Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 24 csütörtök - 17:34:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0

megkezdodott_pingvines_ovoda_tagintezmenyeinek_energetikai_korszerusitese_abony_abony_3.jpgElkezdődött a Bethlen Gábor úti óvodák korszerűsítése, miután az önkormányzat eredményesen pályázott az energetikai felújításukra. A Pingvines Óvoda főépületére és a „Garas-féle” tagintézményre kilenchónapnyi rekonstrukciós munka vár, melyet az abonyi Generál-Kontakt Bt. szakemberei végeznek.

Az intézmények 105 millió Ft-ból újulnak meg, melyből közel 78 millió Ft pályázati támogatásként érkezik az önkormányzati kasszába.

- A munkaterületet már hivatalosan is átvettük. Összesen 270 nap áll rendelkezésünkre, hogy a beruházást végrehajtsuk. Ha minden a tervek szerint alakul, még az idén befejezhetjük - magyarázta Krupincza Tibor, a kivitelezést végző cég ügyvezető igazgatója.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 24 csütörtök - 16:55:48     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kid_fc_u14_edzotabor_abony_abony.hu_2017.jpgAugusztus közepén Tápiógyörgyén edzőtáborozott az Abonyi KID FC U14-es labdarúgó csapata. Remélhetőleg, az ott eltöltött mozgalmas egy hét is hozzájárul ahhoz, hogy az előző szezonhoz hasonló, fényes sikereket érjen el a megfiatalított együttes.

- Ismét az első osztályba adtuk le a nevezésünket és természetesen a mostani szezonban is szeretnénk meglepetést okozni - számolt be lapunknak Némedi Tivadar edző. - Éppen ezért már július 7-én elkezdtük a felkészülést. Sokszor előfordult, hogy hármat edzettünk egy nap. Le a kalappal a srácok előtt nagyon keményen dolgoztak a felkészülés során, az előttünk álló két hétben már csak a ,,finomhangolás” van hátra és végre elkezdődik számunkra a bajnokság - tette hozzá.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 24 csütörtök - 11:27:38     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

penny_market_lopas_elkovetoit_keresik_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a képen látható ismeretlen személyek az Abony, Újszászi úton található Penny Marketben követtek el lopást, melyet az üzlet biztonsági kamerái rögzítettek.
 
A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse a lakosság segítségét kéri az ismeretlen személyek azonosításában. Akik felismerik a felvételeken szereplő személyeket, vagy érdemi információval rendelkeznek róluk, hívják Kovács Miklós r. ftőrm. vagy Kapás Béla r. tzls. urakat a 06-53/ 360-152-es vagy a 06-30/ 277-3185 vagy a 06-70/400-7204-es telefonszámokon.

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képre!
 

2017 augusztus 24 csütörtök - 10:27:28     Sporthírek      Hozzászólás0

makai_mate_emlektorna_abony_abony.hu_2017.jpgVersenykiírás

1. Szervező

Abonyi Kézilabda Club férfi szakosztálya, valamint Makai Tibor és kedves felesége Makai Tiborné (Makai Máté szülei).

2. Célja

Megemlékezés egy nagyszerű sportemberről, kiváló kézilabdázóról, ennek keretében versenyzési és felkészülési lehetőség biztosítása a benevezett csapatok számára.

3. Időpontja, helyszíne

2017. szeptember 02. szombat
Abony, Varga István Városi Sportcsarnok (2740 Abony, Kossuth tér 18.)


Olvasd tovább...
2017 augusztus 24 csütörtök - 09:22:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a 2017. szeptemberi helyközi és a Szolnok városi helyi havi bérletek - az iskolakezdés elősegítése érdekében - már 2017. augusztus 28-án 0:00 órától érvényesek! 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a bérletvásárlást lehetőleg ne az utasforgalmi csúcsidőszakra, a tanítási időszaki munkanap reggelre ütemezzék, illetve ne várjanak az előző bérletük érvényességének lejártáig!

Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.
(KMKK Zrt.)

További információ:

Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények