Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 18 péntek - 15:46:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az abonyi polgárőrök az idei Tó partyra is konkrét feladatokkal, célokkal érkeztek. A rendezvény biztosításán túl egy izgalmas kutyás bemutatóval is készültek az eseményre. Nagy várakozás előzte meg a polgárőrség rendőrségi kutyás programját, melyet Csonka Zoltán, a Dunakeszi Polgárőr Egyesület tagja tartott a Murphyre keresztelt, kiképzett ebbel.

- A májusi tihanyi Félmaraton biztosításakor nagyon sok egyesülettel ismerkedtünk meg és kötöttünk barátságot. A szomszédos törteli egyesülettel és a tápiógyörgyeikkel is nagyon jó az együttműködésünk, ők segítettek a Tó Party biztosításában is - avat be a program apropójába Juhász Pálné, az abonyi polgárőrök vezetője.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 18 péntek - 14:21:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

piac_vasarcsarnok_zoldseg_gyumolcs_abony_abony_1.jpgFriss, minőségi és ár-érték arányban megfelelő portékákkal várják a vásárlókat az abonyi Piac-Vásárcsarnokban.

A nyár slágergyümölcse az árusok egyhangú szavazata alapján a görögdinnye, melynek kilóját egyre kedvezőbb áron lehet náluk megvásárolni. Ezen kívül az őszibarack, a sárgadinnye és a szilva is fogy, meg persze a zöldségek, mert levesbe való mindig kell - mutat friss és zamatos gyümölcseire Holló Tiborné, majd hozzáteszi: könnyebb lenne árulni, ha még többen jönnének be a csarnokba.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények