Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 10 csütörtök - 14:57:44     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy lakossági panaszbejelentés alapján állítólagos fertőzésveszély merült fel az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdőben. A panaszos által kifogásolt időszakban, 2017. július 31-én levett vízminta eredménye a mai napon megérkezett.

Sem bakteriológiai, sem kémia szempontból nem találtak kifogásolható értéket. A közegészségügyi vizsgálatok során hiányosságokat nem tártak fel.


A Városi Termál- és Strandfürdő vize a híresztelésekkel ellentétben tehát kiváló minőségű. A strand területén található hatalmas, árnyat adó fák alatt megpihenhetünk, és emellett összesen öt - köztük ásványvizes - medencében mártózhatunk meg, kedvező, évek óta nem emelkedő árak mellett. A szaunát kedvelők is örömüket lelhetik a néhány éve működő szolgáltatásban. Éjszakai fürdőzésre is várják az érdeklődőket, minden pénteken 20-24 óra között.

A fotóra kattintva képgaléria nyílik.


2017 augusztus 10 csütörtök - 09:03:20     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpg
A DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy a Szelei út 7. sz. előtt csőtörés  történt.
 
A mai napon reggel 6.00 és 12.00 óra közötti időszakban munkatársaink hibajavítási munkákat végeznek az említett szakaszon, ezért a fenti időszakban átmeneti vízhiány lesz tapasztalható az Ceglédi út - Erzsébet királyné utca - Szelei út által határolt területen, valamint a Radák úton a Batthyány utcáig és a Batthyány utca Szelei és Radák út közti részén. A vízhiány érinti a Somogyi Imre Általános Iskolát is.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 
Abony, 2017. 08. 10.
 
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények