarátok.

Labdarúgás:
1. Imperiál II.
2. Gelbert ECO FC
3. Bármi-Kő Strand Kisvendéglő
4. Kispályások
5. Imperiál I.

Gólkirály: Kállai István 8 találattal


Sakk:
1. Bálványos István
2. Drávai Tibor
3. Lukács Sándor
 
Az Abony.hu-nak beszámolt Sárkányné Bálint Mária főszervező, a Varga István Városi Sportcsarnok vezetője.

A fotó korábban készült.

2017 augusztus 30 szerda - 09:39:02     Hivatali hírek      Hozzászólás0

pest_megyei_bekelteto_testulet_abony_abony.hu_2017.jpgÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy honlapunkról közvetlen kapcsolatfelvételre, panaszküldésre és tanácsadáskérésre van lehetőségük a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület felé.

A Pest Megyei Békéltető Testület (1119 Budapest, Etele út 5-61. II. em 240.) díjmentesen foglalkozik a fogyasztói jogviták alternatív rendezésével.


Abonyi Polgármesteri Hivatal
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények