Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 augusztus 01 kedd - 17:55:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A száraz, forró időjárásban több a szabadtéri tűz, a kánikulában naponta negyven ilyen esethez hívják a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője kedden az MTI-vel.

Mukics Dániel elmondta, továbbra is érvényes a június 20-án elrendelt országos tűzgyújtási tilalom, amely szerint tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A helyettes szóvivő kiemelte: a szabadtéri tüzek kilencvenkilenc százalékát emberi mulasztás okozza. Hangsúlyozta: a kánikulában naponta átlagosan negyven ilyen esethez hívják a tűzoltókat, idén pedig már hatezer-kétszáz olyan esethez riasztották őket, amelynél erdő vagy más növényzet égett.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 01 kedd - 17:37:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Isten éltesse a szépkorú Karcsi bácsit!

szepkoru_koszontes_fekete_karoly_istvan_90_eves_abony_abony.hu_2017.jpgFekete Károly István szeretett családja körében ünnepelte 90. születésnapját július 27-én, Abonyban. A jeles nap alkalmából Abony város polgármestere, Romhányiné Dr. Balogh Edit és aljegyzője, Kelemen Tibor köszöntötte a szépkorú Karcsi bácsit.
 
Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot, továbbá egy üveg borral és tortával kedveskedtek neki.
 
Szívből köszöntjük Karcsi bácsit, és további jó egészséget kívánunk neki!
 
Darányi Erika
 


Olvasd tovább...
2017 augusztus 01 kedd - 17:12:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0

fokozodik_kanikula_abony_abony.hu_2017.jpgTovább fokozódik a kánikula, a legfrissebb előrejelzések szerint a legforróbb időszak péntektől vasárnapig tarthat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán kedden kiemelték: az már biztos, hogy a mostani lesz a szezon eddigi legerősebb hőhulláma, a legmelegebb napokban a hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 39, 40 Celsius-fokot, sőt egy-egy helyen a 41 fok sem kizárt.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 01 kedd - 15:50:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

figyelni__kell_az_allatok_folyamatos_vizellatasara_is_abony_abony.hu_2017.jpgA hőség miatt fokozott figyelmet kell fordítani a haszonállatok folyamatos vízellátására és a tűző nap elől árnyék biztosítására számukra - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A hivatal javaslata szerint az állatszállításokat úgy  kell szervezni, hogy belföldön az éjszakai, kora hajnali órákban szállítsák az állatokat. Felhívják a figyelmet arra, hogy a 8 órát meghaladó szállítások esetében kizárólag olyan járművek használata az engedélyezett, amelyeknél a külső hőmérséklettől függetlenül, álló helyzetben is biztosított a megfelelő légcsere. A kifutóval rendelkező ólaknál - árnyékos terület hiányában - a sertések könnyen leégnek a tűző napon - tették hozzá.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 01 kedd - 15:42:50     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

berlakasok_kossuth_ter_abony_abony.hu_2017.jpgNagy igény van Abonyban az önkormányzati bérlakásokra. Több mint ötven helyi lakos nyújtott be - szociális és nem szociális alapon - erre vonatkozóan kérelmet a Városházán.

Abony Város Önkormányzata lehetőségeihez mérten igyekszik a lakásállományát felújítani, az állagmegóvási munkákat elvégezni. Így készülhetett el tavaly két önkormányzati társasház, a Kossuth tér 3. és a Vasút út 2. szám alatti épületek tetőfelújítása több mint 25 millió Ft ráfordítással. Utóbbi épület rekonstrukciója újabb mérföldkőhöz érkezett, miután megtörtént a homlokzatának és a nyílászáróinak javítása szintén önkormányzati forrásból. Jelenleg az ingatlan belső közlekedőfolyosójának vakolatjavítását és festését végzik a szakemberek. A Képviselő-testület elidegenítésre jelölte ki a Kossuth tér 2-4. szám lakásokat, melyekre elsősorban a benne lakók éltek elővásárlási jogukkal. Az értékesítésből befolyt bevételeket a lakásállomány állagmegóvására fordítják, a lakhatatlanná vált bérlakásokat elbontják. A hivatal felmérte az önkormányzati lakások állapotát és javaslatot tett azok felújítására.
Olvasd tovább...
2017 augusztus 01 kedd - 14:53:47     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Ceglédi Tankerületi Központ Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Angol nyelv- bármely szakos tanár munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony          

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kálvin utca 11.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények