Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 július 24 hétfő - 16:37:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_kalvin_uti_jarda_abony_abony_1.jpgNyertes pályázat eredményeként újul meg a Gyulai iskola Kálvin út előtt húzódó járdaszakasza. 
 
Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. sikeresen pályázott a „Belterületi utak karbantartása” című mintaprogramra, melynek keretében biztosítottá vált a másfél méter szélességű betonjárda építőanyag- és munkaerő szükséglete. A nagyságrendileg milliós értéket képviselő gyalogút kivitelezését a közmunka-programban dolgozók mellett az önkormányzati cég szakemberei is segítik.

A járda építésének ideje alatt, 2017. július 25-től - 2 hétig - a Kálvin utcát lezárják a Luther Márton út sarkától a Városi Ebédlőig. 


Olvasd tovább...
2017 július 24 hétfő - 13:33:48     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

kedvtelesbol_tartott_allatok_kobor_koszalo_ebek_kutyak_abony_abony.hu_2017.jpgÖnkormányzati rendelettel szorítaná vissza a Képviselő-testület a településen kóborló és kószáló ebek számát. A kedvtelésből tartott állatok - köztük a kutyák - tartásának szabályairól alkottak rendeletet a 2017. június 29-i Képviselő-testületi ülésén.

865 ebet vallottak be az abonyi lakosok

Az állatvédelmi törvény 42/B. § alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat eb rendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. A 2016. évi ebösszeírás során az abonyi lakosok 865 ebet vallottak be.

Sokszor látni a város területén szabadon kóborló, kószáló kutyákat, melyek veszélyforrást jelenthetnek a lakosság számára.


Olvasd tovább...
2017 július 24 hétfő - 11:52:55     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

jenes_virag_tudoatultetett_sportolo_szervatultetettek_vilagbajnoksaga_malaga_abony_szolnok_abony.hu_2017.jpgHazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világbajnokságáról, ahol 52 ország szervátültetett sportolói mérkőztek meg egymással. 
 
A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világbajnokságságán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat. 
 
A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken. Ők 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.


Olvasd tovább...
2017 július 24 hétfő - 08:51:49     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Ceglédi Tankerületi Központ Somogyi Imre Általános Iskola
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján
pályázatot hirdet
Ceglédi Tankerületi Központ Somogyi Imre Általános Iskola
Tanító
munkakör betöltésére.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű 2018.06.30. –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Szelei út 1.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények