Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 25 péntek - 13:49:41     Sporthírek      Hozzászólás0

Veréb István (86 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) nem jutott vigaszágra, míg az abonyi Molnár József (61 kg) ott technikai tussal kikapott, így mindhárom magyar kiesett a párizsi birkózó-világbajnokság pénteki, első szabadfogású napján.

Molnár Józsefet az ellene a selejtezőben győztes orosz versenyző vitte a vigaszágra döntőbe kerülésével. A magyar sportoló a tavalyi világbajnok amerikai Logan Stieberrel került szembe a vigaszág első körében, ahonnan nem volt esélye továbbjutni. A meccsen a vb-címet Budapesten szerző tengerentúli szabadfogású rendre jól támadott lábra és négy perc alatt, 10-0-s technikai tussal nyert. Molnár a nap utolsó magyar érdekeltségű mérkőzését vívta, miután a Veréb István ellen győztes lengyel és a Ligeti Dánielt verő amerikai sem került döntőbe. A magyar csapatból egyedül Veréb tudott meccset nyerni a nap folyamán.

Gratulálunk Molnár Józsinak és a csapattársainak a tisztességes helytálláshoz, és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

MTI
Kiegészítette: Darányi Erika


Olvasd tovább...
2017 augusztus 25 péntek - 12:25:07     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

2017. évben is megrendezte hagyományos horgásztáborát az Abonyi Horgász Egyesület. Idén 2017. augusztus 14-18. között 21 gyermek vett részt a foglalkozásokban. A 21 csemetéből 4 leány is képviseltette a női horgásztársadalmat.

A szervezők az előző évekhez hasonlóan az idei tábort is próbálták érdekessé, hasznossá tenni. A szokásos elméleti és gyakorlati képzéseken túl vendégelőadókat, horgászokat hívtak meg, akik színvonalas bemutatót tartottak a gyermekek részére.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 25 péntek - 11:30:22     Intézményi hírek      Hozzászólás0

iskolakezdes_evnyitok_abony_abony.hu_2017.jpgLassan véget ér a gondtalan nyári szünidő a tanulók számára, kinek folytatódik, kinek most kezdődik a diákélet. 2017. szeptember 1-jén, pénteken minden iskolában becsöngetnek.

A tanévnyitók ideje a helyi iskolákban:

Kinizsi Pál Gimnázium: 2017. augusztus 31. (csütörtök) 18:00 óra

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: 2017. szeptember 01. (péntek) 08:00 óra

Somogyi Imre Általános Iskola: 2017. szeptember 01. (péntek) 08:00 óra

Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola: 2017. szeptember 01. (péntek) 08:30 óra

DE


Olvasd tovább...
2017 augusztus 25 péntek - 09:48:20     Sporthírek      Hozzászólás0

molnar_jozsef_parizsi_birkozo_vilagbajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgVereséggel kezdődött magyar szempontból a párizsi birkózó-világbajnokság első szabadfogású napja 2017. augusztus 25-én, miután az abonyi Molnár József kikapott orosz ellenfelétől a selejtezőben.

Gulyás István szövetségi kapitány már a csütörtöki sorsolás után jelezte, hogy a 61 kilogrammban szereplő Molnárnak az egyik legnehezebb rivális jutott Gadzimurad Rasidov személyében, aki tavaly Európa-bajnokságot nyert, idén pedig az orosz bajnokságon diadalmaskodott.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 augusztus 25 péntek - 08:17:38     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2017. augusztus 31-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 
 


2017 augusztus 25 péntek - 08:07:30     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpgA DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy az Abony, Szelei út 40. szám előtt csőtörés történt. A javítási munkák ideje alatt - 2017. augusztus 25-én - átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Szelei úton a Radák utcától a Bercsényi utcáig, valamint az Erzsébet királyné utcában - előreláthatólag 10.00 és 13.00 óra között.
 
A szolgáltató megértésüket és türelmüket kéri a munkálatok befejezéséig.
2017 augusztus 25 péntek - 06:26:41     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

sebessegellenorzes_abony_abony.hu_2017.jpgPest megyében a mai napon is több helyen mérik a járművek sebességét a rendőrök, köztük Abonyban is - adta hírül a police.hu. 
 
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tervezett sebességellenőrzési helye is időpontja:
 
2017. augusztus 25. 18:00-20:00 óra között az Abony, Ceglédi út 70. szám alatt. 
 
 
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények