Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 29 kedd - 17:13:20     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_veteran_birkozo_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Birkózó Club szenior sportolói augusztus 26-án a Veterán Országos Bajnokságon vettek részt Miskolcon, ahol a 121 versenyző között ismét megmutatták, hogy a dobogón a helyük.

Az Abonyi Birkózó Club versenyzőinek eredménye:
Csizmadia István B korcsoport 100 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely
Kolozsvári József D korcsoport 70 kg szabadfogásban II. hely kötöttfogásban III. hely
Horváth György D korcsoport 62 kg szabadfogásban és kötöttfogásban II. hely
Lőrinczy Attila C korcsoport szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely

Gratulálunk!

DE


2017 augusztus 29 kedd - 16:29:06     Hivatali hírek      Hozzászólás0

csontos_patika_ugyeletes_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017.08.28-09.03-ig) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Hetfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig.
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig.
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.

Csontos Patika


2017 augusztus 29 kedd - 15:42:54     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Továbbra is érvényes a 2017. június 20-án elrendelt országos tűzgyújtási tilalom, amely szerint tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szabadtéri tüzek kilencvenkilenc százalékát emberi mulasztás okozza. A kánikulában naponta átlagosan negyven ilyen esethez hívták a tűzoltókat, idén pedig már közel hétezer olyan esethez riasztották őket, amelynél erdő vagy más növényzet égett.
Olvasd tovább...
2017 augusztus 29 kedd - 15:20:17     Hivatali hírek      Hozzászólás0

gyulai_iskola_kalvin_uti_jarda_megujult_abony_abony.hu_2017.jpgMintegy két hét alatt újrabetonoztak két járdaszakaszt a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolánál: a Kálvin úti bejárat előtt 136 méteres, az udvaron pedig egy 12 méteres új betonjárdát használhatnak az iskolába járó gyerekek és felnőttek.

A felújítás az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. sikeres pályázata eredményeként valósult meg. A „Belterületi utak karbantartása” című mintaprogram biztosította a másfél méter szélességű járda építőanyag- és munkaerő szükségletét. A kb. 1 millió Ft értékű beruházást a közmunka-programban dolgozók mellett az önkormányzati cég szakemberei végezték, akik a kivitelezéshez szükséges gépekkel is rendelkeznek.

Tavaly, szintén pályázati forrásból az intézmény Luther Márton úti bejárata előtti gyalogút újult meg, mára viszont a Kálvin úti járda elkészülésével az épület kerítését körbevevő valamennyi járda kifogástalan állapotban várja az iskolába érkezőket.

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás 


2017 augusztus 29 kedd - 14:38:52     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Új intézményvezető kezdte meg munkáját a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, Dévainé Kazinczy Sára személyében. Az új vezető Simon Gábornét váltotta az igazgatói székben, aki hat évig irányította az iskolát.

Először 2011-ben, öt évre bízták meg ezzel a munkakörrel, miután Dr. Soós Ferenc korábbi intézményvezető súlyos betegség után elhunyt. Simon Gáborné még 2016-ban jelezte, hogy megbízása lejártát követően nem szeretné a továbbiakban az igazgatói feladatokat ellátni. Helyette visszatérne a tanításhoz, hiszen tanítói képesítése és természetismeret szakkollégiumi, valamint háztartásökonómia és életvitel szakos pedagógusi végzettsége is van. A sikertelen pályázati eljárást követően a tankerület ismét felkérte, hogy további egy évre, legkésőbb a tanév végéig folytassa munkáját.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 29 kedd - 12:19:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0

1,5 milliárd forint összegű támogatás érhető el az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjéhez.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. Ennek hatására nemcsak a lakossági energia-felhasználás hatékonysága javulhat, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is.
 
A programnak köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program mára már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította. A hazai lakóingatlanokban közel 3 millió korszerűtlen gázkonvektor működik. Mielőbbi cseréjük elősegítése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 80 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények